XXI. századi Háziasszonyok ONLINE klubja

AVAGY

háztartásvezetés lépésről lépésre kezdő és haladó Háziasszonyok részére

Bizonyára emlékszel arra az időre, amikor még a szülői házban laktál és szinte mindent készen kaptál. Tiszta lakást, meleg ételt, reggelit, becsomagolt tízórait, tiszta ruhát. Mindez édesanyád érdeme volt, mert akkoriban az ő feladata volt a házimunka elvégzése, a háztartás vezetése. Ő kezelte a családi kasszát, fizette a számlákat, lezongorázta a nagytakarítást, a vendégségeket és családi összejöveteleket, és persze a születésnapi tortát is megsütötte. A család többi tagjának – így neked is – csak egy-egy részfeladat jutott, mert legfontosabb dolgod a tanulás volt. A szabadidőddel majdnem korlátlanul magad rendelkeztél.

Megvan az a pillanat, amikor elköltöztél otthonról, és beléptél a saját otthonodba. Majd rádöbbentél arra, hogy mindazt, amit eddig kaptál a szülői házban, most már magad kell, hogy elvégezzed, megteremtsd?

Emlékszel erre a pillanatra?

 

Nekem nagyon élénken él az emlékezetembe

Tudom, hogy naponta többször is felhívtam Anyukámat telefonon. Pedig akkor még nem volt mobiltelefon, hanem le kellett ballagnom a közeli postára, és onnan kellett telefonálnom. Azt is tudom, hogy Anyukám haja egy idő után égnek állt a sok kérdezéstől, és nem értette hogy miért nem tudom megcsinálni azt a bizonyos feladatot, hiszen ő mindent megmutatott, megtanított.

Pedig tudtam, és emlékeztem, hogy mit mutatott, mit tanított, de kellett az a biztonságérzés, hogy ő ott van a háttérben, ott van velem, és hogy mindig számíthatok rá. Ha közel laknak a szüleid, időnként számíthatsz segítségre, de lehet, hogy több száz kilométer – vagy akár egy-két országhatár – választ el benneteket egymástól, akkor bizony ritkán számíthatsz szülői támogatásra.

Te kitől tanultál háztartást vezetni?

Ha szerencsés vagy, akkor az édesanyádtól vagy a nagymamádtól, esetleg mindkettőtől. De előfordulhat, hogy innen-onnan. Vagyis egy kicsit a szüleidtől, a barátnődtől, a szomszédasszonytól, vagy akár az internetről, ahogy manapság divatos. Az ember lánya, ha tanácstalan, és kétségbe van esve, hogy ezt sem tudom, azt sem tudom, akkor minden adandó alkalmat megragad, és minden segítséget igénybe vesz még akkor is, ha sejti, hogy nem épp megbízható forrásból jön az isteni szikra.

Miért?

Azért, mert manapság a háztartásvezetést sehol nem tanítják, és így szinte mindent a saját károdon kell megtanulnod, ami bizony nagyon sok időt vesz el az életedből. Manapság már rengeteg információ és ötlet fent van a világhálón, de a sok elmélet között gyakorlati megoldásra sehol sem lehet rálelni.

Lehet, hogy már van háztartásod, és évek óta vezeted. Előfordulhat az is, hogy valahol már tartasz ezeknek az ismereteknek az elsajátításában, de még mindig vannak hiányosságaid. Ha pedig még csak most kezded a saját háztartásod kialakítását, akkor a tapasztalataid gyerekcipőben járnak. Akár kezdő, akár haladó háziasszony vagy, mindig akadnak egy háztartásban olyan megoldandó feladatok, melyekhez segítséget kell kérned, vagy rá kell lelned a megoldásra.

MAGADRA ISMERTÉL?

Tudnod kell, hogy nem vagy egyedül!

Ismerősek ezek a mondatok, gondolatok?

