Léna módszer

A tisztaság nem mánia, hanem a nyugodt élet alapja.

A módszerem elsajátítása után több időd marad arra, amit jobban szeretsz, mint a takarítást.

Ha velem tartasz, akkor akkor a napi és heti rutinok kialakítása után havi egy nagyobb feladatra fókuszálunk. Minden hónapban, a napi rutinok mellett, egy nagyobb feladatot végzünk el annak az érdekében, hogy az otthonunk rendezett és tiszta legyen még akkor is, ha épp nincs időnk takarítani.

Ezeket a havi, nagyobb feladatokat részekre bontjuk, és beillesztjük az időbeosztásunkba úgy, hogy biztosan meg is tudjuk csinálni. A nagyobb feladatokkal nem egy nap alatt készülünk el, de így naponta nagyon minimális időt kell rászánnunk ezekre a havi fókuszokra a rendszeres napi feladatok mellett. Ez pedig még a legrohanosabb, legelfoglaltabb időszakunkban is kivitelezhető.

Természetesen vannak olyan havi feladatok, amiket egy nap alatt szeretnénk letudni. Ebben az esetben is a részekre való osztás lesz a segítségünkre, melyet szintén a módszerem átadása alkalmával megmutatok.

A módszer szemléletmódja alapján minden hónapnak megvan a maga takarítási aktualitása. A január-február alkalmas a nagyobb szelektálásokra, a március és október a nagytakarításhoz kiváló hónap, és májusban nagyszerű a kamrát rendbe tenni. Ennek mintájára minden hónap alkalmas egy aktuális, hozzá passzoló nagyobb feladat elvégzéséhez.

A Léna módszer segítségével nem csak a takarítási rutinodat tudod meg és/vagy újratervezni, hanem a takarítással kapcsolatos rossz, berögzült szokásaidat is. A módszerem segítségével el tudod hagyni a másoknak való megfelelési mániádat, és le tudod tenni a maximalizmusodat. Ebben a Tervezd újra! programom lesz segítségedre.

Abban is segíteni tud neked a módszerem, ha nem a maximalizmussal vannak gondjaid, hanem az ellenkezőjével. Vagyis ha nem tudod az otthonodat tisztán és rendben tartani, vagy ha túl sok felhalmozott kacat vesz már körbe.

A Léna módszer aranyközépút a minimalizmus és a maximalizmus között!

Jó helyen jársz, ha tervbe vetted, hogy minden hasznos és praktikus dolgot meg akarsz tanulni egy olyan takarítási rutinhoz, ami eredményesen működik, és ez mellett az eredmény hosszabb távon fenntartható. Így a felszabadult idődet arra tudod felhasználni, amit jobban szeretsz, mint a takarítást.

Ez a módszer nem arról szól,

hogy házitündérnek kell lenned!

Nem! Hanem arról, hogy…

✔  egy hosszabb távon fennmaradó eredményt produkáló takarítási rutint tudj kialakítani

✔  el tudd engedni a megfelelési kényszered az otthonod tisztaságának tökéletességével szemben.

✔  tudd, hogyan lehet egyszerűbben, kevesebb időráfordítással is tisztán takarítani.

✔  kezdő háztartást vezetőként is lehetsz önálló, aki saját elképzelései szerint alakítja ki a takarítási rutinját.

✔  megtanuld, a tyúklépés is nagyobb lépés az egyhelyben való topogásnál.

✔  nincs szükséged ezer tisztítószere és takarítóeszközre ahhoz, hogy az otthonodban rend és tisztaság legyen.

✔  kisgyerekes anyukaként is ki tudsz alakítani rutinokat.

✔  a kamaszok szobáján lévő ajtó zárvatartása egyszerűbb, mint a napi zsörtölődés.

✔  megfelelő kommunikációval minden családtag bevonható a takarítási feladatok elvégzésébe

✔  a nagytakarítás nem púp a hátunkon, hanem szükséges elvégzendő feladat, amit örömmel is el lehet végezni.

✔  a szekrényekben rendszeresen érdemes szelektálni, és nem csak kampányszerűen látszat pakolást tartani.

 Hogyan tudod a módszeremet megtanulni?

A módszeremet könyvek, és a Tervezd újra! program által adom át azoknak, akik több időt szeretnének eltölteni azzal,

amit jobban szeretnek, mint a takarítást. 

Csak egy őrültnek van szüksége a rendre. Legyél te is őrült!

KÖNYVEK

KALANDOK EGY HÁZTARTÁSBAN

TERVEZD ÚJRA!

Akik már elsajátították a Léna módszert

Amióta Veled vagyok, sok mindent változtattam, illetve változott a gondolkodásmód is.

Már nem akarok mindenáron mindenkinek megfelelni, csak magamnak. Szervezettebben vezetem a háztartást, az általad tanított dolgokat, pl a takarítási rutin, “átkonvertálva” a mi életünkre.
Szeretem, hogy itt nincsenek elvárások, nincs számonkérés, van viszont rengeteg segítség!
Bodrogi-Horváth Éva

Amióta ismerlek teljesen más dimenzióban látom a háztartásvezetést, takarítást. Jó, hogy nem kell mindenáron megfelelnem, nem vagyok szigorúan számon kérve, a saját időbeosztásomhoz tudok igazítani mindent. Szervezettebben végzem a dolgokat, bár van még hová fejlődnöm. Egy élmény Veled minden, amit eddig egyébként utáltam.

