Személyes mentorálás

azoknak, akik érzik és tudják, hogy egyedül nem megy a kaotikus, kacatokkal teli, „ide-nem-tudok-vendégeket-hívni” otthonukból, csodálatos, rendezett, vendéghívogató, békés fészket varázsolni.

Egyedül érzed magad a takarítás és szelektálás feladatainak sokaságában?

Kipróbáltál már minden régi és új takarítási módszert, rendrakási és takarítási rendszert, de valamiért egyik sem működött hosszú távon? Úgy érzed, hogy a takarítás egy soha véget nem érő feladat, újból és újból feladatok sokasága állít kihívások elé? Tudod, hogy a felesleges dolgok átvették az otthonodban az uralmat, de valahogy nem sikerül őket kiszelektálni? Hozott minták alapján kezdted el a rutinjaidat kialakítani, de érzed, hogy ezek nem hozzád passzolnak? Szeretnéd jól csinálni, de a kisördög mindig azt duruzsolja a tudatalattidban, hogy nem tudod megcsinálni, nem vagy rá alkalmas? Ne aggódj! Nem vagy egyedül!

Ismerős gondolatok?

Gyakran elfordítod a tekintetedet a sarkokról, vagy mély sóhajtásba kezdesz, hogy “jaj, még ezt is meg kell csinálni, még ez is rám vár”?

A reggelek többsége nálatok is kapkodós, és előfordul, hogy már idegbajosan mész ki az otthonod ajtaján reggel 7 órakor?

Előfordulhat, hogy a fürdőszobában a vízkő az úr, vagy netán a konyhapulton eluralkodott káosz lett a jelenlegi életszakaszod főszereplője és nem látod át, hogy hol kezd el a káoszmentesítést?

És ha most bekopogok hozzátok, akkor találok olyan szekrényeket, fiókokat melyeknek az ajtaját inkább nem nyitnád ki, nehogy a bennük lévő kacathegyek kiboruljanak?

No és mi újság a lelkedben? Jól érzed magad a saját otthonodban? Netán menekülnél, de tudod, hogy nem az otthonoddal van a probléma, hanem az önmagadban vetett hiteddel?

Ha a mondatok olvasása közben buzgón bólogatsz, akkor most már itt lenne az ideje, hogy rendet tegyél a gondolataidban, a szokásaidban, a kommunikációdban és úgy amblokk magad körül. Most van az a pont, amikor meg kell tervezed és ki kell alakítanod azokat a takarítási és szelektálási rutinjaidat, melynek segítségével eltűnnek a pókhálók a sarkokból, elfelejtheted a kapkodós reggeleket és felszámolhatod a fiókokban lévő őskáoszt. Ebben a folyamatban leszek a segítségedre a mentorálás ideje alatt.

Ezen az úton én leszek a társad és az út végén egy tiszta és rendezett otthon vár rád, amit kevés időráfordítással tudsz majd tisztává varázsolni.

Mit gondolsz? Vajon miért nem sikerül az emberek többségének azt a tisztaságot és rendezettséget kialakítaniuk az otthonukban, amire vágynak? Eláruljam?

Az egyik ok: hogy rengeteg felesleges dolgot halmoztak fel az otthonukban, de a szelektálás rutinját nem működtetik.

A másik ok: nem veszik figyelembe az épp aktuális életszakaszukat.

A harmadik ok: a halogatás ma már szinte életforma.

A negyedik ok: a legtöbb ember másoknak akar megfelelni.

Ügyféltörténet az Akadémiából

Kata Budapesten él férjével, két gyermekével és a szülőkkel egy több generációs nagy családi házban. Érezte, hogy az a mennyiségű cucc, ami az évek alatt összegyűlt az otthonában, már szinte megfújtja őket és nem kapnak levegőt. Ez a levegőtlenség a sorozatos légúti megbetegedésekkel jelentkezett.

Mielőtt hozzámfordult, először csak figyelt, nézelődött és hallgatta a reggeli hanganyagokat. Aztán idővel rájött, hogy bizony minden problémára a megoldás a felesleges dolgok számának csökkentése, majd a rutinok kialakítása lesz. De tudta, hogy ez nem fog neki egyedül menni, ezért segítséget kért tőlem.