 • Két és fél gyerkőc és másfél munkahely mellett is szeretnék rendet a házunkban, de nagyon nehéz megvalósítani. Hogyan lehet egy hatékony és stresszmentes háztartást felépíteni?
 • Most költözünk egy új lakásba, és nem szeretném, hogy ismét elhatalmasodjon nálunk a káosz? De mit csináljak másképp?
 • A dolgaink összevissza vannak a szekrényekben. Hogyan tudnám ezeket rendszerezni úgy, hogy átlátható és tiszta szekrényeim legyenek?
 • 3 kisgyerek mellett képtelenség rendben tartani a házat! Vagy mégis? De vajon hogyan
 • Szeretem a rendet, csak sajnos nehezen hozom létre, mert vagy nincs rá időm, vagy lusta vagyok hozzá, mert monoton és unalmas. Mások hogyan csinálják? Hol tudom ezt megtanulni?
 • Nagy család-nagy lakás. Lehet ezt a kettőt hatékonyan koordinálni?
 • A konyha minden reggelre csatatérré változik. Más hogyan csinálja?
 • Úgy érzem soha nincs igazán az a bizonyos tisztaságillat a lakásban… Akármit és akárhogy is csinálom, valahogy minden olyan felemás, kaotikus. És persze a legnagyobb probléma, hogy iszonyúan rendetlenek vagyunk mindannyian.. Meg lehet tanulni a rendcsinálás művészetét?

De ezeket is gyakran hallom egy-egy női beszélgetés alkalmával

 • Már megint pizzát sütött a kamasz fiam, és már megint takaríthatom a sütőt. Van valami jól bevált módszeretek gyors sütőtakarításra?
 • Hiába a csúcs szuper mosógépem, valahogy a foltok nem akarnak kijönni a ruhákból. Ti hogyan oldjátok meg a foltok eltüntetését?
 • Egyfolytában sikálom a kádat, de az a hülye vízkő mindig felbukkan. Vízkőoldásra valakinek tuti tippje?
 • Mindennap elől van a porszívó, és mégis tele vagyunk porcicákkal. El tudom rakni valaha azt a fránya porszívót?
 • Hétvégén vendégek jönnek hozzánk. Tudtok valami finom, de gyorsan elkészíthető süteményreceptet?
 • Utálok vasalni, de a párom ingekben jár dolgozni. Azokat pedig muszáj kivasalni. De hogyan lehet gyűrődés mentesen vasalni? Valahogy nekem sosem sikerül.
 • A gyerekeim szobája egy disznóól, és ők még is jól érzik magukat benne. Takarítsak ki ott, vagy ne foglalkozzam vele? Melyik a jó megoldás?

És persze a háztartásvezetésnek vannak lelki oldalai is…

 • Minden rám marad, mindent nekem kell csinálnom. Hogyan tudnám a többieket is rábírni arra, hogy vegyenek részt az itthoni feladatok elvégzésében?
 • Hétvégén jönnek Anyósék látogatóba, és tudom, hogy feje tetejére fogom fordítani a lakást, mert nem szeretném, ha egy porcicát is találna. Pedig sosem szól semmiért, de én még is minden alkalommal meg akarok neki maximálisan felelni. Le lehet tenni, ezt a megfelelési kényszert valaha is?
 • Nagy álmom, hogy egyszer legyen egy takarítónőm. De mi vidéken élünk, és az, hogy egy olyan munkáért fizessek valaki másnak, amit én is megtudnék csinálni, nagy szégyen lenne itt. Lehet erre másképp is gondolni?
 • Rengeteg olyan tárgy vesz körül, ami már felesleges számomra, de képtelen vagyok tőlük megválni. De ha valaki segítene abban, hogy miért ragaszkodom ezekhez, akkor biztosan menne a rendszeres szelektálás.

….és még sorolhatnám tovább, de te is biztosan bővíteni tudnád ezeket a mondatokat a saját problémáidból, a saját háztartásodból merítve.

 

 Akkor nekünk, nőknek mindenhez kellene értenünk? Mindent tudnunk kellene megoldani?

Hát elég sok mindenhez kell, kellene értenünk, de valójában nem a tudással van a probléma, ha nem úgy mennek otthon a dolgok, mint ahogy szeretnéd, hanem az időhiánnyal, a gyerekkorból hozott mintákkal, és a rossz, berögzült szokásokkal. Annak, hogy nincs időnk mindenre, annak három oka van.

 • A rengeteg ismeret mellett nagyon kevés a gyakorlati tudás, a gyakorlati tapasztalat.
 • Azt gondolod, hogy mindent neked kell megoldani, megcsinálni, kivitelezni, megszervezni.
 • A gyerekkorból hozott minták, és a rossz, berögzült szokások pedig a megfelelési kényszerből ered, amivel mi nők már születésünk pillanatában alapból rendelkezünk.

