Az ma már talán senki számára nem kérdés, hogy a szintetikus vegyszerek, melyek például a  hagyományos mosószerekben is megtalálhatók, milyen hatást gyakorolnak az emberi szervezetre. Azonban a háziasszonyok a természetes megoldásokat sem mindig részesítik előnybe, hiszen nem olyan egyszerű a modern életvitelükbe beilleszteni, netán kivitelezni.

A hagyományos vászonzacskós megoldás alkalmazása például nagyon macerás. A szemek számolgatása, zacskózása minden alkalommal időrabló tevékenység. Aztán a mosás utáni szárításról is gondoskodni kell, és persze tartsuk fejben a mosások számát, mert egy mosódióval sem lehet életünk végig mosni. Ezek mind időigényes és elavult feladatok.

Mosódió modern köntösben

A Rend egy kattintásra webáruházában rendelhető mosólabda mosódióval kompakt csomagolása azonban egyszerű használatot biztosít mindarra, amit fentebb nehézségként említettem.

A labdában a mosódiókimagozott termése található. A mosódió egy szubtrópusi fa (Sapindus Mukorossi) termése, melyet Délkelet-Ázsiában évszázadok óta használnak mosáshoz és tisztításhoz.

A héj egy különleges anyagot a „saponin”-t tartalmaz, mely növényiszappanként vízben oldva habzani kezd és megköti a szennyeződéseket, zsírokat.

A mosódióhéjat habzást segítő apró szivacsok ölelik körül.

Sokan ódzkodnak a mosódió sajátos, kissé savanykás illatától, ezért a mosódiót egy természetes mikroorganizmus-kultúrával kezeljük (B.S Regen mikrokultúra), melynek eredményeként a mosódió jellegzetes illata megszűnik.

biológiailag lebomló cellulóz hálóegy hatékony és környezetkímélő csomagolási megoldás, amely a legmagasabb élelmiszeri ipari elvárásoknak is megfelel és 100%-ban komposztálható.

A mosások számának követését praktikus memóriaszalag segíti.

Használata 

Használata egyszerű: csak dobd be a ruhák közé, mint egy kapszulát és már indíthatod is a mosást. 1db mosódióval töltött labda, átlagosan szennyezett ruhák mosása esetén adalék anyagok nélkül, 5 alkalommal használható fel.

Allergia ellen 

A mosódió egyik legnagyobb előnye, hogy környezetbarát, mivel a többi mosószerrel ellentétben nem tartalmaz foszfátot és tenzideket. Ezek az anyagok ugyanis bőrirritációt okozhatnak. Éppen ezért a mosódió használata különösen jó választás az allergiások és egyéb bőrbetegségben szenvedők számára. Ha pedig ezt a mosólabdát választod, melynek közepén mosódió van, akkor a te, mint elfoglalt háziasszony, szintén jól választottál, mert természetes mosószerrel tudsz mosni időtakarékos módszerrel.

Most, hogy már mindent tudsz a mosódió modern változatáról, nincs más dolgod, mint hogy eldöntsd, a mosódió milyen formátumát használnád szívesen a ruháid mosásához. Ehhez egy kis segítséget találsz lejjebb. 

Mosódió kivonatból készített termékek

Ezek a cikkek is érdekesek lehetnek számodra

Rendre Fel!

Modern háztartásvezetést tanítok úgy, hogy előveszem nagyanyáink régi, jól bevált praktikáit, ezeket megfűszerezem a modern világ adta lehetőségekkel, majd jól összerázom őket, végül pedig átadom neked közérhető nyelven és életszagú példákon keresztül. Bővebben rólam itt tudsz olvasni.

A KÖNYV

2021 őszén megjelenik az első könyvem KALANDOK EGY HÁZTARTÁSBAN címen.

Ha szeretnél a könyv megszületésének folyamatról rendszeresen híreket kapni, és az első között értesülni a könyvvel kapcsolatos fejleményekről, megjelenés pontos időpontjáról, akkor csatlakozz a támogatóim táborához bátran. A támogatásod nagyon sokat jelent nekem!

Oberling Léna

Magyarország első háztartásvezetési specialistája

.