Ahhoz, hogy konyhánk tiszta és rendezett legyen, nem elég megtervezni a feladatokat, és nem elég azokat elvégezni.

A tiszta és rendezett konyha kivitelezéséhez szükség van még jó  minőségű takarítóeszközökre, és hatékony, de még is környezetbarát tisztítószerekre.

Összeállítottam Nektek egy olyan eszköz- is tisztítószerlistát, melyek használatával nem csak a tisztaság garantált, hanem a takarítási időt is nagyban csökkenteni tudjátok. Ezeket az eszközöket és tisztítószereket már évek óta használom. Nem csak a háztartásomban, hanem a vállalkozásomban is ezekkel dolgoznak a kolléganők.

101-tisztitoszercsomag-takaritashoz

A tisztítószereknél három tulajdonság fontos számomra:

  1. szagtalan – ablaktalan fürdőszobában zárt ajtónál is kapjak levegőt
  2. bőrbarát, egészségre és környezetre ártalmatlan – tehát kesztyű nélkül is tudjak vele dolgozni, és a környezetet se terheljem vele
  3. hatékony – az eredmény számomra mindig tökéletes legyen

Ha ezeknek megfelel egy készítmény, és a gyakorlatban is meg vagyok vele elégedve, akkor nálam nyert ügye van, mert nem cserélem le másikra. Így született meg évek alatt ez a lista, melyben azok a tisztítószerek vannak felsorolva, amiket egy konyhatakarításnál használok.

A takarító eszközöknél ezeket a tulajdonságokat veszem figyelembe:

  1. minőségi eszköz legyen
  2. garanciális háttérrel rendelkezzen
  3. az eszközt több munkánál is tudjam használni
  4. kevés tárolási helyet igényeljen
  5. könnyen tudjam tisztítani

FONTOS!

Erről a listáról nem használok mindent minden nap. Ez egy olyan lista, ahol azok a szerek és eszközök vannak felsorolva, melyeket egy nagyobb takarításnál, vagy egy nagyon koszos lakásba vetek be a cél elérése érdekében. Te csak azokat válaszd ki magadnak, amikre valóban szükséged van. Ezt a takarítás megtervezésénél mindenképp meg kell tenned. Én csak egy mankót adok hozzá, amit te addig használsz, amíg kész nincs a Te eszköz- és tisztítószerlistád.

Tisztítószerek

Dr. Beckmann Putzstein tisztítópaszta  – Dr. Beckmann Kerámialap tisztítópasztaDr. Beckmann sütőtisztító gél Dr. Beckmann Hűtőgéptisztító folyadékDr. Beckmann Mosogatógép tisztítóCleanne Általános felülettisztító Cleanne Cseppmentes ablaktisztítóCleanne Cseppmentes mosogatószer – ecet

Takarítóeszközök

vödör – takarítókendők – bio kókuszszivacs – felmosószett – porszívó – ablaklehúzó

Tervezd meg a saját eszköz- és tisztítószerlistádat, és mielőtt nekikezdenél a nagytakarításnak, nézd meg, hogy otthon melyiket találod  meg. Ne vásárolj feleslegesen! Ha valami hasonló tisztítószerre bukkansz a szekrényedbe, akkor először azt használd el, mielőtt újat vásárolsz. De ha már itt az ideje a új beszerzésének, akkor mielőtt a kosaradba tennéd, győződj meg arról, hogy valóban szükséged van rá. Csak azért ne vegyél meg egyetlen egy tisztítószert sem, mert azt ígéri, hogy csodaszer, és hogy mindenre képes. Takarítani akkor is neked kell, ha 50 fajta csodaszerrel tankolod fel a tisztítószerszekrényedet.

A Háztartási Mentor Klubban minden hónapban egy-egy helyiségre fókuszálunk az otthonunkban. Egy-egy helyiségben szelektálunk, és takarítunk. Gyere, és csináld velünk te is! Együtt minden könnyebb!

Rendre Fel!