Ha ezeket az okokat nem akarod kiiktatni az életedből, ha a rossz szokásokat nem akarod felülírni, és nem akarsz rajtuk változtatni, akkor ne is olvass tovább, mert akkor neked senki sem fog tudni segíteni a háztartásod terén, így én sem.

Ha viszont szeretnél változtatni az életeden, ha könnyedben akarod vezetni a háztartásodat, ha téged szolgáló szokásokat akarsz bevezetni, ha több időt szeretnél magadnak, és kevesebb időt akarsz a háztartásoddal foglalkozni, akkor olvass tovább, mert jó helyen vagy.

 

 Mit ad neked a XXI. századi Háziasszonyok ONLINE klubja?

Olyan gyakorlati tudást, amivel kapkodás mentessé, rendezetté tudod tenni a háztartásodat, amivel ki tudod alakítani a takarítási rutinodat, amivel csökkenteni tudod a kacatjaid, a felesleges dolgaid számát, amivel be tudod vonni a családtagjaidat a házimunkák elvégzésébe, amivel felül tudod írni a rossz szokásaidat, és amivel le tudod tenni a megfelelési kényszeredet, és amivel határozott nővé, háziasszonnyá tudsz válni.

 

 MIT TALÁLSZ MEG EBBEN AZ ONLINE KLUBBAN?

A rendezett konyha titkait

Rövidül a takarítási idő, de az eredmény mégis egy tisztább és rendezettebb konyha lesz.

A konyhában szükséges ideális alapkészletet

Rájössz, hogy nem kell 40 pohár és bögre, nem kell több készlet tányér, és nem kell 10 vágódeszka.

Gyors takarítási praktikákat

Pár hónap klubtagság után egy nagytakarítás is gyerekjáték lesz számodra.

Szagtalan és hatékony környezetbarát tisztítószereket

Rádöbbensz arra, hogy a 40 flakon tisztítószer helyett 5 falakon is elég. 

Takarítóeszközök arzenálját

Megmutatom, hogy melyik eszközkkel tudod a leggyorsabban letudni a takarítást. 

Zökkenőmentes bevásárlást

Megtanulsz listával vásárolni.

Stresszmentes reggeleket

Nem fogsz semmit sem otthon feljeteni, és még az autó kulcsát is első pillantásra meg fogod találni. 

Folyamatos szelektálásra való hajlandóságot

Egyedül is meg tudsz majd küzdeni a rendetlenséggel és a felhalmozott dolgokkal. 

Gördülékeny együttélést a kamaszokkal

Megtanulod, hogy kár a kamasz gyerekeddel a rend érdekében harcot vívodnod, elég ha eléred azt, hogy állandóan tartsa csukva az ajtaját. 

Nyugodt pillanatokat a kisbaba érkezésével

Nem fogsz agyba-főbe fertőtleníteni, és nem fogsz félni attól, hogy hogyan tudod vezetni a háztartásodat egy kisbabával a kezedben.

Rendetlen gyerekek és a rendszerető szülök küzdelmeit és a megoldásokat

Megtudod oldani a helyzetet harc nélkül is. 

Foltmentes mosás titkait

Bár ma már a mosógép mos, azért a foltok eltávolítása még mindig a mi dolgunk. 

Megfelelési kényszer jobbik oldalát

Minden nő küzd a megfelelési kényszerrel. Ki jobban, ki kevésbé. De ha tudatosan teszel érte, akkor ennek a kényszernek búcsút tudsz mondani. 

Magabiztos nők világát

Megtanulod, hogy hogyan kommunikálj a családod tagjaival, hogy értsenek is téged. 

Termékteszteket

Egy nőnek a háztartási műkődéséhez számtalan dolgora van szüksége. Na de melyiket válassza, hogy valóban jól döntsön?

MIT KAPSZ KLUBTAGKÉNT?

HAVI ÉS HETI FELADATOK RÉSZLETES LEÍRÁSAI

Konkrét listát kapsz az aktuálisan elvégzendő feladatokról, amiket a csoportban együtt csinálunk végig.

