Kezdő és gyakorlott háziasszonyok AKADÉMIÁJA

Egyszerűen alkalmazható, hatékony háztartásvezetési tippek a stresszmentes mindennapokért, amelyekre mindig is vágytál, de senki sem mondta el őket neked

 Háziasszonyként, nőként annyi mindennel kell egyszerre foglalkoznod, és annyi mindenhez kell egyszerre értened, a heti menü megtervezésétől a leghatékonyabb takarítási fortélyokig, hogy szinte lehetetlennek tűnik stresszmentesen megoldani a napi feladatokat. 

Az elmúlt 30 évben számtalanszor találkoztam ezekkel a kérdésekkel:

 • Mit főzzek, hogy a családom örömmel üljön asztalhoz, és még egészséges és költséghatékony is legyen a menü?
 • Mit milyen gyakran takarítsak, hogy azt érezzem, rend van körülöttem? 
 • Hogyan lehet a lakás mindig olyan állapotban, hogy ne érezzem rosszul magam, ha váratlanul betoppannak a vendégek? 
 • Hogyan szabaduljak meg a felesleges kacatoktól, amik akadályoznak abban, hogy szép rendet tudjak tartani?
 • Egyáltalán vége lesz valaha a házimunkák sorának? Fogom még azt érezni, hogy nem nyomaszt az a sok tennivaló?

 Ismerősek neked is, ugye? 

Ezekkel a problémákkal nem vagy egyedül, és pontosan azért hoztam létre ezt a tudástárat, hogy megmutassam neked, hogyan tudsz a kaotikus, kacatokkal teli, „ide-nem-tudok-vendégeket-hívni” otthonodból csodálatos, rendezett, vendéghívogató, békés fészket varázsolni, miközben nem válsz a háztartásod rabszolgájává!

Számomra ez utóbbi különösen fontos: hogy ne érezd magad állandóan leterhelve. Ne legyél túlterhelt, ne legyél görcsös, mert vezethetsz te is lazán olyan háztartást, amilyenre vágytál. Tarts velem és megmutatom, hogyan csináld!

Miért különleges ez az Akadémia? 

Mert nem száraz elmélet, nem a netről összevadászott tipphalom, hanem az elmúlt 30 éves háztartásvezetési tapasztalatom esszenciája. 

Szeretném neked megmutatni, hogy egy háztartás hogyan lehet akkor is lehet rendezett és tiszta, ha közben te nem válsz görcsössé. Szeretném neked átadni azt a tudást, aminek a segítségével én magam is vezetem a háztartásom mindenféle megfelelési kényszer vagy rossz érzés nélkül.  

Egy módszer, aminek a segítségével el tudod sajátítani a rugalmas háztartásvezetés csínját-bínját, és ezáltal a te háztartásodban minden pont elég, és élhető lesz. 

Éppen ezért ez a tudástár több könyvből és tanfolyamból áll, és mindegyik egy-egy fontos témában ad neked kézzelfogható segítséget. Pontosan abban kapsz útmutatást, amiben szükséged van rá, legyen szó háztartásvezetésről gyerek mellett, menütervezésről, takarítási rutinról vagy szelektálásról. 

A könyvek és a tanfolyamok önállóan is megállják a helyüket, hiszen mindegyik egy-egy témát jár körbe alaposan, azonban együtt egy valóban gyakorlatias sorozatot alkotnak, amelyben szinte bármilyen háztartással kapcsolatos kérdésedre meg fogod találni a választ. Ez egy kincset érő tudástár!

 Kinek ajánlom ezt a háztartásvezetési Akadémiát? 

Röviden: minden nőnek kötelezővé tenném, mert ha csupán egy-két tippet lesel el belőle, máris órákat spórolhatsz meg. Sokkal közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy igazán jól érezd magad az otthonodban, mert nem nyomaszt a soha véget nem érő házimunka réme. 

A könyveket és a tanfolyamokat azoknak a nőknek, édesanyáknak, háziasszonyoknak ajánlom, akik folyamatosan harcot vívnak a háztartásuk adta feladatok sokaságával, és akik a háztartásvezetésüket szeretnék a mai modern világ adta lehetőségek mellett stresszmentesen vezetni.

Bármelyik könyvet, tanfolyamot javaslom kezdő és tapasztalt háziasszonyoknak is, de a sorozatban olyan tematikus dolgokat is találsz, amik például a stresszmentes karácsonyi készülődést segítik, vagy a kezdő szülőknek nyújtanak támpontokat az otthonuk felkészítéséhez a baba érkezésére. 

Azt javaslom, nézd végig a témákat, biztos vagyok abban, hogy már első olvasatra  érezni fogod, melyik szólít meg téged, melyik területtel, témával van igazán dolgod. 

Milyen könyvek és tanfolyamok alkotják a Tudástárat?

A tudástár segítségével az otthonod egy-egy helyiségét, és a háztartásod egy-egy területét, gyakran visszatérő megoldandó feladatát járjuk körbe.

