Biztosan Te is találkoztál olyan idős házaspárokkal, akik állandóan mosolyogva és kézenfogva sétálnak annak ellenére, hogy már sok-sok éven keresztül egy párt alkotnak. Ők azok a szerencsés emberek, akik már a másik pillantásából is pontosan tudják, mire gondol a párjuk, hiszen már fiatal koruk óta élnek együtt. Ők azok, akik el tudják mondani, sőt alá is tudják támasztani, hogy igen, létezik hosszú és boldog házasság.

Ha ilyen házaspárokkal találkozol, akkor érzed és érzékeled az egymás iránti tiszteletet, a párjára való büszkeséget, és a másik elismerését. Ezen érzések nélkül nincs boldogság, és ezek az érzések elengedhetetlenek ahhoz, hogy valóban boldog és hosszú házasságunk legyen.

Légy minden áldott nap hálás a társadért, hogy ott van melletted!

Emlékszel még arra, amikor udvaroltatok egymásnak? Persze, hogy emlékszel, hiszen életünk ezen szakasza az egyik legszebb időszakunk. Ezekben az években minden percért, minden figyelemért és a kedvesünk szerelméért harcolnunk kellett.  Ma már minden a birtokodban van. Az idő, a figyelem a szerelem. De ez nem jár automatikusan, és egy pillanat alatt köddé válhat. Légy hálás, és tegyél érte mindennap, hogy ezek az érzések, ezek a pillanatok örökre meg is maradjanak.

Tiszteljétek egymást örökkön örökké!

Amikor udvarolunk egymásnak, akkor a szerelem minden porcikánkba behatol. Azt gondoljuk, hogy ez szerelem már sosem múlik el. De ez ilyen formában nem igaz, hiszen a szerelem elmúlik, de helyette jön két olyan érzés, amitől még jobb lesz a szerelmünkkel közös élet. A szerelem egy idő után szeretetté és tiszteletté alakul át. Ez köt össze bennetek 10, 20 és 50 év múlva is. Ezért mindig tiszteld a párodat, és fogadd le a véleményét és a gondolatait.

Az igen előtt legyetek teljesen biztosak abban, hogy a veled szemben álló valóban a NAGY Ő!

Nagyon kevés embernek adatik meg az, hogy a legelső szerelmük lesz a Nagy Ő, és hogy mellett élik le az egész életüket. Mielőtt az oltár előtt igent mondasz, bizonyosodj meg róla, hogy valóban ő az az ember, akivel az egész életedet le szeretnéd élni. Aki mellett mindig boldogan és elégedetten ébredsz majd fel. Ne felejtsd el, hogy egy hosszú és boldog házasságért folyamatosan tenni és dolgozni kell. Tárgyak helyett minél több közös élményt, közös emlékeket gyűjtsetek, amelyekre évek múlva is örömmel gondoltok majd vissza.

Mielőtt álomra hajtjátok a fejeteket, minden vitát, félreértést beszéljetek meg!

Minden kapcsolatban vannak viták, ami teljesen normális. Fontos, hogy tartsátok tiszteletben egymás véleményét, még akkor is, ha különbözik a másikétól. Ne egymást akarjátok legyőzni, hanem keressétek a mindkettőtök számára ideális megoldást. Fontos, hogy hogyan végződnek ezek a viták, sikerül-e közös nevezőre jutni és megbeszélni, vagy éppen elbeszéltek egymás mellett, és esténként sértődötten, megbántva fekszetek le egymás mellé. Sose térjetek úgy nyugovóra, hogy nem tettettek a vita végére pontot.

A társad a legdrágább kincs az életedben, ezért mindig legyél rá nagyon büszke!

A hosszú, boldog házasság titka az az apró megmagyarázhatatlan dolog, ami miatt mindig büszke leszel a párodra. Mindegy, hogy tud-e főzni, vagy ismeri-e a takarítás fortélyait. Mindegy, hogy vicces vagy magának való. De az is mellékes, hogy van-e diplomája, vagy szakmunkás. Keresd azokat az érveket, amelyek miatt őt a világ legjobb emberének tartod, és legyél büszke, hogy ő ilyen és téged választott élete párjául.

Ha ezekre odafigyeltek, akkor számotokra is megadatik a hosszú és boldog házasság, és Ti is elárulhatjátok a gyermekeitek, vagy unokáitok számára, hogy hogyan is lehet ezt jól csinálni.