Havonta 30 perces videókonzultáció

Szakértő háztartásvezetési segítséget kapsz személyesen tőlem Oberling Lénától, Magyarország első háztartásvezetési specialistájától, havonta egy 30 perces videós konzultáció formájában. Ez folyamatos segítség a stresszmentes háztartásodhoz vezető úton. Mire elég a 30 perc? Az aktuális nehézségeidet, elakadásaidat, terveidet és sikereidet tudjuk átbeszélni. Illetve a következő lépést a következő célod eléréséhez.

HÍRLEVELEK

Hetente egy hírlevél érkezik a Klubtagok postaládájába, melyben nem csak a heti történésekről számolok be, hanem motivációt is adok a következő hétre. Illetve ha épp kihívás zajlik, akkor a feladatok is hírlevelek formában érkeznek.

KÉRDEZÉSI LEHETŐSÉG

Anonim kérdezési lehetőség, ha mégsem szeretnél nyilvánosan kérdezni. Csak Klubtagoknak elérhető!

FÜGGETLEN, REKLÁMMENTES TERMÉKTESZTEK

A Tudatos vásárló tesztek előfizetői partnereként, az ott szerzett tudással támogatni tudlak téged abban, hogy a háztartásodban lévő dolgok beszerzésére irányuló dilemmádat jó eredménnyel zárd.

HOZZÁFÉRÉS A KLUBTAGOKNAK KÉSZÍTETT ÍRÁSAIMHOZ

Ezek az írások sok olyan tanácsot és gyakorlati megoldásokat tartalmaznak, amik segítségével a háztartásvezetés játszi könnyedséggel elvégezhető. 

KIHÍVÁSOK

Szezonálisan olyan kihívásokban vehetsz részt, melyek segítségével egy-egy helyiségben felszámoljuk a káoszt, és rendet teremtünk.

ZÁRT FACEBOOK CSOPORT TAGSÁG

A többi háziasszonnyal aktuális témákról beszélhetsz, te is bedobhatsz téged foglalkoztató témákat, kérdezhetsz a többiektől, tőlem. Senki nem fog pálcát törni feletted, mert mindenki ugyanazzal a problémával küzd. 

HÁZIASSZONYOK ONLINE TALÁLKOZÓJA

Szeretettel várlak kéthetente az online talákozókon, melyen egy-egy nőket érintő témát boncolgatunk úgy, hogy közben az otthonunk kényelmét élvezzük. Az online találkozó a klubtagok számára mindig ingyenes.

Videók

Háztartásvezetéssel kapcsolatos videók, melyek segítségével egy-egy feladat könnyebb lesz számodra. Ezek a videók csak a klubtagok számára elérhetőek. 

MENNYIBE KERÜL A KLUBTAGSÁG?

A Klubtagság díja mindössze

4 990 Ft

 

 

Hallom ám, hogy most mit dörmögsz az orrod alatt. Ja, hogy mindezt megtalálod az interneten? Igazad van! De mire jutottál azokkal az ismeretekkel, amikre az interneten bukkantál rá? Miért olvasod most ezt az írásomat? Kapiskálod már? Mert még mindig csak az elméleti tudás gyűjtésénél tartasz, és a gyakorlati részre még sehol se bukkantál rá.

Ezt a gyakorlati tudást adom át már több mint egy éve közel 100 nőnek, és ha akarod, akkor a jövőben Neked is

Minden fontos háztartási ismeretet, melyet 30 éven át gyűjtögettem, átadok neked úgy, hogy nem kell ötszáz helyre kattintanod, hanem egy helyen fogsz mindent megtalálni. De ebbe is bele kell jönni, gyakorlás nélkül nem megy. Ezt a gyakorlást velem együtt fogod végezni úgy, hogy olyan feladatokat, leírásokat, útmutatókat adok, melynek elvégzésével gyarapítani tudod a stresszmentes háztartásodhoz vezető tudások számát, és a régi berögzült és rossz szokásokat felül tudod írni. És persze én veled együtt csinálom.

,

Hogyan segítek Neked?

Háziasszonyokkal beszélgetve azt tapasztalom, hogy a legfőbb probléma az, hogy nem tudják kialakítani a saját háztartásvezetési rendszerüket. Pedig egy olajozottan működő, jól felépített rendszer biztosítja a fenntartható rendet és tisztaságot. Ha van egy éves terved, akkor nem fognak gondot okozni a váratlan események vagy akár egy költözés menedzselése sem.