Lássuk a részleteket: 

Átlátható kamra

Szeretnél egy átlátható, rendezett kamrát, ahol mindig mindennek megvan a helye, ahol minden kéznél van? Ahol nem találsz lejárt hozzávalókat, és amire öröm ránézni? Most megkaphatod, sőt, ennél is többet, hiszen ha nincs kamrád, akkor azt is megtudhatod, hogyan oldhatod meg a tartós élelmiszerek tárolását a konyhaszekrényedben! Megnézzük, miből mennyit érdemes otthon tartanod, és hogyan teheted mindezt átláthatóan!

Otthonunk nyárvégi szelektálása

Tanfolyam 

Hamarosan 

Napi és heti háztartásveztési rutintervező

Érzed te is, hogy a házimunkának soha nincs vége? Nyomaszt, hogy alig fejezed be az egyik feladatot, máris kettő lesz helyette? Ebből a 30 oldalas tudásanyagból megtanulhatod, hogyan tervezz olyan napi és heti rutint, amely segítségével akár napi 30 perc ráfordítással is elérheted, hogy mindig rend legyen az otthonodban! Gyakorlati példákkal, lépésről-lépésre tanuljuk meg a tervezés folyamatát, hogy végül akár napi több órát is felszabadíthass!

Otthonátrendező kisokos kezdő szülőknek

Mit kell tudnia egy várandós kismamának ahhoz, hogy kisbabáját egy biztonságos, rendezett otthonba vihesse haza? Hogyan tudsz kisgyermekes szülőként úgy működtetni egy háztartást, hogy ne érezd magad a háztartásod rabszolgájának? Hogyan tudod átalakítani az otthondat ahhoz, hogy gyorsan és könnyedén tudd kitakarítani? Ezekre a kérdésekre kapsz választ ebből a könyvből, amibe nagymamaként szerzett tapasztalataimat is beleszőttem. 

A takarítás bibliája

Ebben minden benne van, amit az otthonod takarításáról tudnod kell, így ha egyszerűbben és gyorsabban szeretnéd letudni a takarítást, ez a könyv kötelező. Minden helyiséghez külön takarítási tervet kapsz a fürdőszobától a kamráig, ráadásul részletes takarítószer és eszközlistát is tartalmaz helyiségre szabva. Ezzel az 52 oldalas anyaggal akár egyetlen helyiség, akár egy komplett nagytakarítás megszervezése gyerekjáték lesz!

A tiszta konyha titkai

Ebben a könyvben a tiszta konyha titkairól fogom lerántani a leplet. Ha úgy érzed, nincs motivációd a konyha takarításához, ez a könyv rengeteget segít majd. Részletesen beavatlak abba, hogy milyen felületre mit használj pontosan, és szót ejtünk a konyhaszekrények berendezéséről, a szelektálásról, a háztartási gépeid megfelelő takarításáról is. Végre büszke lehetsz a konyhádra!

Szelektálási kisokos kacathegyek lebontására

“Jó lesz az még valamire…” Ismerős? Hajlamos vagy túl sok dolgot felhalmozni? Akkor ez a 78 oldalas könyv neked való! Ha már unod, hogy nincs helye semminek, alig találod meg, amit keresel, akkor ideje szelektálnod! Ahhoz, hogy felszámold az otthonodban uralkodó rendetlenséget, le tudd bontani a kacathegyeidet, először lomtalanítanod kell. Ez a könyv közérthető nyelven, gyakorlati példákkal, lépésről-lépésre vezet végig a szelektálás folyamatán, így könnyedén fel tudod számolni azokat a bizonyos rumlis helyeket!

Stresszmentes karácsony tervezőkönyv

Ha már unod, hogy a Szenteste évek óta nem telik el őrült kapkodás, takarítás, sütés-főzés nélkül soha, akkor ez a tervező Neked való! 44 oldalon keresztül segítek neked, hogy a karácsony előtti 6 hetes időszakot a lehető legjobban ki tudd használni. Megosztom veled a saját bevált módszereimet, megmutatom, hogy hogyan engedd el a másoknak való megfelelést, és hogyan legyen végre olyan a Karácsonyod, amilyet Te szeretnél: kevesebb stresszel és több együtt töltött minőségi idővel és pihenéssel!

Mit főzzek ma? Menütervezés gyorsan és könnyedén

“Nekem mindegy…” Ugye nálatok is a leggyakoribb válasz, ha megkérdezed, mit főzz? A Menütervezés gyorsan és könnyedén könyvben 52 oldalon keresztül lépésről lépésre mutatom meg neked, hogyan jutsz el oda, hogy mindig tudni fogod, mit tegyél az asztalra, akár heti 1 bevásárlással is. Ráadásul a főztöd egészséges és finom is lesz, a családod pedig elismerően várja majd az újabb ebédeket és vacsorákat. 

Ágyi poloska száműzése

Azt gondolod, hogy az ágyi poloska nálad nem fordulhat elő, hiszen rendszeresen takarítasz? Az a rossz hírem, hogy az ágyi poloska nem tesz különbséget tiszta és koszos lakás között, bárhol meg tud telepedni. Ebben a 26 oldalas, részletes, könnyen érthető tudásanyagban lépésről lépésre megmutatom, hogyan szabadulhatsz meg az ágyi poloskáktól és hogyan védekezz ellenük, ha sikerült őket száműznöd. 

