A mai családok kedvenc helye a konyha. Itt gyűlik öss.ze a család apraja-nagyja. Itt történnek a nagy megbeszélések, és ebben a helyiségben valóban zajlik az élet.

Ennek a nagy életnek bizony jelei is vannak. A konyhánk hamarabb idő alatt lesz rendetlen, és hamarabb idő alatt kezd eluralkodni benne a káosz, mint az otthonunk már területén. A mai világban nagy kihívást jelent, hogy a konyhánk jól szervezett, kacatmentes, és mindig tiszta, rendezett legyen. Ezt még az is nehezíti, hogy szinte minden itt köt ki. Az étkezőasztalra rakjuk le azt a dolgot, ami épp a kezünkben van, de már nincs rá szükségünk. A konyhapult is mindig tele van, hiszen egy hatalmas vízszintes felület, ami kínálja magát, hogy telepakoljuk. De egy-két kütyü is landol egy-egy polcon, és a papírfecnikről még nem is beszéltünk, amikre gyorsan felírjuk azt a pár szót, amit mindenképp meg kell jegyeznünk.

És elérkezik az a pont, amikor nem bírod tovább. Késztetést érzel arra, hogy a konyhád minden sarkát, minden zugát, minden kis fiókját kipakold, kitakarítsd, és száműzd az oda nem való dolgokat. Aztán belegondolsz, hogy ez mekkora hatalmas munka lenne, és legyintesz egyet, hogy majd máskor. Pedig csak 14 napra lenne szükséged ahhoz, hogy ráncba tudd szedni a konyhád, hogy végre mindennek megtaláld a megfelelő helyét úgy, hogy közben ki is takarítod a konyhád teljes egészében.

Ehhez a 14 napos konyhai takarításhoz alakítottam ki egy olyan feladatlistát, aminek a segítségével napi 1 óra ráfordítással egy teljesen új konyhát tudsz varázsolni a már meglévő konyhádból. Minden napra le van írva a feladat, amit aznap el kell végezned. A feladathoz tartozik egy részletes leírás is, melyet ha követsz, játszi könnyedséggel tudod a napi feladatot teljesíteni. A végeredmény pedig a 14. nap végére egy tiszta, rendezett, kacatmentes konyha lesz, melyben a rendfenntartás most már könnyedén kivitelezhető.

Akkor lássuk a feladatlistát, és az ezekhez tartozó részletes leírást!

Ez a tartalom csak előfizetőknek elérhető. RÉSZLETEK ITT