Mindegy, hogy kicsi vagy nagy a fürdőszobánk, a tárolás itt is elég nagy fejfájást szokott okozni a nekünk nőknek.

Rengeteg fürdőszobában jártam a munkámból kifolyólag és legtöbb helyen az volt a tapasztaltam, hogy egy-két szekrényen kívül nem sok lehetőséget találtak az ott élők a fürdőszobába való dolgok tárolására.

Kép: Pinterest

Az ajtó feletti rész általában minden fürdőszobában kihasználatlan. Pedig oda simán fellehet szerelni egy polcot, és ezen akár a vécépapírokat is tárolhatjuk. De dobozokba rejtve a tartalék tusfürdők is elférnek itt. A nagy belmagasságú házakban a kád feletti rész is teljesen üresen figyel. Ide akár egy beépített szekrényt is be lehet tervezni. De természetesen csak akkor, ha van elég ablak a szellőzéshez. Ellenkező esetben minden penészes lesz és be fognak rohadni a szekrényben tárolt holmik. De ha szekrényre nincs lehetőség, mert híján van a fürdő az ablaknak, akkor a kád fölé egy polc is simán betervezhető ugyanúgy, mint az ajtó fölé.

Sok háztartásban a vécé és a fürdő egy helyiségben van.

Annyira kicsi a lakás, hogy máshogy ezt nem lehetett megoldani. Akkor kellemetlen, ha többen laknak a lakásban, vagy vendégek jönnek, akik netán ott is alszanak. Ilyenkor előfordulhat, hogy amíg valaki tusol, addig a másiknak muszáj a vécét használnia. Ez a gond könnyen orvosolható, ha van mód arra, hogy a kádat és a vécét egy vékony polcos szekrénnyel elválasszuk egymástól. Egy gipszkarton polc nagyszerű megoldás erre, de akár egy falba fúrt vékony üvegfal is betöltheti ezt a funkciót. Persze erre az üvegfalra nem árt olyan üvegmatricát tenni.

A fürdőszobában a pipere cuccok azok, amik a legtöbb helyet foglalják, és amik sokszor a káoszt okozzák. Próbáljuk meg még a legkisebb fürdőbe is olyan helyet találni, ahol egy kis szekrénykét vagy fiókot lehet elrejteni. De a fedeles kosárkák is nagyszerű megoldást tudnak nyújtani erre a problémára. Még akkor is, ha ezeket a dobozokat a mosdón kell tárolnunk.

Tudom, hogy némelyik fürdőszoba annyira kicsi, hogy nem lehet berakni egyetlen egy szekrényt sem, de ilyenkor a falak még mindig ott vannak alternatív lehetőségként. Polcokat mindenhová fellehet tenni és ha a polcokra tároló dobozokat helyezünk, akkor azokban a fürdőszobai dolgok otthonra lelnek.

A fürdőszobai tárolás nálad is gond? Te milyen megoldást találtál rá?

Az Overbeck tárolódobozok közül mindenki kedvére tud választani. Kicsi vagy nagy. Fedeles vagy fogantyús. Színes vagy egyszínű. Csak rajtad múlik, hogy melyiket rendeled meg!