101 háztartási tipp

Ebben a könyvben 86 oldalon keresztül adok át neked 101 olyan háztartási tippet, amelyek segítségével jelentősen megkönnyítheted az életed. Ezt a könyvet azért írtam Neked, hogy képes legyél ötvözni a mai modern világ adta lehetőségeket a régi és bevált praktikákkal. Elég, ha elolvasod és utána beépíted a háztartásvezetésedbe az összes praktikát. Hidd el, hogy nem marad el a hatás.

Tervezőnapló nőknek

Ez egy kakukktojás a sorozatban, hiszen nem ebook, hanem egy kézzel fogható, nyomtatott tervezőfüzet, amit biztos, hogy minden nap örömmel fogsz forgatni. Tudom jól, hogy egy háziasszonynak rengeteg adatot, tennivalót és listát kell fejben tartania, hiszen egy egész családot kell menedzselnie. Éppen ezért ebben a naplóban 20 féle tervezőt és táblázatot találsz, így soha többé nem kell elkallódott cetlik és noteszek alapján szervezned a mindennapokat!

Mit mondanak azok, akik már beleolvastak a könyvekbe vagy elvégeztek egy-egy tanfolyamot? 

“Veled együtt sikerülhet! Remélem gondolkozol még több nyomtatott könyvben is! Mert hihetetlen, amiket írsz. Tabudöntögető és életet mentő…Mindenkinek receptre írnálak fel…”

Hoch Judit

Te lettél az én kis “barátnőm”! És húztál a munkában, ahogyan régen csináltuk a csajokkal. Köszönöm!!!

Schmidtné Balázs Katalin

Léna egy tökre hétköznapi dolgot, mint a takarítás, amihez, ugye, a hülye is ért… (hát persze, hogy nem!) – teljesen más nézőpontba tud helyezni. Emellett nemcsak a lakása rendszerezett, hanem a gondolatai is. Ha valakire, akkor rá nagyon igaz a mondás: ha bent rend van, akkor kint is az lesz.

Himer Csilla

Léna, Kedves!

Ez a “Háztartási rutin tervező” nagyon jól sikerült! És itt már látom is, hogy mit gondoltál akkor, amikor a “régi szemléletmód”-ot említetted.

Nagyon összeszedett, kompakt az egész, örülök, hogy meg van nekem. Nagyon profi vagy!

Kovács Vivien

Ki vagyok én és miért tudok neked segíteni? 

Oberling Léna vagyok, Magyarország első háztartásvezetési specialistája, és a fejembe vettem, hogy minden nőnek átadom azt a tudásomat, amit már több, mint 30 éve gyűjtögetek, és amivel ma már modern és stresszmentes háztartást vezetek. Görcsösség nélkül. Rossz érzések nélkül. 

 • 10 költözésen vagyok túl úgy, hogy közben kétszer országot is váltottunk.
 • 10 házat újítottunk fel, és mind a 10 alkalommal új háztartást kellett kialakítanom.
 • Németországban felépítettem egy takarítócéget, beleláttam közel 1500 család életébe, problémáiba, küzdelmeibe, és ezáltal a háztartásukba.
 • Két rendetlen fiút neveltem fel, akik ma már a saját életüket élik, és hellyel-közzel „rendesek” lettek.
 • A nagymamai lét pedig már kopogtat az ajtómon, hiszen az idén megszületik az első unokám, így a kisbabás évek is ismét szerepet kapnak az életemben.
 • Több könyvet is írtam háztartás témában, melyek az idén nyomtatott formában is megjelennek.
 • Egy éve létrehoztam a Női Mentor Klubot, ahol a segítségemmel már több, mint 100 nő sikeresen megváltoztatta a háztartásához fűződő viszonyát, és ezáltal az életét is stresszmentesíteni tudta.

Hiszek abban, hogy ezzel a könyvsorozattal a te kezedbe is értékes tudást adok, amivel képes leszel átalakítani a háztartásod úgy, hogy jól érezd magad benne!

Oberling Léna

Magyarország első háztartásvezetési specialistája

MARADTAK MÉG KÉRDÉSEID?

Hogyan tudod megrendelni a könyveket és a tanfolyamokat?

Csak kattints a könyveknél vagy a tanfolyamoknál lévő Ezt kérem gombra, és átirányítalak a webáruházam megfelelő oldalára, ahol kosárba tudod tenni és meg tudod rendelni a kiszemelt tudásanyagot.

Hogyan kapod meg a megrendelt könyvet/könyveket/tanfolyamokat?

A könyvek a Tervezőnapló kivételével ebook-ok, így elektronikus úton jutnak el hozzád. Az utalást követően az ebookot 1 alkalommal és 7 napon belül lehet letölteni a kiküldött linken keresztül. A tanfolyamok online zajlanak egy zárt felületen, és ez mellett levelek formájában is megkapod a tanfolyam tartalmát.