A konyha titkai

Régebben a konyha csupán egyetlen egy funkciót látott el, ez pedig az ételek elkészítése volt. Ezzel szemben ma már a konyha az otthonunk szíve.

Manapság ez az a helyiség, ahol a legtöbbet tartózkodunk, és ahol az összes többi családtagunk is mindig szívesen tartózkodik. A konyhában tervezzük meg a heti menüt, a heti, havi eseményeket, a munkánkat. A konyhában meséli el a gyerek, hogy mi is történt vele aznap. A férj is a konyhában számol be a munkahelyi történésekről, és a házi feladat megírása is könnyebben megy a gyerekeinknek, ha azt a konyhaasztalra könyökölve tudják elvégezni.

A mai rohanó világban a konyha az a helyiség az otthonunkban, amit a legtöbben látnak, amit a legtöbben használnak, és ami a nap 24 órájában élettel van teli. Vagyis sosem pihen, és állandóan központi szerepet kap. Ezért ebben a helyiségben a legnagyobb kihívás, a legnagyobb feladat mindig a takarítás, és a rendrakás, és utána ennek a megtartása. Sokszor azt sem tudjuk, hogy hol kezdjük, vagy egyáltalán hogyan is csináljuk.

A konyha témakörében olyan írásokat találsz, amiben megmutatom, hogy hol kezd, hol folytasd, hol fejezd be, és mindezt megsépkelem egy kis tárolástannal és takarítási motívációval. Jó olvasát kívánok Neked!

9 tipp mosogatási undor ellen

9 tipp mosogatási undor ellen

Tudom, hogy géppel gyorsabb, egyszerűbb és gazdaságosabb a mosogatás, de nem mindenki engedheti meg magának (akár anyagi okokból, akár azért, mert zsebkendőnyi a konyhája), hogy beruházzon egy mosogatógépbe. Nekik marad a nemszeretem kézi mosogatás, de ezt is lehet...

bővebben
Családi étkezések stílusosan és egyedien

Családi étkezések stílusosan és egyedien

Hányszor esik meg veled az, hogy ha asztalhoz hívod a családod tagjait egy ebéd vagy vacsora elfogyasztására, és miközben az elkészített ételt tálalod, fél kézzel a konyhapultot takarítod, a másik kézzel pedig a mosogatógépbe rámolod a mosatlant, de már készítenéd is...

bővebben

Modern háztartásvezetést tanítok úgy, hogy előveszem nagyanyáink régi, jól bevált praktikáit, ezeket megfűszerezem a modern világ adta lehetőségekkel, majd jól összerázom őket, végül pedig átadom neked közérhető nyelven és életszagú példákon keresztül. Bővebben rólam, ide kattintva tudsz olvasni. 

A leveleimet azoknak a nőknek, édesanyáknak, háziasszonyoknak ajánlom, akik folyamatosan harcot vívnak a háztartásuk adta feladatok sokaságával, és akik a háztartásukat szeretnék a mai modern világ adta lehetőségek mellett a lehető legnagyobb mértékben automatizálni,  stresszmentesíteni.

A feliratkozás után pár percen belül e-mailben érkezik az első levél, melyben egy 2.000 Forint engedményre szóló utalványt is megtalász, melyet az oldalon található webáruházban tudsz beváltani.   

Oberling Léna

Magyarország első háztartásvezetési specialistája

.