Hogyan tudod elérni, hogy gyermeked örömmel, veszekedés és könyörgés nélkül tegyen rendet, netán később kitakarítsa a szobáját?

A Bende meséi mesesorozat célja, hogy a gyerekek már egész kiskorban megtanulják a rend, a rendrakás és a takarítás fontosságát. Azt, hogy erre miért van szükség. A  meséknek köszönhetően veszekedés, könyörgés, harc nélkül, könnyedén tudod majd a gyerkőcöket bevonni a rendrakás és a takarítás napi feladataiba.

Csodák, melyek léteznek..

A gyerekek

  • rendet tesznek a játékok között.
  • megértik a rendrakás fontosságánák okát.
  • megtanulják, hogy mely feladatokat fontos mindennap megcsinálni.
  • elsajátítják a takarítási és rendrakási szokásokat.
  • rájönnek arra, hogy ez miért fontos Anyának.
  • megbarátkoznak bizonyos takarító eszközökkel és tisztítószerekkel.
  • barátaiknak is eldicsekszenek, hogy a rendrakás, a takarítás és rend milyen jó buli.

Mitől különleges a Bende meséi mesesorozat? 

✔  A rendrakásról, takarításról szól gyereknyelven a gyerekszobában.

✔  Semmit NEM KELL megcsinálni, DE a gyerekek még is KEDVET KAPNAK a feladatok elvégzéséhez.

✔  A Bende meséi mesesorozatban a szülő nem harcol a gyerekkel, és a gyerek sem utálja meg már az élete legelején a rendrakást, a takarítást.

✔  A mesékben a takarítás, a rendrakás szeretetét adom át gyereknek, felnőttnek egyaránt.

✔  Mesés történetek a rend és a tisztaság világáról.

✔  A mesék főszereplője Bende, az unokám.

Vélemények a mesékről

Egyedülálló, háromgyerekes anyukaként jól tudom, milyen nehéz rávenni a lurkókat a rendrakásra és a takarításra. Ha a Bende mesék már a kamaszaim ovis korában kaphatók lettek volna, sokkal kevesebbet szenvedtem volna a takarítással és az állandó pakolással. Biztosan te is léptél már rá legóra, sípoló, villogó dínóra vagy gombnyomásra felugató plüsskutyusra, ami – lássuk be, soha nem kellemes élmény. Főleg, ha ez az utolsó éjszakai „csak-még-ránézek-a-gyerekre” betakargatáskor történik. Hogy ez soha többet ne forduljon veled sem elő, vedd meg Oberling Léna meséit, amelyek élvezetesen és játékosan tanítják meg a legkisebbeket is a pakolás szépségeire. Léna igazi profi, ráadásul már nagyi is, így tökéletesen tudja, mitől döglik a légy. Én is éltem ezzel a lehetőséggel, hiszen van még egy óvodásom és nem akarom a napjaim zömét pakolással tölteni. A Bende meséi végén még játékot is találsz, így valóban mindannyian csak nyerhetünk ezzel a sorozattal.

Davida Viktória "Davida"

A könyv fantasztikus! Imádtuk a kislányommal. 5 éves és eléggé rendszerető szerencsére. A történet és a rajzok végtelenül bájosak. A hozzá kapott színezőt mese olvasás után rögtön kiszínezte. Azóta mindennap olvassuk és izgatottan várjuk, mi lesz a következő részekben.

Buocz Alexandra és 5 éves kislánya

A mesefüzetet már többször elolvastuk a gyereknek. Ma beszélgettünk arról is, hogy miért jó, ha az óvodában is mindent a helyére pakolunk. Ezután nagyon lelkesen fogtak neki a gyerekek a színezéshez. 

Nyíregyházi óvoda Nagy Evelin óvónéni

Kulisszatitkok a Bende meséi mesesorozatról

A könyvekben színezőt, színesceruzát és névre szóló levélkét találsz.

A meséket Firkatica grafikus rajzai színesítik minden oldalon.

Bende unokám minden mese főszereplője, én pedig Mamiként segítek neki.

Kinek ajánlom a Bende meséi mesesorozatot?

Szülőknek

Akiknek fontos a rend és a tisztaság, de nem akarnak ezért állandó harcot folytatni a gyerekeikkel. 

Gyerekeknek

1-6 éves korosztálynak, akik nem értik, hogy a felnőttek miért papolják, hogy fontos a rendrakás és a tisztaság.  

Nagyszülőknek

Mami mesélj! És Mami mesél arról, hogy ha minden dolgot helyre teszünk, sohasem kell keresgetnünk.