Megmutatatom azt, hogy hogyan alakítsd ki ezt a rendszert. De a takarítás során is alkalmazhatsz olyan trükköket vagy szupererős tisztítószereket, amivel minden gyorsabb és könnyebb lesz. Sokan elavult praktikákkal és szerekkel próbálnak küzdeni a kosz ellen, de sajnos ezekkel nem lehet megnyerni a csatát.

Miért pont tőlem tanulj?

Több, mint 30 éves háztartási tudás van a birtokomban.

10 költözésen vagyok túl úgy, hogy közben kétszer országot is váltottunk.

10 házat újítottunk fel, és mind a 10 alkalommal új háztartást kellett kialakítanom.

Németországban felépítettem egy takarítócéget, beleláttam közel 1500 család életébe, problémáiba, küzdelmeibe, és ezáltal a háztartásukba.

Két rendetlen fiút neveltem fel, akik ma már a saját életüket élik, és hellyel-közzel „rendesek” lettek.

A nagymamai lét pedig már kopogtat az ajtómon, hiszen az idén megszületik az első unokám, így a kisbabás évek is ismét szerepet kapnak az életemben.

Több könyvet is írtam háztartás témában, melyek az idén nyomtatott formában is megjelennek.

Egy éve létrehoztam a Női Mentor klubbot, ahol a segítségemmel már több, mint 100 nő sikeresen megváltoztatta a háztartásához fűződő viszonyát, és ezáltal az életét is stresszmentesíteni tudta.

Oberling Léna

Magyarország első háztartásvezetési specialistája

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan fogom elérni a KLUB anyagait?

A KLUB 100%-ban online, ezért minden anyag online elérhető számodra addig, amíg tag vagy. Jelentkezés és a tagdíj beérkezése után e-mailben küldöm a hozzáférési adatokat, amivel be tudsz lépni a fiókodba. Belépés után könnyen meg fogsz találni minden aktuális anyagot, videót, feladatlistát, klubeseményt. 

Hogyan fogok értesülni az új havi anyagokról?

A KLUB zárt Facebook csoportjából naprakészen hozzájutsz minden aktualitáshoz. De ha belépsz a KLUB online felületére, akkor ott is rögtön az újdonságokkal találkozhatsz. Hetente egyszer, vasárnap este pedig küldök Neked egy hírlevelet, amiben minden fontos információt megkapsz.

Háziasszony vagyok már régóta, de káosz a háztartásom. Ez kizáró ok?

Nem, egyáltalán nem. Pont ez a lényege a Klubnak. Nem kell házitündérnek lenni, mert itt mindent meg lehet tanulni. Senkit nem kövezünk meg azért, mert nem tud főzni, vagy vasalni. Ez nem iskola, ahol osztályzatot kapunk és megrovást, ha nincs kész a házi feladat. Ez egy lehetőség mindenki számára, aki rendezettebbé és tisztábbá szeretné tenni az otthonát, ezért hajlandó is tenni, de eddig nem volt, akivel megmerte volna osztani a problémáit.  

Mi fog történni jelentkezés után?

Miután a befizetésed megérkezik, küldök egy e-mailt a belépési adataiddal és egy másik üdvözlő e-mailt a részletekkel.

Nem vagyok fönt a közösségi oldalakon, így is csatlakozhatok?

A csatlakozásnak nem feltétele, hogy legyen Facebook fiókod. A Klub fő felületei a weboldalamon vannak.  A Facebook zárt csoport egy remek lehetőség arra, hogy olyan nőkkel, háziasszonyokkal tudjatok napi kapcsolatot tartani, vagy segítséget kérni, akinek ugyanaz a problémájuk, vagy ugyanabban a témában már rendelkeznek tapasztalatotokkal. Kérdezni lehet tőlem e-mailben is, így nem kell attól tartanod, hogy nem kapsz a kérdésedre választ. Én is jelen szoktam lenni ebben a csoportban, de minden fontos információról, a csoporton belül megosztáson kívül, e-mailt is küldök. 

Milyen témákat fogunk érinteni?

Minden hónapban lesz egy fókusztéma, de természetesen az aktuális szezonális feladatokra is mint a tavaszi/őszi nagytakarítás, mindig kitérünk. Ha pedig valakinek olyan kérdése van, ami sürgős megoldást követel, azt rögtön darabokra szedjük és megoldjuk.