Először azt beszéltük meg, hogy miért tudott ennyi cucc összegyűlni az otthonában. Fontos felderíteni az okokat, mert első körben ezeket kell megszűntetni ahhoz, hogy elinduljon a változás. A beszélgetések során Kata rájött, hogy hogyan lehetne a kacatok bevándorlásának gátat szabni és hogyan tudja a szülők gyűjtögetési szenvedélyét csökkenteni. Vagyis megtanult nyíltan kommunikálni a családtagok felé.

Mindeközben elkezdte az otthonában lévő összes szekrényt, dobozt és fiókot kipakolni és az ott lévő dolgokat szelektálni úgy, hogy a felesleges dolgokat rögtön levitte a garázsba. Amikor úgy érezte, hogy kész a szelektálás, akkor meghirdette a környéken azt a garázsvásárt, amin a számukra már felesleges dolgok nagyja új gazdára talált. Azóta Kata és a családtagjai megtanultak tudatosan vásárolni, nem visznek be az otthonukba felesleges dolgokat.

Ez mellett Kata olyan takarítási rutint tudott kialakítani, amivel kevesebbet kell takarítani, a családtagjait is be tudja vonni a feladatok elvégzésébe és ráadásul a tisztaság hosszabb ideig meg is marad. Kata egy éven keresztül vett részt a mentorprogramban.

Hogyan zajlik a mentorálás?

Első lépésként meg kell mutatnod az otthonodat. Hogyan? Egyszerűen, mint ha idegenvezető lennél én pedig a turista. A bejárattól kezdjük. Kezedbe fogod a telefont, elindítod a videófelvételt, kinyitod a bejárati ajtót és helyiségről-helyiségre haladva elkezdesz nekem mesélni az életedről, az otthonodról, a családtagjaidról és úgy amblokk mindenről, ami az otthonod állapotával összefüggésben van. Ne aggódj! Mindent pontosan leírok az idegenvezetői munkáddal kapcsolatban az első levelemben. Hogyan csináld, miről mesélj, mit mondj és mutass meg nekem.

Most biztosan a fejedhez kaptál, hogy nincs az az Isten, hogy te egy idegennek megmutasd az otthonodat. Jól gondolom?

Megértem. Hidd el, hogy mindenki ilyen gondolatokkal birkózva jön először hozzám. De aztán ahogy hétről hétre haladunk előre, egyre jobban megynyílnak a mentoráljaim, mert látják az ereményeket, és azt, hogy bizony érdemes megosztani a problémájukat azzal, aki ezekre megoldást tud javasolni. Én pedig türelmesen várok erre a megnyílásra, hiszen a módszerem is a „tyúklépés” nevet kapta, így hát mi is tyúklépésben haladunk ezen az úton. Mert egy tyúklépés is nagyobb lépés, mintha egyhelyben toporognál…

Én kérdezek, te válaszolsz

A videó elkészítése után egy kérdőívet kell majd kitöltened, így a válaszaid által egy olyan stratégiát tudok neked kidolgozni, melynek követésével csökkenteni tudod az otthonodban lévő kacatjaid számát, ki tudod alakítani a napi és heti takarítási rutinodat, felül tudod írni a rossz szokásaidat, ki tudod szelektálni a téged hátráltató gondolatidat és el tudod hagyni a megfelelési kényszeredet, a halogatásodat és a magad elleni önszabotásodat.

Minden héten messengeren konzultálunk. Megbeszéljük az elvégzett feladatot, a következő lépést és azt, hogy hogyan is érzed magad. De akkor is tudunk beszélni, ha csak szimplán elakadsz, elfogy a motivációd vagy az energiád. Mindig ott leszek melletted, fogom a kezed és végig kísérlek azon az úton, aminek a végén rád is ott vár egy tiszta és rendezett otthon.

Meddig tart?

Ez csak rajtad múlik! Ha úgy érzed, hogy nincs már rám szükséged, lemondod a mentorálást és önállóan bandukolsz tovább, hiszen már mindent tudni fogsz és az elért eredménnyel is elégedett leszel.

Erre a mentorálásra van szükséged, ha …

k

Kezdő háziasszony vagy, saját és nem hozott rutinokat akarsz bevezetni, szeretnél tanulni, de nem anyóstól.

