Léna módszer

A tisztaság nem mánia, hanem a nyugodt élet alapja.

A módszerem elsajátítása után időmilliomos leszel.

A módszerem szemléletmódja alapján minden hónapnak megvan a maga takarítási aktualitása. A január-február például alkalmas a nagyobb szelektálásokra, a március és október a nagytakarításhoz kiváló időszak, májusban pedig nagyszerű rendbe tenni a kamrát.

A Léna-módszer segítségével azonban

  • nemcsak a takarítási rutinodat tudod meg és/vagy újratervezni,
  • hanem a takarítással kapcsolatos rossz, berögzült szokásaidtól is megszabadulhatsz;
  • el tudod hagyni a másoknak való megfelelési mániádat és
  • le tudod tenni a maximalizmusodat.

Ebben a Tervezd újra! programom lesz segítségedre minden egyes hónapban.

Tarts velem!

A napi és heti rutinok kialakítása után minden hónapban egy nagyobb feladatra fókuszálunk, hogy az otthonunk rendezett és tiszta legyen még akkor is, ha épp nincs időnk takarítani.

Ezeket a havi, nagyobb feladatokat részekre bontjuk, és beillesztjük az időbeosztásunkba úgy, hogy biztosan meg is tudjuk csinálni.

A Léna módszer aranyközépút a minimalizmus és a maximalizmus között!

Jó helyen jársz, ha tervbe vetted, hogy minden hasznos és praktikus dolgot meg akarsz tanulni egy olyan takarítási rutin kialakításához, amely eredményesen működik és hosszabb távon fenntartható. Így a felszabadult idődet arra tudod felhasználni, amit jobban szeretsz, mint a takarítást.

Ez a módszer nem arról szól,

hogy házitündérnek kell lenned!

Nem! Sokkal inkább arról, hogy…

✔  egy hosszabb távon is rendet tudj tartani minimális időráfordítással.

✔  el tudd engedni a megfelelési kényszered az otthonod tisztaságának tökéletességével szemben.

✔  kezdő háztartást vezetőként is lehetsz önálló, aki saját elképzelései szerint alakítja ki a takarítási rutinját.

✔  megtanulod, a tyúklépés is nagyobb lépés az egyhelyben való topogásnál.

✔  nincs szükséged ezer tisztítószere és takarítóeszközre ahhoz, hogy az otthonodban rend és tisztaság legyen.

✔  kisgyerekes anyukaként is ki tudsz alakítani rutinokat.

✔  a kamaszok szobáján lévő ajtó zárva tartása egyszerűbb, mint a napi zsörtölődés.

✔  megfelelő kommunikációval minden családtag bevonható a takarítási feladatok elvégzésébe.

✔  a nagytakarítás nem púp a hátunkon, hanem szükséges elvégzendő feladat, amelyet örömmel is el lehet végezni.

✔  a szekrényekben rendszeresen érdemes szelektálni, és nem csak kampányszerűen látszatpakolást tartani.

 Így sajátíthatod el a Léna-módszert!

Több saját könyvvel és a Tervezd újra! programommal teszlek időmilliomossá.  

KÖNYVEK

KALANDOK EGY HÁZTARTÁSBAN

TERVEZD ÚJRA!

Csak egy őrültnek van szüksége a rendre. Legyél te is őrült!

Akik már elsajátították a Léna módszert

Amióta Veled vagyok, sok mindent változtattam, illetve változott a gondolkodásmód is.

Már nem akarok mindenáron mindenkinek megfelelni, csak magamnak. Szervezettebben vezetem a háztartást, az általad tanított dolgokat, pl a takarítási rutin, “átkonvertálva” a mi életünkre.
Szeretem, hogy itt nincsenek elvárások, nincs számonkérés, van viszont rengeteg segítség!
Bodrogi-Horváth Éva

Amióta ismerlek teljesen más dimenzióban látom a háztartásvezetést, takarítást. Jó, hogy nem kell mindenáron megfelelnem, nem vagyok szigorúan számon kérve, a saját időbeosztásomhoz tudok igazítani mindent. Szervezettebben végzem a dolgokat, bár van még hová fejlődnöm. Egy élmény Veled minden, amit eddig egyébként utáltam.

