Nem csak az otthonunkat kell rendszeresen takarítani, hanem a háztartási gépeinket is. Van olyan háztartási gép, ami heti tisztítást igényel, és van olyan, amit havonta kell takarítani. A hűtőt havonta egyszer alaposan ki kellene takarítani úgy, hogy a benne lévő élelmiszerek szavatossági idejét is figyelembe vesszük.

A hűtőszekrény tisztításánál a megfelelő eszközök és tisztítószerek kiválasztása különösen fontos. Ha ugyanis a takarítást olyan bacilusfészek-eszközökkel végezzük, mint egy agyonhasznált mosogatószivacs, akkor nem a tisztaságtól fog ragyogni a hűtőnk, hanem a bacilusok tömkelegétől.

Ha csak a normál hűtődet akarod kitisztítani, és nem kell a fagyasztó leolvasztásával bíbelődnöd, akkor akár 20 perc is elég a hűtőszekrényed újbóli tisztaságához.

Mielőtt megmutatnám, hogy hogyan is tudod 20 perc alatt tökéletesen tisztává varázsolni a hűtődet, nézzük, hogy mire is lesz szükségünk ehhez a feladathoz. Amit biztosan elő kell készítened, az a porszívó, két takarítókendő, egy szivacs, mosogatószer, egy általános felülettisztító, illetve egy olyan tisztítószer, mely a hűtőgépek tisztítására alkalmas.

Akkor most lássuk, hogy valójában mit, és hogyan kell csinálnunk abban a bizonyos 20 percben.

Ez a tartalom csak előfizetőknek elérhető. RÉSZLETEK ITT