}

Kipróbáltál már rengeteg takarítási és szelektálási módszert, de így sem lett több időd vagy kevesebb kacatod.

Úgy érzed, hogy az otthonod adta takarítási és szelektálási feladatok ördögi mókuskerekéből nem tudsz kiszállni.

Nem akarsz már másoknak megfelelni, csak saját magadnak, de a világgal való szembefordulásban támogatásra van szükséged.

Nem ajánlom neked a mentorálást, ha …

k

Egyáltalán nem akarsz a listaírásra, a tervezésre, a szokásátalakításra időt szakítani már a legelején sem.

Elégedett vagy az otthonod állapotával annak ellenére, hogy amúgy káosz van nálatok.

Egyedül élsz, minden patyolat tiszta az otthonodban, a szekrényekben rend honol.

Bejárónőd van, és eszed ágában sincs a takarításban személyesen résztvenni.

Szia! Léna vagyok!

Több, mint 10 éves németországi takarítói tapasztalattal a hátam mögött döntöttem úgy, hogy minden energiámat annak szentelem, hogy a nőknek ma sokkal kevesebbet kelljen takarítaniuk, mint az anyukájuknak vagy a nagymamájuknak. Miután a saját takarítócégemben rengeteg elégedett ügyfélnél sikerült ezt megvalósítanom, itthon is elkezdtem ezt a rendszert felépíteni és a módszeremet átadni.

Láttam, hogy egy rendszeresen működtetett takarítási és szelektálási rutinnal csodákat lehet elérni. Azon dolgozom, hogy mindenkinek tartós tisztaságot produkáló rutinjai legyenek kevés időráfordítással. Az, hogy ezt az illető saját maga vagy takarító által éri el, az már a saját igényektől függ.

Hiszek abban, hogy tőled is csak egyetlen kattintásra van a hosszabb távon tiszta otthon érzése. Eltökélt szándékom, hogy segítselek megtapasztalni a rendszeresen működtetett rutinok varázslatos erejét, a megvalósított tisztaság nyugodtságot produkáló hatását és a belső takarítás által produkált változásokat.

év takarítási tapasztalat

Elégedett ügyfél

kitakarított ház

könyv

Akik már megoldották…

“Ma már heti egyszer takarítok már csak. De volt idő, amikor egész nap elől volt a porszívó, állandóan ment a mosógép, és még sem értem utol sosem magam. Hála Léna mentorálásának, ma már a profi takarítási rutinommal mindez a múltté.”

Kissné Csilla

étterem és panzió tulajdonos

“Anyukám sajnos nem volt a helyzet magaslatán az otthonunk tisztaságával kapcsolatban. Amikor megismertem a páromat, tudtam, hogy én másképp szeretném csinálni. És akkor a neten elémkuszott Léna oldala. Azóta őt követem, és így az otthonom élhetően tiszta.”

Kovács Ramóna

3 gyerekes anyuka, vállalkozónő

“Azt gondolná az ember lánya, hogy idősebb korában nem tudnak neki újat mutatni. Pedig de! Nekem Léna olyan takarítási fortélyokat mutatott, amitől sokkal tisztább lett az otthonom. Ráadásul mindezt pillanatok alatt el tudtam végezni. Nem kérdés! Ha takarítás, akkor csakis Léna!”

Szabó Béláné

nyugdíjas pedagógus

Ahhoz, hogy az otthonod rendezett és tiszta legyen, nem kell mindent fenekestül felforgatnod magad körül. Sőt! Másoknak sem kell  megfelelned, és tökéletesnek sem kell lenned! Elég, ha elkezdesz rutinokat kialakítani és azokat rendszersen működtettni. Ha ehhez hozzáteszel eredményesen működő szokásokat, a téged nem szolgálókat pedig kidobod az ablakon, máris elindultál azon az úton, melynek végén ki tudsz szállni a takarítás és szelektálás mókuskerekéből. Ezen az úton pedig én leszek az útitársad, ha szeretnéd.

Indulhatunk?

Mennyibe kerül a mentorálás?