Óvónőknek, dadusoknak

A rend, a rendrakás a bölcsödében, óvodában is fontos. A mesék által pedig még érdekessé is válik.  

BENDE MESÉI MESESOROZAT

 Mesék a rendről, rendrakásról, takarításról

Ki írta a Bende meséi sorozatot?

Oberling Léna anya, nagymama, feleség és takarítási specialista vagyok. Két rendetlen fiú mellett „öregedtem” meg állandóan keresve azokat a megoldásokat a rendrakással, takarítással kapcsolatban, amivel valahogy „rendesebbé” nevelhetném őket. De semmi kézzelfogható nem volt akkoriban erről. Aztán sok-sok évvel ezután megszületett Bende unokám… És nekem bevillantak azok az évek, amikor állandó harcot folytattam a fiúkkal a szobájuk rendbetételéért. Persze nem sok sikert értem el..

Tudtam, hogy Bende is sűrűn meg fogja kérdezni azt, hogy: – De Anya! Miért kell elpakolnom a játékaimat, ha úgy is holnap játszom még vele?

Bende születése után körbe néztem a könyvesboltokban, hogy vajon azóta íródott-e olyan könyv, ami a kisebb gyerekek takarítással, rendrakással kapcsolatos viszonyáról szól. Hát nem sok sikerrel jártam, mert bizony azóta sem gondolt senki erre, és azóta sem írt ezekről a dolgokról senki. Így nagy fába vágtam a fejszém! Majd megírom én!

Így született meg a Bende meséi mesesorozat, mely sok részből áll, hiszen nem csak a játékpolcon való rendrakás fontos, hanem még sok minden más is. Ezért a tervek szerint folyamatosan fognak megjelenni az újabb és újabb részek. Remélem, szeretni fogjátok a mesesorozatot, és sokfelé eljuttatjátok a hírét!

Maradtak még kérdéseid a mesékkel kapcsolatban?

Nézd meg az általam összegyűjtötteket, hátha megtalálod köztük a választ.

Mikor várhatóak a következő részek?

A következő részek már készülnek. Amikor egy rész előrendelhetővé válik, máris jelzem azt az oldalaimon és a hírlevelemben.

Miért ilyen drága a szállítási költség?

Sajnos a szállítási díjakat a futárcégek határozzák meg. Ebben nekünk webáruház tulajdonosoknak nincs beleszólásunk. Viszont a Rend egy kattintásra webáruházban a 20ezer Forint feletti megrendelések ingyens szállítással vannak átadva a futárnak. Érdemes jól körülnézni a webáruházban, és más termékeket is rendelni egy rendelésen belül. De ha te csak könyvet szeretnél rendelni, akkor használd a postaiszállítás kuponkódot, mellyel 1000 Forint szállítási költséget tudsz megspórolni. Ebben az esetben a mesekönyv postán érkezik és a postaládádban landol. Ha szeretnél ezzel a lehetőséggel élni, akkor írd be a postaiszállítás kuponkódot a megfelelő részre, és a rendszer automatikusan levonja az 1000 Forintot a megrendelésed értékéből.

Miért csak 1-6 éves korosztálynak ajánlod?

Minden korosztálynak más módon lehet megtanítani a rend és a tisztaság szeretetét. Ennek a korosztálynak a mesék által. Tervbe vannak a más korosztálynak készített könyvek is, de azok már nem mesék lesznek.

Nem élek Magyarországon, de szeretnék könyvet vásárolni. Van erre lehetőségem?

Igen. A szállítás ez esetben a postával történik, és a szállítási költség mindig az aktuális postai díjszámítás alapján történik. Külföldre való szállítás esetén a megrendelés mindig előre, átutalással fizetendő. Amennyiben külföldről szeretnél rendelni, ír nekem a hello@rendegykattintasra.hu e-mail címre és megírom a megrendelés részleteit.

Hogyan tudok nyomtatott könyvet és e-bookot együtt rendelni?

Egy megrendelésen belül mindkét terméket be kell raknod a kosárba.

Milyen méretű és hány oldala van egy könyvnek?

Mindegyik rész a Bende meséi közül A/5 méretben készülnek. (21×15 cm). 16 oldalas, minden oldala fényes papírból készült.

Óvodába vállalsz felolvasást?

Igen, nagyon szívesen. Ha te óvónő vagy és szeretnéd, hogy ellátogassak az óvodátokba, akkor írj a hello@rendegykattintasra.hu e-mail címre, hogy fel tudjam veled venni a kapcsolatot a részletek megbeszélése miatt.