Otthonunk leglátogatottabb helyisége a mellékhelyiség és a fürdőszoba.

Ezt a két helyiséget kell a leggyakrabban takarítani. Egy normál méretű fürdőszoba takarításához, amiben csak kád van, minimum fél óra kell, ha azt rendszeres időközönként takarítjuk. De ha úgy istenigazából neki akarunk esni,akkor akár egy órán át is suvickolhatjuk.

No de mi van akkor, ha csak 10 percünk van a vendégek érkezéséig, és tudjuk, hogy kezet mosni mindenki a fürdőszobába tud majd, viszont ez a helyiségünk romokban hever. Semmi pánik, mert villámtakarítást minden helyiségben simán lehet alkalmazni.

Akkor álljunk is neki!

Rakj el mindent ruhát és textilt, ami a fürdőben található. Piszkos ruhákat és törölközőket a szennyestartóba, a tisztákat a szekrénybe.

Pakolj le mindent azokról a helyekről, amit takarítani akarsz. Kád széléről a flakonokat, a mosdóról a fogkeféket stb. – nálam minden a fürdő padlóján, középen landol.

Portalanítsd a polcokat, törölközőszárítót és szekrényeket. Mindig felülről haladj lefelé.

Fújd be tisztítószerrel az összes olyan részt, amit nedvesen is takarítani akarsz. Nálam a mosdó, kád és zuhanykabin mindig soron van.

Öblítsd le a tisztítószert mindenhol. Ahol kell, ott szivaccsal dörgöld is át. Aztán törölj mindent szárazra

Tisztítsd meg a tükrös felületeket. Ha kell, akkor használj hozzá ablaktisztító folyadékot.

Pakolj vissza mindent a helyére.

Mosd fel a padlót. Olyan felmosót használj, ami nem hagy maga után nagy nedvességet, hiszen csak pár perced van arra, hogy a padló felszáradjon.

Végül csukd be az ajtó!

Ez kb 30 percet vesz igénybe. Extra jótanács!  🙂 Mielőtt nekifogsz a villámtakarításnak, porszívózz fel a helyiségben. Így a hajszálak és a porcicák nem akadályoznak a gyors takarításban.

Ez a villámtakarítás akkor jó, ha nem tetszik a fürdőd kinézete, de nincs sok időd a takarításra. Akkor is jó szolgálatot tesz, ha váratlan vendégek jelentkeznek be.

További takarítással kapcsolatos jótanácsokat és a gyors, de mégis eredményes takarítás titkairól ide kattintva tudsz bővebben informálódni.

Rendre Fel!