Főzés és sütés praktikái

Biztos mindenkit ellátott jó tanáccsal nagymamája, vagy az anyukáj konyhai művészetek terén, ám ez nem mindenkinek adatott meg. A kezdőknek eleve stressz a sütés-főzés, de a haladók is sokáig és sokszor kínlódnak még, amíg elkészül az ebéd, vagy a vacsora. Pedig számos olyan trükk, hasznos praktika van, amivel megkönnyíthejük munkánkat a konyhában, vagy helyettesíthetjük a hiányzó eszközöket.

A főzés-sütés témakörében olyan írásokat találsz, amiben megmutatom ezeket a trükköket, praktikákat, és azt is elárulom, hogy egy-egy eszköz vagy alapanyag mivel helyettesíthető. Jó olvasát kívánok Neked!

Répatorta

Répatorta

A húsvéti ünnepeket azért szeretem annyira, mert a rá való készülődés nem olyan macerás, mint a karácsonyé. Ráadásul még az utolsó pillanatban is gyorsan össze tudok valamit dobni az ünnepi asztalra desszertként. Például ezt a répatortát. Ha valaki fél a...

bővebben
Spárgaszósz

Spárgaszósz

Spárga... ezt a növényt 35 évesen nem nagyon ismertem. Vagyis hallottam róla, de hogy milyen ízű lehet, és hogyan kell elkészíteni, arról halványlila gőzöm nem volt. De ahogy mondják, ami késik, nem múlik alapon, Németországban volt alkalmam ezzel a növénnyel...

bővebben
Céklás torma

Céklás torma

Céklás torma, ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Legalábbis nálunk nem... Torma ma már nagyon sokféle kiszerelésben, ízben kapható. Van durvára reszelt, van tejszínnel készülő, sőt ízesített is. Ha saját termesztésű tormád van, akkor te a sajátodat is fel tudod...

bővebben
Milyen a tökéletes tojás?

Milyen a tökéletes tojás?

A húsvét közeledtével nem csak a sonka fogy a boltok polcairól, hanem a tojás iránti kereslet is megsokszorozódik. Ez érthető, hiszen az ünnepi asztalról nem hiányozhat a sonka és a tojás, és persze sokan ilyenkor meg is festik ezeket a tojásokat. De honnan tudjuk,...

bővebben
Milyen a jó húsvéti sonka?

Milyen a jó húsvéti sonka?

Idén egy kicsit másképp köszönt ránk a húsvét, mint ahogy azt megszoktuk. De ennek ellenére az ünnepi asztalról nem hiányozhat a sonka és a hímes tojás.A húsvéti sonka eredeteA húsvét, mint ahogy a neve is elárulja a 40 napos böjt után az első alkalom, amikor újra...

bővebben
Boszorkánypogácsa aprósütemény

Boszorkánypogácsa aprósütemény

Minden nő életében elérkezik az a pillanat, amikor élete első aprósüteményét elkészíti. Nekem a Boszorkánypogácsa volt a nagy "Ő" 27 évvel ezelőtt, és azóta is előszeretettel sütöm meg minden év karácsonyára.De nem csak karácsonykor kerül az asztalra, hanem év közben...

bővebben

Takarítási ismereteket tanítok nagyanyáink régi, jól bevált praktikáit elővéve. Ezeket megfűszerezem a modern világ adta lehetőségekkel, majd jól összerázom őket, végül pedig átadom neked közérhető nyelven és életszagú példákon keresztül. Így te is könnyedén ki tudod alakítani a tiszta és rendezett otthonodat úgy, hogy magára a takarításra egyre kevesebb és kevesebb időt kell rászánnod. A módszeremről ide kattintva tudsz olvasni. 

Napi és heti rutintervező e-book ajándékba

A leveleimet azoknak ajánlom, akik folyamatosan harcot vívnak a háztartásuk adta feladatok sokaságával, akik a takarítási rutinukat szeretnék a mai modern világ adta lehetőségek mellett a lehető legnagyobb mértékben automatizálni,  és a legkevesebb időt eltölteni a takarítással.

A feliratkozás után pár percen belül e-mailben érkezik az első levél, melyben a tervező e-book letöltő linkjét is megtalálod

Oberling Léna

takarítási specialista

.