A háziasszonyok számára a mosás általában egy soha véget nem érő feladat. Küzdenek a kivehetetlennek tűnő foltokkal, a kellemetlen szagokkal vagy a színüket eresztő ruhaneműkkel. A szennyes színek szerinti válogatásával is sok idő elmegy, és a rengeteg házimunka mellett ez az, amiből a legkevesebb van. Az idő.

Most abban szeretnék Neked segíteni, hogy a mosás ne egy ilyen hatalmas nyűg legyen, amit muszáj elvégezni, hanem egy olyan élmény, aminek az eredménye a tiszta, illatos, pihe-puha ruha! Kérsz egy kis plusz szabadidőt? Olvass tovább!

Mosás előtt folttisztítás!

Ha azt szeretnéd, hogy egy textilből első mosásra kijöjjön a makacs folt, akkor ne spórolj a folttisztítással! Sajnos vannak olyan foltok, amiket csak akkor tudsz tökéletesen eltávolítani, ha előtte kezeled valamilyen speciális folttisztítóval. Persze az sem mindegy, hogy mivel! Rengeteg házi praktika, otthoni szer, filléres megoldás elérhető, de nem biztos, hogy ezek a leghatékonyabbak.

Sokan azért fordulnak ezekhez a hagyományos módszerekhez, mert nem akarnak vegyszereket használni allergia miatt vagy azért, mert környezettudatosan gondolkodnak. A környezettudatosság nekem is szívügyem, ezért ezzel teljesen egyetértek. Ne használjunk a környezetre ártalmas szereket, ha nem muszáj! Sajnos az allergiában is osztozom sokakkal, ezért ezt a szempontot is megértem.

De! Mindig azt tanítom a háziasszonyoknak, hogy használják a modern technológiák adta előnyöket! Mert bár a hagyományos, dédnagymamáink idejéből származó praktikák is működhetnek, de ha van gyorsabb és hatékonyabb módszer, akkor használjuk ki! Különösen igaz ez a folttisztításra.

Ahány folt, annyi speciális megoldás szükséges, mert nem mindegy, hogy fűfoltról, rozsdafoltról vagy dezodor miatt keletkezett foltról beszélünk. Aztán még ott van a tinta, filctoll, rágógumi… Akinek van gyereke, az tudja, hogy milyen széles a szennyeződések tárháza! Ha olyan szert keresel, ami óvja a környezetet, nem okoz allergiát és hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket, akkor a Dr Beckmann Foltördög családját keresd! Tehát a mosás előtt az első lépés a folttisztítás!

A háztartási időnyerő: színfogó kendő

Számos olyan háziasszonnyal beszéltem már, akik rengeteget mosnak, és azért, hogy minél hamarabb elfogyjon a szennyes kupac, válogatás nélkül teszik a mosógépbe a ruhákat. Ez a módszer csak abban az esetben számít mosási hibának, ha nem használsz színvédő kendőt. Különben olyan lesz a mosás, mint az orosz rulett: nem tudhatod, mikor kerül bele egy olyan ruhadarab, ami ereszti a színét, és ezzel tönkreteheti a többi textilt.

Ha még nem próbáltad a színvédő kendőket, bátran használd! Így nem kell a szennyes ruhák válogatásával töltened a drága idődet, és izgulnod sem kell, hogy valamelyik textil összefogja a többit. Választhatsz egyszer vagy többször használatos kendőt is, így tényleg költséghatékonyan és gyorsan tudod a mosást intézni.

A mosógép tisztítása is fontos

Sok esetben azért nem lesz tiszta a ruha, mert maga a mosógép szennyezi össze a belsejében felgyülemlett vegyszer maradványokkal. Ezért erről sem szabad megfeledkezni! Leggyakrabban azt a hibát követik el a háziasszonyok, hogy túl sok mosószert használnak, ami lerakódik a mosógépben, vagy nem gondoskodnak időnként a vízkő eltávolításáról. Legtöbbször az ecetes átmosást olvashatod mint hatékony módszert, de erre is van már modern, hatékony tisztítószer, ami ugyanolyan környezetbarát, és igen hatékony. Például a Dr Beckmann mosógép tisztító-ápoló folyadék aktív szénnel.

Hölgyeim! Használjatok speciális tisztítószereket, és spóroljatok időt magatoknak!