Mennyit költesz, amikor „csak úgy” leszaladsz a sarki közértbe? Szerintem 10000 Forint alatt nem úszod meg! Igazam van ugye? Ráadásul a felesleges vásárlásokkal munkát viszel haza. Miért? Mert le kell pakolni, helyet kell csinálni az új szerzeményeknek, néha le kell porolni, vagy arrébb kell rakni, no és ha nem is használod, akkor ki is kell dobni. Szóval az a 12990 Forint havonta, ami valójában egy befektetés a nyugodt jövődbe, a tiszta és rendezett otthonodba, még ennél is többet ér.

Gyakran ismételt kérdések

Csak bankkártyával lehet fizetni a mentorálást?

Igen, csak bankkártyával – így Neked és Nekem is egyszerűbb, és gördülékenyebb a mentorálás nyomon követése.

Minden hónapban ugyanazon a napon automatikusan meg fog újulni a mentorálásod, azaz le fog vonódni a tagdíj mindaddig, míg le nem mondod. 

Átutalásra, SZÉP Kártyás fizetésre nincs lehetőség, köszönöm a megértést!

Én csak bankszámláról tudok utalni? Lehetséges ez?

Átutalásra átmenetileg/ideiglenesen sincs lehetőség.

Ha nincs bankkártyád vagy nem szeretnéd itt használni, akkor kérd meg egy közeli családtagod vagy ismerősöd, akivel meg tudod beszélni, hogy az övével jelentkezz – erre volt már példa.   

Nem fogadja el a rendszer a bankkártyámat, mi lehet a gond?

Master Card és Visa kártyát gond nélkül elfogad a rendszerem, ha ilyennel van gond, kérlek ellenőrizd a bankkártya lejárati dátumát, illetve hogy van-e rajta fedezet. Ha minden rendben, kérlek próbáld újra – előfordul hogy egyszerre sokan jelentkeztek, és lelassul a weboldalam.

Maestro kártyánál előfordulhat, hogy nem fogadja el, próbáld meg és remélem sikerül! Ha nem, akkor próbáld meg egy másik bankkártyával a jelentkezést.

2021. január 01. óta csak erős ügyfél-hitelesítéssel lehet online vásárolni – nem csak nálam, mindenhol.

Ez azt jelenti, hogy banktól függően vagy SMS-ben kapott kód megadásával, vagy alkalmazásban kell megerősíteni az online vásárlást. Ennek a részleteivel kapcsolatban kérlek, keresd fel a bankodat.

Külföldi bankkártyával tudok fizetni?

Ha a külföldi bankkártyád Master Card / Visa / Maestro, és minden adatot meg tudsz adni amit a fizetési rendszer kér (16 jegyű bankkártyaszám, lejárati idő hh/éé, 3 jegyű titkos kód a kártya hátulján), akkor igen.

Ellenkező esetben próbáld meg egy másik bankkártyával a jelentkezést.

Mikor lehet csatlakozni a mentorlás programjára?

Bármikor, hiszen ha hajnali 4 órakor jön rád az az érzés, hogy változtatni szeretnél az otthonodhoz füződő viszonyodhoz, akkor abban a pillanatban kell megtenned ezt a lépést, mert Pató Pál Úr ismét a válladra ül és minden marad a régiben.

Lehet szüntetni a mentorálást?

A mentorálás szüneteltetésére nincs lehetőség.

Ha előreláthatólag egy ideig nem fogsz tudni aktívan részt venni a mentorprogramban, akkor le tudod mondani a tagságod, és 6 hónappal utána újra tudsz csatlakozni. (új fiókkal, új jelszóval, elölről kezdve a mentorálás időtartamának számolását)

Hogyan lehet lemondani a mentorálást?

A mentorálást bármikor le tudod mondani anélkül, hogy e-mailt írnál!

Fiókom oldalon találod meg a következő esedékes terhelés dátumát, és mellette a “LEMONDÁS” gombot. Erre kattintva ki kell pipálnod, hogy szeretnéd lemondani a mentorálást, és a “TOVÁBB” gombra kell kattintanod. Ezzel kész is vagy. 🙂

A lemondásról kapsz majd egy megerősítő e-mailt, amivel nincs teendőd.

Lemondás után is még egy ideig aktív marad a hozzáférésed, és meg fogod kapni a mentorálással kapcsolatos e-maileket a már kifizetett időszak végéig.