Szabóné Dajka Edit

A legtöbbet a gondolkodás módomon formáltál. Már nem zavar, ha valaki beesik és nincs a legnagyobb rend, és már sikerül a családot is bevonnom a feladatokba. Bár én könyvmoly, infóéhes vagyok, azonban a háztartással kapcsolatban teljesen hidegen hagytak a tudnivalók eddig. De a te ” előadásodban” néha még élvezem is az új infók befogadását.
Szente Kornélia

Miben segít Neked a Léna módszer?

Számodra tökéletes napi és heti takarítási rutinod lesz

Nem randon módon fogsz takarítani, és nem kampányszerűen csinálod majd a pakolásokat. Lesz egy jól működő rutinod, amely által a naponta és hetente elvégzendő feladatokat könnyedén tudod majd elvégezni úgy, hogy nem mumusként tekintesz rájuk. 

Több időd lesz magadra, és a családodra

A rohanós hétköznapok során fontos, hogy minden egyes nap beszélgetésre és közös játékra is maradjon időnk a takarítási feladatok elvégzése mellett. Ennek a megvalósítása sokkal egyszerűbb, ha tervezel, ha kiszervezel, ha automatizálsz. A Léna módszer segítségével megtanulsz tervezni, koordinálni és rájössz, hogy a kiszervezés művészete nem ördögtől való dolog. 

A család minden tagja tudni fogja, hogy mi a dolga

A módszer segítségével rájössz, hogy meg kell tanulnod másképp kommunikálnod a családtagokkal, és el is fogod sajátítani a csínját-bínját. Ennek az új kommunikációs képességednek köszönhetően a családtagok zsörtölődés nélkül is ki fogják vinni a szemetet és a koszos zoknikat sem az ágy alatt fogják gyűjteni.  

Mindent pillanatok alatt megtalálsz

Megtanulod, hogy kevesebb idődet veszi el az, ha mindent rögtön a helyére raksz, mintha első felindulásból elkövetett fiókokba dugdusást alkalmaznál, itt úgy is van még hely alapon. Vagyis megtanulsz rendszeresen szelektálni, és a megmaradt dolgaidat a szekrényeken belül rendszerezni és tárolni.

Nem mész a gyerekeid agyára az állandó papolásoddal

Anyaként a gyermekeid takarításba való bevonását is könnyedén megoldod a módszerem segítségével. Így nem állandó papolás vár a gyermekedre otthon, hanem vidám kupaktanácsok, melynek során természetesen el tudod mondani, hogy miben várod a segítségüket.

A férj sem fog a fotelban maradni

Férjed észre fogja venni rajtad a változást, és önálló gondolatként fogja tőled megkérdezni: – Mit tudok ma közösen elvégezni Drágám? Te pedig mosolyogva fogod válaszolni: – A nappaliban porszívózz fel, és utána a ruhákat teregesd ki kérlek. 

Ki van a Léna módszer mögött?

Szia 😊 Oberling Léna, takarítási specialista vagyok. Az a Léna, …

… aki Németországban élve felépített egy olyan takarítócéget, ami exkluzív golfklubok takarítására specializálódott, és ez mellett 25 kollégával együtt közel 1000 családiházat tett rendbe napi rendszerességgel.

… aki 11 alkalommal költözött, ebből kétszer országváltással, és mind a 11 költözéssel együtt új háztartást alakított ki úgy, hogy alkalmazkodnia kellett az akkori életritmusukhoz.

… aki megálmodott egy olyan tisztítószercsaládot, melyekkel pár pillanat alatt lehet eredményt produkálni úgy, hogy a takarítás közben semmilyen irritáló szagot nem érzünk. Vagyis a Léna Producuts tisztítószerek szagmentesen segítenek nekünk tisztaságot varázsolni.

… aki nem szeret házitündért játszani, de ennek ellenére mindig rend és tisztaság van nála még akkor is, ha váratlan vendégek kopogtatnak be hozzá.

… aki a szülői házból megfelelési kényszert és maximalizmust hozott örökségül, de ma már tudja, hogy létezik egy aranyközépút, aminek a segítségével úgy tudja élni az életét, hogy az számára tökéletes legyen. Nem másnak, hanem Neki!

… aki a fiai által Anyóssá vált, és aki meg tudja mutatni, hogy létezik jól működő Anyós-Meny kapcsolat.

… aki felnevelt két nagyon rendetlen fiút, akik már felnőtté váltak. És aki Bende unokája által ismét a kisgyerekes lét szerint próbálja az otthonát tisztán és rendezetten tartani.

Folytathatnám a felsorolást, de felesleges. Elég, ha annyit mondok, hogy az a Léna vagyok, aki megmutatja neked azt, hogy egy otthon akkor is lehet tiszta és rendezett, ha nem vagyunk házitündérek, és nem törekszünk a tökéletességre. Bővebben rólam itt tudsz olvasni.

Kezdhetjük?