„tyúklépés” takarítási és szelektálási rutin módszere

mely aranyközépút a minimalizmus és a maximalizmus között.

Tudtad, hogy a nők 80%-a, a férfiak 20%-a tisztaság- és rendmániában szenved és ezzel a családtagok agyára mennek, de nem vesznek róla tudomást? És azt tudtad, hogy ezzel a problémával nem ártana meglátogatni egy pszichológust? No és arról van tudomásod, hogy van egy másik véglet is? Amikor a tisztaság és a rend helyett a kosszal és a rendetlenséggel küzdenek az emberek?

Mindkettő probléma, de egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál! Sőt! Mindkettő megváltoztatható!

Ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint eddig,

akkor az eredmény is ugyanaz lesz, mint mindig.

Te is küzdesz a tisztaságmániáddal? Netán a gyűjtögetés vált a szenvedélyeddé?

Ne aggódj! Nem vagy egyedül! Én is ezzel a mániával küzdöttem éveken át, és tudom, hogy nem egyszerű ezzel együtt élni. És azt is tudom, hogy megszabadulni sem egy pillanat alatt lehet tőle.

A „tyúklépés” takarítási és szelektálási rutin módszere valójában egy aranyközépút a minimalizmus és a maximalizmus között. Vagyis ha valaki tisztaságmániában szenved, akkor is segít, de akkor is utat mutat, ha gyűjtögető vagy nem barátja a takarításnak.

Ezt a módszert a tisztaságmániám csúcsán kezdtem el kialakítani, mert döntenem kellett: élhető élettérnek nevezett otthonban élek és nem múzeumban, vagy pszichológussal megspékelt őrült mániával ébredek és fekszem minden nap.

Az otthonod arról mesél, hogy ki is vagy igazán

Tudom, hogy folyamatosan helyt akarsz állni mint anya, feleség, háztartást vezető nő, nagymama az otthonodban. Azt is tudom, hogy a munkahelyeden is bizonyítani akarsz, a vállalkozásodat is építeni szeretnéd, az iskolai SZMK-ban is fontos szerepet vállaltál, no és esténként sem szeretnél kudarcot vallani a feleség szerepkörében. Abban is biztos vagyok, hogy mindent nagyon jól akarsz csinálni és bizonyítani akarsz, hogy neked minden megy. De valójában nem megy, és nem is tud a végtelenségig menni…

Ha mindent és mindig jól csinálsz, akkor bizony erődön felül teljesítesz, és előbb vagy utóbb ez kihat az egészségedre, a lelkiállapotodra és mindenki agyára mész a maximalizmusoddal.

Előfordulhat, hogy minden igyekezeted ellenére érzed, nem megy, nem jól csinálod. Ez is kihatással van az életedre. Ebben az esetben jön az a biznyos önostorozás: erre sem vagyok képes, ezt sem tudom megcsinálni.

Nem vagy egyedül!

Más is küzd a megfelelési kényszerrel, az otthonuk adta feladatok sokaságával, a hozott, rossz szokások megváltoztatásával.

De van egy jó hírem! Minden felülírható, megváltoztatható!

 

Nem kell házitündérnek kell lenned!

Egy otthon vezetése nem erről szól! Sokkal inkább arról, hogy a rossz és neked nem működő szokásokat lecseréld, a gondolataidat kiszelektáld és kitakarítsd, mindezek helyett téged szolgáló szokásokat vezess be az életszakaszodat figyelembe véve.

A több évtizedes takarítási tapasztalatom alapján kidolgozott „tyúklépés” módszeremmel segítek neked, hogy tiszta és felesleges dolgok nélküli otthonod legyen a lehető legkevesebb időráfordítással. 

A módszer elsajátításával rögtön alkalmazható gyakorlati tudásra teszel szert, amivel ki tudod alakítani a számodra jól működő rendszeres szelektálási rutinodat, és a tartós eredményt produkáló takarítási folyamatokat.

És a legfontosabb! Ez a módszer rávilágít arra, hogy érdemes azt a szemléletmódot az életed részévé tenned, miszerint a tyúklépés is nagyobb lépés az egyhelyben való topogásnál.