NEKIK  MÁR SEGÍTETTEM

Nagyon örülök annak amit csinálsz és végtelenül hálás vagyok mindazért amit átadsz nekünk, és ahogy tudatosságot viszel a nők életébe.

Nagyon bátor és dicséretes felvállalás. Több ilyen ember kell, mint amilyen Te is, több területről és hatalmas csodás eredményeket érnek el. Mert így lehet újjáépíteni mindazt ami már nem működik!

Köszönöm Léna, hogy vagy!!!

Molnár Violetta

 

Léna, Kedves!

 Ez a “Háztartási tervező” nagyon jól sikerült! És itt már látom is, hogy mit gondoltál akkor, amikor a “régi szemléletmód”-ot említetted.

Nagyon összeszedett, kompakt az egész, örülök, hogy meg van nekem. Nagyon profi vagy!

Kovács Vivien

Kedves Léna! Nagyon sok dolgot kaptam Tőled! A legfontosabb az, hogy végre látom az ESÉLYét annak, hogy egyszer majd olyan legyen a lakásom, amilyennek szeretném. A második, hogy megértettem, ezért NEM KELL túlvállalni magam s a lakásom rabszolgájává válni. A segítségeddel, a praktikus tanácsaiddal a SZAKÉRTELMEDDEL irányt mutatva terelgetsz ezen az úton. Bizony van olyan dolog, amiben 4-8-10 éves elmaradásaim/ halogatásaim vannak. … szóval feladat van bőven! Nagyon jó, hogy bármikor KÉRDEZHETEK. Szeretem a KIHÍVÁSOKAT is, ha nem is mindegyik sikerül, az egyik ilyen billentett át a holtponton, hogy megértsem van esély álmaim rendjét és tisztaságát elérni a lakásomban. APRÓ LÉPÉSEKBEN tudok csak haladni, de minden pillanata egy igazi ÉLMÉNY ennek az útnak. S az, hogy személyesen is találkozhattunk, csak hab a tortán, a közvetlenséged és a humorod azonnal elvarázsolt. Most a tervezések tudatossága mellett a takarítást segítő TERMÉKEK kipróbálása és tesztelése jön majd, ezt is nagyon várom. HÁLÁS vagy és KÖSZÖNÖM!

Kisbáró Emese

Büszke vagyok rá, hogy nekiestem a kacathalmok felszámolásának. Folytatom mindenképp, remélem sokáig kitart a lendület. A következő lépés pedig a megfelelő rendszerek kialakítása lesz a megmaradó dolgokhoz…Köszönöm a segítséget és vezetést Léna!

Kovács Mariann

Köszönöm Léna!
Most már azok a fotóim “a múlt”. Nem is tudtam velük azonosulni, így nem is akartam világgá kürtölni. Inkább a mostani helyzet “vagyok én”.
És tudod, mi történt még? Tegnap a vidéki házamban pakoltam, és azt vettem észre, hogy a “jó lesz még valamire” szemlélet kezd kikopni belőlem.

Szép napot kívánok!

Halász Hanna

CSATLAKOZOL HOZZÁNK?

Ezt a tudást és támogatást sehol máshol nem kapod meg!

Mi fog megváltozni az életedben, ha csatlakozol ehhez a programhoz?

Uralkodni tudsz a káosz felett

Te fogod irányítani a háztartásodat, és nem fordítva

Időt fogsz szánni magadra

A váratlan eseményeket higgadtan kezelni úgy, hogy eredményesen meg is oldod

Folt nélkül mosni

Heti egyszer takarítani úgy, hogy a hét többi napján viszonylagos rend lesz az otthonodban

A felesleges dolgaid számát drasztikusan csökkenteni

A kamasz gyereked szobájába nem belépni úgy, hogy közben nem fog zavarni az ott lévő kupleráj

Lelkiismeretfurdalás nélkül kiszervezni egy-egy háztartási feladatot

a családtagjaidat bevonni a háztartási munkák elvégzésébe

Ha segítéség kell, akkor tudni fogod, hogy melyik szolgáltatót hívd fel

kialakítani a saját stresszmentes háztartásodat

KEZDHETJÜK?