A húsvéti ünnepeket azért szeretem annyira, mert a rá való készülődés nem olyan macerás, és még az utolsó pillanatban is gyorsan össze tudok valamit dobni az ünnepi asztalra desszertként. Például ezt a répatortát.

Ha valaki fél a tortasütéstől, ezzel a tortával nem fog felsülni, mert az alapanyagokat csak ki kell mérni, összekeverni, és már sülhet is.

Hozzávalók:

200 g liszt ♥ 100 g darált dió ♥ 3 tojás ♥ 250-300 g reszelt sárgarépa ♥ 1,5 dl olaj ♥ 250 g porcukor ♥ 1 cs. vaníliás cukor ♥ 1 tk fahéj ♥ 1 cs. sütőpor ♥ reszelt citrom- vagy narancshéj

A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a többi hozzávalót, majd alaposan elkeverjük.

A tojások fehérjéből habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához, majd sütőporos tortaformába (26-28 cm-es) öntjük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük (ha a torta közepébe fogpiszkálót szúrunk, és nem tapad hozzá a tészta, akkor kész).

A tetejére lehet cukormázat tenni, ehhez 200 g porcukorhoz egy kevés citromlevet és vizet keverünk (összesen max. 3 evőkanál folyadék legyen), és a torta tetejére öntjük.

Természetesen ezeket az alapanyagokat le lehet cserélni más, egészségesebb anyagokra is. Magamnak például külön készítem el ezt a tortát. Búzaliszt helyett mandulalisztet, cukor helyett cukorhelyettesítőt használok, illetve a mázat is kihagyom a tetejéről.

Te milyen süteményt teszel az ünnepi asztalra? Hozzászólásban meg tudod velem osztani. ♥

Rendre Fel!