Akkor most beszéljünk a tisztítószerekről.

Ahhoz, hogy a takarításunk eredménye egy tiszta és rendezett háztartás legyen, nem elég tervezni, és nem elég, hogy vannak takarítóeszközeink. Van még egy fontos dolog, amit még a munka elkezdése előtt ellenőrizni kell. Ezek pedig a tisztítószerek.

Tudom, most sokan legyintenek egyet, hogy ezzel nekik nem kell foglalkozni, hiszen minden fajta szerből bőven van otthon, és még újakat is beszereztek a cél érdekében. Na de pont ezzel van a baj. Azzal, a pár szóval, hogy „mindenből van bőven”. Nem kell 20 féle tisztítószer, és nem kell minden csodát ígérő reklámnak bedőlni.

Ha tudomást veszünk róla, ha nem, a takarítást igen is a két kis kezünkkel kell elvégeznünk még akkor is, ha valamelyik tisztítószer azt hirdeti magáról, hogy neki csoda ereje van, és nincs szüksége rád, mert önállóan is le tudja szedni a csempéről a vízkövet. Aha…ahogy azt Móricka elképzelte. Hidd el, hogy a ragyogóan tiszta lakáshoz te is kellesz, de elég pár flakon tisztítószer. A lényeg, hogy itt is ragaszkodj a minőséghez, és ahhoz, hogy ha valami bevált neked az évek alatt, azt ne cseréld le egyetlen egy szemfényvesztő reklám miatt sem. Illetve rengeteg természetes takarítószer van, amit még Nagyanyáink is használtak, így előfordulhat, hogy ezeket a természet adta dolgokat is latba vetheted a cél érdekében.

Tisztítószerek amiket már évek óta használok.

Dr. Beckmann Putzstein – ez a paszta a háztartás összes felületének takarítására tökéletesen megfelelő. Ha csak ez van otthon és ecet, akkor már nyert ügyed van, mert ezzel a két dologgal az egész házat tetőtől talpig végig lehet takarítani úgy, hogy a végére minden ragyog a tisztaságtól. És itt meg is állhatnánk a lista írásával, de tudom, hogy minden nő szereti a változatosságot, és szereti  magát egyszerre több dologgal is körbe venni, így most folytatom tovább az írást.

Dr Beckmann vízkőoldó folyadék – alapjában véve a Putzsteint használom vízkőmentesítésre, de vannak olyan helyek a háztartásomban, ahol nehezen tudom leöblíteni a felületet, mint például a vécé. Ezért ezeken a helyeken a Putzstein helyett ezt vízkőoldó folyadékot használom. Ennél a tisztítószernél is fontos elmondanom, hogy szagtalan, így egy ablaktalan fürdőszobát simán ki lehet vele takarítani úgy, hogy még az ajtó is csukva van.

Dr. Beckmann Hűtőgéptisztító fertőtlenítő folyadék – ez a tisztítószer nem csak a hűtő tisztítására alkalmas, hanem a mikro, a munkalap, a mosogatógép, és még a vécé fertőtlenítésére is nyugodtan használhatod.

Dr. Beckmann sütőtisztító gél – már nem is tudom, hogy mikor használtam utoljára zsíroldót. Nincs rá szükségem, mert a Putzstein minden zsíros felületen is kiválóan teljesít, még a sütő belső felületén is. Viszont a pasztát nehezebben tudom ezen a felületen leöblíteni, ezért áttértem itt a sütőtisztító gél használatára.

Tudjátok, a Dr. Beckmann termékek szagtalanok, így nyugodtan behajolhatok a sütő legbelsőbb sarkába is, hogy ott is alaposan ki tudjam takarítani, mert nem vágom hanyatt magam a szúrós, és irritáló szagok miatt.

Dr. Beckmann kerámia- és indukciós főzőlap tisztítópaszta – ezt a pasztát azért szeretem, mert saját szivacsa van. Ezzel a szivaccsal csak ezt a felületet takarítom, és így biztos lehetek benne, hogy nem karcolom vagy sértem meg ezt a kényes berendezést.

Dr. Beckmann vízkőoldó – nem szeretem a büdös Domestos és társait. Viszont mivel naponta takarítom a mellékhelyiséget, ezért hatalmas takarításra nálam sosincs szükség ebben a helyiségben. Ez a vízkőoldó nem csak szagtalan, hanem a felületen megtapadva fertőtlenít is. Mivel ez egy sűrűbb állagú tisztítószer, ezért a perem alá befújva megtapad a felületen és tökéletesen kifejti hatását. Alapos öblítés után pedig csak áttörlöm a vécét Cleanne általános felülettisztítóval.

Cleanne cseppmentes ablaktisztító – mivel nem bírom az ecet szagát, ezért ablakpucoláshoz ezt a tisztítót használom. Az ablak lemosásához a vízbe szintén a Cleanne termékcsalád mosogatószerét teszem, és utána az ablaktisztító segítségével csíkmentesen áttörlöm.

Ez az tisztítószerlista a saját listám. Nekem ennyi tisztítószer elég ahhoz, hogy az otthonom minden helyisége és felülete tisztán ragyogjon. Így úgy olvasd ezt a listát, hogy neked kell a saját listádat a magad igényeidre, és otthonodra kialakítanod. Ez a lista csak egy mankó, mellyel megkönnyítem a takarítás előkészületeit számodra.

Nagytakarítás tudástára >>>> eszközlista