Erre a módszerre van szükséged, ha

nem hívsz be senkit az ajtón belülre, mert az otthonod állapotára ez jellemző: káosz a köbön

a felesleges dolgok vették át a hatalmat az otthonodban, mert a szelektálás szokása ismeretlen számodra.

a takarítás szó hallatán feláll a szőr a hátadon, mert tudod, hogy nem vagy benne világbajnok, és ez az otthonodon is látszik.

nincs kitől ellesned, megtanulnod a szelektálás és takarítás fortélyait, vagy nem akarsz anyóstól, anyukádtól, barátnődtől tanácsot kérni.

szeretnél rendszeres szelektálási és takarítási rutint kialakítani az otthonod igényeire igazítva

csökkenteni akarod a felesleges kacatok számát az otthonodban, de nem tudod, hogy hogy kezdj hozzá, ráadásul nehezen válsz meg tőlük.

olyan közösséget keresel, ahol nem ciki kimondani azt, hogy nem szeretsz takarítani, és keresed helyette az alternatív megoldásokat.

tudod, hogy nem csak az otthonodat, hanem a lelkedet is időként takarítani kell és ehhez a belső takarításhoz társat és mentort keresel.

év tapasztalat

Kitakarított ház

Megválaszolt kérdés

Könyv

Mi változik körülötted a módszer elsajátítása után?

 • Rend lesz a lelkedben, rend lesz az otthonodban.
 • Saját, eredményesen működő rutinjaid lesznek.
 • A téged nem szolgáló szokásokat felül tudod írni.
 • A kacatok száma az otthonodban jelentősen csökkenni fog.
 • Zökkenőmentesen fog működni az otthonszervező éned.
 • A különböző életszakakaszaid sem fognak ki rajtad.
 • Megtanulsz priorizálni a takarítási feladatok között.
 • Elhagyod a halogatást.
 • Eredményesen tudsz kommunikálni a családtagjaiddal a feladatok megosztásával kapcsolatban.
 • Több időd lesz magadra, a családodra.
 • Stresszmentessé válik az életed.
 • Egy ítéletmentes közösség tagja leszel.

Vélemények a „tyúklépés” takarítási és szelektálási módszeremről

„Amióta ismerlek teljesen más dimenzióban látom a háztartásvezetést, takarítást. Jó, hogy nem kell mindenáron megfelelnem, nem vagyok szigorúan számon kérve, a saját időbeosztásomhoz tudok igazítani mindent. Szervezettebben végzem a dolgokat, bár van még hová fejlődnöm. Egy élmény Veled minden, amit eddig egyébként utáltam.”

Szabóné Dajka Edit

„A legtöbbet a gondolkodás módomon formáltál. Már nem zavar, ha valaki beesik és nincs a legnagyobb rend, és már sikerül a családot is bevonnom a feladatokba. Bár én könyvmoly, infóéhes vagyok, azonban a háztartással kapcsolatban teljesen hidegen hagytak a tudnivalók eddig. De a te ” előadásodban” néha még élvezem is az új infók befogadását.”

Szente Kornélia

„Amióta Veled vagyok, sok mindent változtattam, illetve változott a gondolkodásmód is.

Már nem akarok mindenáron mindenkinek megfelelni, csak magamnak. Szervezettebben vezetem a háztartást, az általad tanított dolgokat, pl a takarítási rutin, “átkonvertálva” a mi életünkre.
Szeretem, hogy itt nincsenek elvárások, nincs számonkérés, van viszont rengeteg segítség!”
Bodrogi-Horváth Éva

„Missziója a tisztaság és a rend, amit nagyon őszinte, egyenes és “tiszta” kommunikációval terjeszt. A kisugárzása is egyedi, elképesztően céltudatos és energikus.”

Somogyi-Kovács Szilvia

A „tyúklépés” takarítási és szelektálási módszer

elsajátítható a könyveimből és a tanfolyamaim elvégzésével és a mentorálásom által.

Tanfolyamok

Tanácsadás

Még nem vagy biztos, hogy mire is lenne szükséged? Először csak nézelődnél? Jobban megismernél? Akkor csatlakozz a Tiszta otthon könnyedén csoporthoz és inspirálódj kedvedre.

Kezdhetjük? Már több ezren vagyunk! Te miért maradnál ki?