A Léna módszer aranyközépút

a minimalizmus és a maximalizmus között

ebben a takarítási mizériában…

Jó helyen jársz, ha tervbe vetted, hogy minden hasznos és praktikus dolgot meg akarsz tanulni egy olyan takarítási rutin kialakításához, amivel kevesebbet takarítasz, de az otthonod tisztasága ennek ellenére hosszabb ideig megmarad. Így a felszabadult idődet arra tudod felhasználni, amit nem takarításnak hívnak.

A módszer elsajátítása után nem csak a takarítási rutinodat tudod meg és/vagy újratervezni, hanem a takarítással kapcsolatos rossz, téged nem szolgáló szokásaidtól is megszabadulhatsz. El tudod engedni a másoknak való megfelelési mániádat (ha van), és el tudsz köszönni a maximalizmusodtól. A Léna módszert a Tervezd újra! program keretein belül te is el tudod sajátítani. 

Ez a módszer nem arról szól,

hogy házitündérnek kell lenned!

Nem! Sokkal inkább arról, hogy…

…kevesebb időráfordítással hosszabb távon tudj tisztaságot tartani az otthonodban.

…megtanuld, a tyúklépés is nagyobb lépés az egyhelyben való topogásnál.

 A Léna-módszert itt találod

TAKARÍTSUNK EGYÜTT

TERVEZD ÚJRA! TAKARÍTÁSI RUTINODAT

KONZULTÁCIÓ

Akik már elsajátították a Léna módszert

Amióta Veled vagyok, sok mindent változtattam, illetve változott a gondolkodásmód is.

Már nem akarok mindenáron mindenkinek megfelelni, csak magamnak. Szervezettebben vezetem a háztartást, az általad tanított dolgokat, pl a takarítási rutin, “átkonvertálva” a mi életünkre.
Szeretem, hogy itt nincsenek elvárások, nincs számonkérés, van viszont rengeteg segítség!
Bodrogi-Horváth Éva

Amióta ismerlek teljesen más dimenzióban látom a háztartásvezetést, takarítást. Jó, hogy nem kell mindenáron megfelelnem, nem vagyok szigorúan számon kérve, a saját időbeosztásomhoz tudok igazítani mindent. Szervezettebben végzem a dolgokat, bár van még hová fejlődnöm. Egy élmény Veled minden, amit eddig egyébként utáltam.

Szabóné Dajka Edit

A legtöbbet a gondolkodás módomon formáltál. Már nem zavar, ha valaki beesik és nincs a legnagyobb rend, és már sikerül a családot is bevonnom a feladatokba. Bár én könyvmoly, infóéhes vagyok, azonban a háztartással kapcsolatban teljesen hidegen hagytak a tudnivalók eddig. De a te ” előadásodban” néha még élvezem is az új infók befogadását.
Szente Kornélia

A Léna módszer lényege

A neked legjobb napi és heti takarítási rutin kialakítása

Nem randon módon fogsz takarítani és nem kampányszerűen pakolsz majd az otthonodban. Lesz egy jól működő rutinod, amelynek köszönhetően a naponta és hetente elvégzendő feladatokat könnyedén el tudod majd végezni.  

Több időd lesz magadra, és a családodra

A rohanós hétköznapok során fontos, hogy minden egyes nap maradjon időnk a beszélgetésre és közös játékra is a takarítási feladatok elvégzése mellett. Ennek a megvalósítása sokkal egyszerűbb, ha tervezel, kiszervezel, automatizálsz. A Léna-módszer segítségével mindezt megtanulod.  

A család minden tagja tudni fogja, hogy mi a dolga

A módszer segítségével megtanulod, hogyan kommunikálj a családtagjaiddal.  Ennek az új kommunikációs képességednek köszönhetően ők is zsörtölődés nélkül ki fogják vinni a szemetet és a koszos zoknikat sem az ágy alatt fogják gyűjteni.  

Mindent pillanatok alatt megtalálsz

Kevesebb idődet veszi el az, ha mindent rögtön a helyére raksz, mintha első felindulásból elkövetett fiókokba dugdosást alkalmaznál.  Tőlem megtanulsz rendszeresen szelektálni és a megmaradt dolgaidat a szekrényeken belül rendszerezni és tárolni.

Nem mész a gyerekeid agyára az állandó papolásoddal

A gyermekeidet is könnyen be tudod majd vonni a takarításba a módszerem segítségével. Így nem állandó papolás vár rájuk, hanem vidám kupaktanácsok, amelyek során egyszerűen és nagyszerűen el tudod mondani, hogy miben kéred a segítségüket.

A férj sem fog a fotelben elterülni

A párod is észre fogja venni rajtad a változást, és önálló gondolatként fogja tőled megkérdezni: – Mit tudunk ma közösen elvégezni, Drágám? Te pedig mosolyogva fogod válaszolni: – A nappaliban porszívózz fel, utána pedig a ruhákat teregesd ki, kérlek. 

Ismerjük meg közelebbről egymást

Szia! Oberling Léna vagyok. Az a Léna, …

… aki nem szeret házitündért játszani, de ennek ellenére mindig rend és tisztaság van nála még akkor is, ha váratlan vendégek kopogtatnak be hozzá.

… aki a szülői házból megfelelési kényszert és maximalizmust hozott örökségül, de ma már tudja, hogy létezik aranyközépút is.

… aki felnevelt két nagyon rendetlen fiút, akik már felnőtté váltak. És aki Bende unokája által ismét a kisgyerekes lét szerint próbálja az otthonát tisztán és rendezetten tartani.

… aki 11 alkalommal költözött, ebből kétszer országváltással, és mind a 11 költözéssel együtt új háztartást alakított ki úgy, hogy alkalmazkodnia kellett az akkori életritmusukhoz

… aki külföldön már felépített egy olyan takarítócéget, amely exkluzív golfklubok takarítására specializálódott, és emellett 25 kollégával együtt közel 1000 családiházat tett rendbe napi rendszerességgel,

… és aki nem mellesleg megálmodott egy olyan szagmentes tisztítószercsaládot, amelyekkel pár pillanat alatt eredményt produkálni minden nehézség nélkül.

Bővebben rólam itt tudsz olvasni.

Szóval mit gondolsz? Kezdhetjük?