Szabóné Dajka Edit

A legtöbbet a gondolkodás módomon formáltál. Már nem zavar, ha valaki beesik és nincs a legnagyobb rend, és már sikerül a családot is bevonnom a feladatokba. Bár én könyvmoly, infóéhes vagyok, azonban a háztartással kapcsolatban teljesen hidegen hagytak a tudnivalók eddig. De a te ” előadásodban” néha még élvezem is az új infók befogadását.
Szente Kornélia

A Léna módszer lényege

A neked legjobb napi és heti takarítási rutin kialakítása

Nem randon módon fogsz takarítani és nem kampányszerűen pakolsz majd az otthonodban. Lesz egy jól működő rutinod, amelynek köszönhetően a naponta és hetente elvégzendő feladatokat könnyedén el tudod majd végezni.  

Több időd lesz magadra, és a családodra

A rohanós hétköznapok során fontos, hogy minden egyes nap maradjon időnk a beszélgetésre és közös játékra is a takarítási feladatok elvégzése mellett. Ennek a megvalósítása sokkal egyszerűbb, ha tervezel, kiszervezel, automatizálsz. A Léna-módszer segítségével mindezt megtanulod.  

A család minden tagja tudni fogja, hogy mi a dolga

A módszer segítségével megtanulod, hogyan kommunikálj a családtagjaiddal.  Ennek az új kommunikációs képességednek köszönhetően ők is zsörtölődés nélkül ki fogják vinni a szemetet és a koszos zoknikat sem az ágy alatt fogják gyűjteni.  

Mindent pillanatok alatt megtalálsz

Kevesebb idődet veszi el az, ha mindent rögtön a helyére raksz, mintha első felindulásból elkövetett fiókokba dugdosást alkalmaznál.  Tőlem megtanulsz rendszeresen szelektálni és a megmaradt dolgaidat a szekrényeken belül rendszerezni és tárolni.

Nem mész a gyerekeid agyára az állandó papolásoddal

A gyermekeidet is könnyen be tudod majd vonni a takarításba a módszerem segítségével. Így nem állandó papolás vár rájuk, hanem vidám kupaktanácsok, amelyek során egyszerűen és nagyszerűen el tudod mondani, hogy miben kéred a segítségüket.

A férj sem fog a fotelben elterülni

A párod is észre fogja venni rajtad a változást, és önálló gondolatként fogja tőled megkérdezni: – Mit tudunk ma közösen elvégezni, Drágám? Te pedig mosolyogva fogod válaszolni: – A nappaliban porszívózz fel, utána pedig a ruhákat teregesd ki, kérlek. 

Ki van a Léna módszer mögött?

Szia 😊 Oberling Léna, takarítási specialista vagyok. Az a Léna, …

… aki nem szeret házitündért játszani, de ennek ellenére mindig rend és tisztaság van nála még akkor is, ha váratlan vendégek kopogtatnak be hozzá.

… aki a szülői házból megfelelési kényszert és maximalizmust hozott örökségül, de ma már tudja, hogy létezik aranyközépút is.

… aki felnevelt két nagyon rendetlen fiút, akik már felnőtté váltak. És aki Bende unokája által ismét a kisgyerekes lét szerint próbálja az otthonát tisztán és rendezetten tartani.

… aki a fiai által Anyóssá vált, és aki meg tudja mutatni, hogy létezik jól működő Anyós-Meny kapcsolat.

… aki 11 alkalommal költözött, ebből kétszer országváltással, és mind a 11 költözéssel együtt új háztartást alakított ki úgy, hogy alkalmazkodnia kellett az akkori életritmusukhoz.

… aki külföldön már felépített egy olyan takarítócéget, amely exkluzív golfklubok takarítására specializálódott, és emellett 25 kollégával együtt közel 1000 családiházat tett rendbe napi rendszerességgel,

… és aki nem mellesleg megálmodott egy olyan szagmentes tisztítószercsaládot, amelyekkel pár pillanat alatt eredményt produkálni minden nehézség nélkül.

Bővebben rólam itt tudsz olvasni.

Kezdhetjük?