De vigyázz, mert a lemondásnak következményei vannak, amit a következő fülön olvashatsz.

Ha egyszer lemondom, visszajöhetek bármikor a mentorprogramba?

A módszerem egyik fő értéke és sikere a mentoráltak elköteleződése, kitartása és tenni akarása az otthonuk állapotának megváltoztatásával kapcsolatban. Ezért nem támogatom a csiki-csuki megoldásokat, mert ezzel az illető azt bizonyította be, hogy ő még nincs kész a változásra, de esze ágában sincs tenni semmit a változás érdekében. Amikor valaki először lemondja a mentorprogramot, 6 hónapig nem jöhet vissza. Ha visszajön és másodszor is lemondja, akkor végleg elveszití a csatlakozási lehetőséget. Igen, szigorú vagyok, de ezt azok, akik valóban változtatni akarnak, nagyra értékelik, mert így biztosak lehetnek abban, hogy a segítségemmel el tudják érni a céljukat.

Ha lemondom a mentorprogramot, akkor meddig férek hozzá a tudástárhoz még?

A lemondással leállítottad az automatikus levonást, de mivel a havidíjat előre fizeted nem utólag, ezért még egy ideig aktív marad a hozzáférésed, és meg fogod kapni a mentorálással kapcsolatos e-maileket és a heti konzultációt is a már kifizetett időszak végéig.

Például: ha április 22-én csatlakoztál/történt a legutolsó levonás, és május 02-án lemondod, május 21-ig még elérsz és megkapsz mindent. 🙂 Május 22-én már nem lesz levonás, és aznap törlöm a fiókodat is (mivel ezt manuálisan csinálom, lehet 1-2 nap csúszás).

A lemondás sikerességét tudod ellenőrizni – ha a Fiókom oldalon a következő esedékes terhelés dátuma 0000.00.00, illetve az előfizetés állapota Lemondva, akkor minden rendben! 

Nem vagyok fenn a Facebookon, így is tudok csatlakozni?

Igen, mert a tudástár egy olyan zárt felület, ami nincs kapcsolatban a Facebookkal. A személyes mentorálás e-mailben, messengeren, skypon és kivételes esetekben telefonon történik.

Lemondás után vissza jár nekem a már levont díj?

Nem. Ha havi előfizetésed van, és hónap közepén mondod fel a tagságodat, akkor a fordulónapodig hozzáférsz a tudástárban lévő összes anyaghoz.  Így valójában ki tudod használni a tagságod összes előnyét, de a következő díj már nem vonódik le a számládról.

A jelentkezési oldalon és a jelentkezést visszaigazoló levélben kihangsúlyozom, hogy automatikus levonással működik a személyes mentorálás, illetve hogy a Fiókom oldalon bármikor le tudod mondani. Ezen az oldalon a következő levonás dátuma is szerepel, így minden lehetőség adott, hogy Te irányítsd a mentorálás időszakát és a fizetést.  

Fentiek miatt sajnos levont tagdíjat nem tudok visszatéríteni.

Köszönöm a megértést és az együttműködést, kérlek kövesd figyelemmel a tagságod.

Lejárt a bankkártyám. Hol tudom az adatai módosítani?

Ezt az adatot is a Fiókodba belépve tudod megváltoztatni.

Nem működik a jelszó, nem tudok belépni a tudástárba, mit kell tennem?

Miután jelentkeztél a személyes mentorálásra, azonnal elküldöm e-mailben a belépési adataidat. Abban a levélben egy automatikusan generált jelszó van – amit használhatsz hosszútávon, vagy megváltoztathatod egy olyanra, amit jobban meg tudsz jegyezni.

Ezen az oldalon tudod megváltoztatni a jelszavadat >>

A későbbiekben bármilyen problémád van a belépéssel, arra az a megoldás, ha megváltoztatod a jelszavad.

Akkor is ha elfelejtetted, vagy ha bár jót írsz be de mégsem enged be; illetve akár be vagy lépve akár nem a jelszó változtatás előtt.

Kérlek, először olvasd el a jelszóváltoztatás lépéseit a fent linkelt oldalon.

Ha ezek után sem tudsz belépni, vagy nem sikerül megváltoztatni a jelszavad, írj Nekem a hello@rendegykattintasra.hu e-mail címre.