Mami….gyere…mesélj nekem!

Bende mesesorozat, ami

ami nem csak gyerekeknek írodott.

melyben nem csak anya pakol vagy takarít.

melyet minden este örömmel olvastat fel veled a gyermeked.

melyben ugyan a takarításról és a rendrakásról van szó, de ennek ellenére játéknak fogja a gyerkőc titulálni, és örömmel vesz részt benne ő is, ha te épp ezt csinálod. 

melyet Bende unokám ihletett meg, és aminek a megvalósulása a szívem vágya volt. 

Bende rendrakós meséje

A mesesorozat első könyve a játékok elpakolásáról szól, illetve arról, hogy miért is olyan fontos mindent a helyére rakni még akkor is, ha folyamatosan játszunk velük. A mesesorozat mindegyik része egy-egy rendrakós, takarítós történetet ír le gyereknyelven és meseszerűen. Természetesen mindegyik történet főszereplője Bende, az unokám, és a mesélő én vagyok. 🙂 

Olvass bele a mesébe!

Bende egész délelőtt a szobájában játszott. Kockákból égig érő tornyokat, házakat épített, majd kisautókat tologatott köztük. Berregett a sok jármű, zakatolt a vonat, süvítettek a repülők, mígnem az egyik magas épület fel nem dőlt. Csörögtek, zörögtek a kockák és szétgurultak a padlón.

– Bumm! Bumm! – nevetett a kisfiú és sorra felborította a többi tornyot is. Éhes dínó és brummogó medve járt aztán a házak darabjai között, döngő léptekkel Bende örömére.

Hanem a kisfiú egyszer csak megunta a játékot, felállt és megkereste Mamit, aki éppen könyveket és mappákat pakolt vissza a polcra.

– Mit csinálsz? – kíváncsiskodott a kisfiú.

– Visszateszem ezeket a helyükre. 

– A helyükre? Már nem használod őket?

– Ma már nem.

– És holnap?

– Holnap lehet, hogy újra kellenek majd.

– Akkor miért teszed őket vissza a polcra?

– Azért, hogy megtaláljam őket, amikor szükségem van rájuk. Tudod, ha rendet teszek, időt nyerek. Minden olyan dolgot, amit a kezembe veszek, használat után rögtön a helyére teszem. Így sohasem kell keresgélnem.

Bende nem igazán értette a dolgot.

– Butaság elpakolni a dolgokat, ha aztán újra elő kell majd venni úgyis – gondolta, de közben hirtelen eszébe jutott valami….

A mese folytatását a mesesorozat első részében tudod majd felolvasni a gyermekednek. A mesekönyv rajzait Bánuszné Csáktornyai Katalin készítette, aki FirKatica néven rajzol és alkot. A mesesorozat mindegyik részében az utolsó lapon egy színezőt is találsz, melyet bármikor ki tudtok színezni közösen a gyerekekkel. 

BENDE MESESOROZAT a rendrakásról és a takarításról 

2021 őszén megjelenik a Bende mesesorozat első könyve

Ha szeretnél a könyv megszületésének folyamatról rendszeresen híreket kapni, és az első között értesülni a könyvvel kapcsolatos fejleményekről, megjelenés pontos időpontjáról, akkor csatlakozz a támogatóim táborához bátran. A támogatásod nagyon sokat jelent nekem!

Oberling Léna

takarítási specialista

.

Ki írja a meséket?

Szia! Oberling Léna takarítási specialist vagyok.

Az a Léna, aki Németországban élve felépített egy olyan takarítócéget, ami exkluzív golfklubok takarítására specializálódott. Ez mellett 25 kollégával együtt közel 1000 családiházat tett rendbe napi rendszerességgel.

A rend és a tisztaság mindig is a szívügyem volt, és mindig eljátszadoztam a gondolattal, hogy tanítani fogom magát a takarítás művészetét. De tudtam, hogy ezt már egészen kis korban el kell kezdeni, és azt is tudtam, hogy ez csak játékos formában fog menni. 

Álmaimban megjelent a takarítási módszerem mese formájában, és Bánuszné Csáktornyai Katalin segítségével most már papíron valósággá is vált ez az álom. 

Ha szeretnél elsőként értesülni a mesesorozat első könyvének  megjelenéséről, akkor iratkozz fel az értesítőre. A feliratkozom gomb megnyomásával pedig pár percen belül érkezik a könyvvel kapcsolatos első levelem.

Rendre Fel!