Ha megkérdezzük a környezetünkben élőket, hogy szerintük mennyit ér egy-egy házimunka Forintra átszámolva, akkor általában azt a választ kapjuk, hogy semmit, hiszen azt úgyis valakinek meg kell csinálni. Nem nagyon szokás a házimunkát beárazni, és nem is nagyon vagyunk tisztában azzal, hogy mennyibe kerülne a takarítás, a mosás, a főzés, ha azt valaki más végezné el helyettünk.

Egy kis túlzással mondhatjuk azt, hogy a háztartást általában a nők vezetik, és valahogy ez már évezredek óta nagyon természetessé vált.

Amivel alapjában véve nincs is probléma. De azzal már igen csak gond van, hogy ha  a férfi vagy a család nem értékeli az elvégzett házimunkát, a finom ebédet, a tiszta ruhát, a pormentes polcokat, vagy a tökéletesen működő háztartást. Akkor van gond, ha úgy tesznek az ott élők, mintha ezek a dolgok egy varázspálca megsuhintásával pikk-pakk elkészülnének.

Sokan úgy gondolják, hogy a nő csak rágondol a házimunkára, és az gondolatátvitellel késszé válik.

Bár nagyon tudnánk értékelni egy-egy ilyen gondolatátvitelt, de valójában ilyen szuper képességünk nincs. Viszont van egy velünk született adottságunk, miszerint mindenről és mindenkiről szeretünk gondoskodni.

Ma már egyre több nő vágyik a fakanál és porszívó mellett saját karrierre, és itt kezdődnek a családon belüli problémák, és harcok.

Ugyanis senki nem helyettesít minket, vagy legalábbis nagyon ritka esetekben, a konyhában, a mosásnál vagy a vasalásnál, de a takarításnál sem.

A mi napunk is 24 órából áll, és nekünk, a többi családtaggal ellentétben, a normál munkahelyünk mellett kell a háztartásunkat vezetni és az ehhez tartozó feladatokat elvégezni.

Vasalt inget kell kikészítenünk a párunknak, hogy reggel zökkenőmentesen tudjon elindulni a munkahely felé. A gyermekek tízóraijáról is gondoskodnunk kell, mert ha nem, akkor nem eszik aznap a gyerek. Mindezek mellett a piszkos ruhákból is tisztákat kell varázsolnunk, és a fürdőszobában lévő vízkövet sem ártana már száműzni. Persze még be kell vásárolnunk, mert az esti vacsora nem fog az asztalra kerülni.

És még sorolhatnám hosszasan, hogy egy háztartás flottul való működtetése érdekében, mennyi mindent meg kell csinálni. és hány féle dologra kell gondolni. És természetesen ezt a nőnek kell koordinálnia, és kézben tartania. Legalábbis a családok 90%-ban ez így természetes, és a nők többsége valóban így is gondolja.

Lehet-e árcédulát tenni a házimunkára?

Egy nő, aki a nap 24 órájában otthon van, és „csak” gyereket nevel, háztartást vezet, és gondoskodik az otthon tiszta illatáról, az valójában mennyit keres? Egyáltalán létezik olyan, hogy háztartásvezetési fizetés? Vagy a fő állásunk mellett a háztartásvezetésért kapunk túlórai fizetést?

Sajnos a való életben a nők nem kapnak fizetést a háztartásvezetésért. Vajon mennyit kellene otthon a családtagoknak fizetnie azért anyának, hogy minden nap étel van az asztalon, mindig van tiszta ruhájuk, és nem eszi meg őket a kosz?

A folytatásért kattints ide >>>>>>

A nap mindenkinek 24 órából áll. Még neked is. De ha okosan tervezel vele, akkor bizony mindenre elég, és még magadra is van idő. Ebben a tervezésben segít a nőknek készített tervezőnaplóm, melyet ide kattintva tudsz megrendelni.