Az otthonunkban, a háztartásunkban napról napra olyan dolgok kerülnek be, amikre egy idő után már semmi szükségünk sincs, vagy már nem használjuk őket. Ezeket a haszontalan, és megunt dolgokat hívjuk kacatnak. Ezek a kacatok egy idő után már terhesek tudnak lenni számunkra, és ide oda pakolgatva őket építjük meg a kacat hegyeinket.

Ezek a kacathegyek nem feltétlenül a szoba közepén növekszenek, hanem általában dobozokban, fiókokban vagy akár a szekrények tetején. Általában a kacatjainkat olyan helyeken gyűjtjük, ahol nincs szem előtt, de tudjuk, hogy megvannak, hiszen biztosan jó lesz  még valamire.

Ugye Nálad is találnék ilyen fiókot vagy dobozt?

Ezeket a kacathegyeket úgy tudjuk eltüntetni, vagy legalábbis nem tovább építeni, ha időnként szelektálunk, és rendet teszünk ezekben a dobozokban, vagy fiókokban. Tudom, hogy mennyire nehéz egyedül szelektálni, és mennyire nehéz egy-egy kacattól megválni. Ezért időközönként a Rend egy kattintásra kihívás csoportjában közös szelektálást végzünk.

A Minden nap “csak” egy, és eggyel több kihívás célja, hogy 21 napon keresztül, minden nap eggyel több kacattól szabaduljunk meg.
Ez lehet egy kiskanál, vagy egy rossz pléd, de egy eltörött fésű, és akár egy régi szekrény is.

Ez a kihívás 21 napon keresztül csökkenti a kacatjaid számát úgy, hogy minden nap a kihívás napjának megfelelő számú tárgyat szelektálunk ki. Első nap 1 darab, második nap 2 darab, tizedik nap 10 darab és így tovább. A huszonegyedik napon, a kihívás utolsó napján pedig már 21 darab tárgytól kell aznap búcsút venned. Azokat a tárgyakat, amiket kiszelektáltál, még aznap dobd ki, vagy vidd el a megfelelő helyre.

A májusi kihívás május 7-től május 27-ig tart, és minden nap 18 órakor a csoportban megjelenik a poszt, melyben egy fénykép segítségével én is megmutatom az aznap kiszelektált tárgyaimat. A poszthoz 24 órán keresztül lehet hozzászólni, és 24 órán keresztül tudod a saját képedet feltölteni. 24 óra letelte után a poszt le lesz zárva, így pótlásra nincs már lehetőség.

Akik mind a 21 napot végigcsinálják, és minden nap, a napi kihívás poszt alá beteszik a kiszelektált tárgyaikról a fényképet, azok között, a kihívás végén kisorsolok egy fél éves Háztartási Mentor Klub tagságot.

FONTOS! ‼️ A sorsoláson csak azok vesznek részt, akik folyamatosan, naponta feltöltik a napi poszt alá a fényképeiket. 21 képet kell feltenned, és összesen 231 tárgyat kell kiszelektálnod a 21. nap végére. Pótlásra ennél a kihívásnál nincs lehetőség.

Sorsolás május 28-án kedden 19 órakor a Rend egy kattintásra kihívás csoportban élőben.

Rendre Fel!