Réti Éva az egyik legjobb barátom. De nem csak a barátom, hanem az életem egyik angyala is. Valahogy az első találkozásunk pillanatában olyan rezgések jöttek létre közöttünk, ami által szavak nélkül is tudtuk, hogy mindig számíthatunk egymásra. Van úgy, hogy egy hónapig nem is beszélünk egymással, aztán jön a sugallat, hogy hívd fel! És mindent ott folytatunk, ahol az utolsó beszélgetésünk alkalmával abbahagytuk.

Éva nem „csak egy” barát számomra, hanem egy példakép is. A munkásságával, az alkotói vénájával olyan márkát hozott létre, amivel a környezetvédelem fontos szerepet kapott. Hát persze, hogy nem maradhatott ki a Tervezd újra! program szakértői csapatából és most be is mutatkozik.

Építészmérnökből újrahasznosító műhely tulajdonos

Réti Éva vagyok, végzetségem építészmérnök, közel 20 évig dolgoztam, mint építész. Közben elvégeztem 2004-2007 között a Budapesti Divat Iskolát. Eleinte hobbiként később már vállalkozás szinten foglalkoztam a tervezéssel, szabás-varrással ezen belül főképp az újrahasznosítással. A farmert választottam alapanyagként és a régi elhasznált csipkéket, hímzéseket építem bele a munkáimba.

10 éve foglalkozom újrahasznosítással. Farmer újrahasznosítással kezdtem, de ma már a régi csipkéket és hímzéseket is gyűjtöm. Hétköznapi és alkalmi ruhákat kiegészítőket készítek belőle. Elsősorban újrahasznosított farmeranyagból készült ruhákat, kiegészítőket díszítek vele.

A Réthy Fashion brandet 2012-ben hoztam létre.

Kezdetben a családi házunk egyik szobájában, később Szigetszentmiklóson valósítottam meg Magyarország egyedülálló újrahasznosító központját. Farmer újrahasznosítással kezdtünk, ma már újrahasznosítjuk a csipkét, hímzéseket, függönyöket és az alumínium kávékapszulát. Készítünk belőle, ruhákat kiegészítőket. Az újrahasznosító központ nem csak a termékek előállításáról szól, hanem a környezeti nevelésről is.

Ökoprogramok országszerte

Évek alatt sok iskolában jártunk különleges öko-napi programjainkkal.

A divathoz kapcsolódó iparágak az egyik leg környezet szennyezőbb tevékenységet folytatják. Célunk, hogy megmutassuk, hogy újrahasznosítással is tudunk minőségi termékeket előállítani.

Ezt a gondolkodást mutatjuk meg fesztiválokon öko-divatbemutatók, iskolákban öko-napok szervezésével és különböző programokon előadások tartásával. A jó példát a Réthy Fashion mint alapvállalkozás biztosítja, a termékeivel, a karbonsemlegességével és az értékteremtő gondolkodásával.

Évivel és több másik szakértővel egy nagy kalandra készülünk, melynek te is a részese lehetsz. Tarts velünk, legyél te is kaland részese!

A háztartást vezetők klubjában Évivel is találkozhatsz, ahol kérdezni is tudsz tőle. Ha még nem csatlakoztál a klubhoz, akkor ide kattintva tudsz róla bővebben informálódni, illetve természetesen csatlakozni is.

Rendre Fel!

Réthy Fashion elérhetőségei

Facebook oldal: https://bit.ly/3kpywTz

Weboldal: https://bit.ly/3gwFt4f

E-mail: info@rethy-fashion.com

Telefonszám: 30-984-1456

Ajándék

Iratkozz fel a leveleimre és megajándékozlak az Így vezesd a háztartásod, hogy időmillimoss lehess! című e-bookommal. Már több ezren vagyunk! Te miért maradnál ki?