Tudatosan vagy tudat alatt, de mindannyian arra törekszünk, hogy megjelenésünk ápoltságot tükrözzön. Akkor lehetünk ugyanis igazán magabiztosak, ha külsőnk is ezt sugallja. Sokan azt gondolják, hogy az ápoltság első jele az, ha minden ruhát élére vasalnak annak ellenére, hogy utálják magát a vasalást. Arról nem is beszélve, hogy a vasalás rengeteg időt elvesz a háziasszony életéből. Bár a vasalás mellett egyetlen egy érv szól, hogy jó sorozatokat lehet közben nézni, de azért valljuk be őszintén, hogy szívesen kihagynánk az életünkből.

A ruha teszi az embert…..

A közhelyekkel már tele a padlás, és elég gyakran falra mászunk tőlük, de be kell látnod, hogy általában mindegyiknek van alapja. Így ennek a rövid kis mondatnak is. Hogy valóban a ruha teszi-e az embert, azt mindenki döntse el saját maga. Az viszont tény, hogy megjelenéseddel befolyásolhatod a rólad kialakult képet.

Természetesen mindenki tudja, hogy ez az anyagi helyzettől is függ, hogy ki mit engedhet meg magának. De az, hogy a reggel kiválasztott ruháid milyen állapotban vannak, az mindig pénztárcától független. Egy olcsó felső is állhat rajtad úgy, mint Katiban a gyerek, és egy méregdrága nadrág is nézhet ki úgy, mintha egy kutya szájából húztak volna épp ki.

A foltos ruhadarabok mellett a másik legkiábrándítóbb dolog, ha gyűrött az öltözeted. És ez minden szituációban igaz, nem csak egy ünnepi eseményen. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a megjelenésed, ha gyűrött lesz a ruha mosás vagy szárítás után, akkor bizony elő kell venned a vasalót……..kivéve, ha van otthon egy szárítólabda.  

Kis gombócba nagy erő bujkál

A gyorsabb száradás érdekében már kitalálták a szárítógépeket. Ám azzal egyik gyártó sem számolt, hogy a különböző textíliák ugyanolyan gyűrötten kerülnek ki belőle, mint a mosógépből. Amíg a mosógépből vizesen vesszük ki a ruhákat, és után jól kirázva, kisimítva terítjük ki őket száradni, addig ezt már a szárítógépbe való szárítás után nem tudjuk megtenni, hiszen onnan már megszáradt ruhákat szedünk ki. És persze bosszúságunkra elég gyűrötteket.

Szeretnéd, hogy a szárítógépből való kiszedés után a ruhákat ne kelljen már vasalni, hanem csak simán összehajtani, és mehetnének máris a szekrénybe? Akkor szerezz be egy szárítólabdát, és a vasaló talpának fel se kell már a jövőben melegednie.

Egy kis víz, egy kis illat, egy szárítólabda, és máris kész a varázslat

Csak tölts vizet a szárítólabdába, és dobd be a gépbe. A szárítólabda közepében általában van egy szivacsféleség. Ha a kezedben lévőben nincs, akkor egy kis tartályszerűség biztosan van. Erre a szivacsra, vagy ebbe a tartályba tölts annyi vizet, ami még nem folyik ki a labdából. Majd egy kevés mosóparfümöt csepegtess bele a vízbe, vagy magára a szivacsra. És így mehet a labda a ruhák közé a szárítógépbe.

A szárítólabda rendelkezik egy bizonyos gőzölő technológiája, mely segítségével pillanatok alatt kisimítja a ruhákat és az egyéb textileket, illatossá teszik a frissen száradt ruhákat, és ráadásul a szárítási időt is lerövidítheted vele, amivel pénzt és időt spórolhatsz meg. A labdán lévő dudorok összesűrítik és lágyítják a szövetet, és egyben fellazítják és csökkentik a merevségét. Ezért gépből kivéve kézzel tapintható lesz az anyagok puhasága, ruháid pedig azonnal, vasalás nélkül felvehetőek lesznek, mintha csak vasaltad volna.

Mosógépben is használhatod a szárítólabdát, de egy kicsit másképp

Tedd be a koszos ruhákat a mosógépbe, és a ruhák közé pedig a szárítólabdát úgy, hogy most se vizet, se parfümöt ne tölts bele. Indítsd el a gépet a ruháknak megfelelő programmal, és hagyd, hogy menjen végig a program. Szárítólabdát olyan ruhák közé érdemes betenni a mosógépbe, amik béleltek, kötöttek, nehezebbek. Mint például az ágyneműk (nem a huzat, hanem maga az ágynemű), bélelt kabátok, törölközők, plédek, kötött pulóverek.

A szárítólabdák a felületükön kialakított speciális dudorokkal megszüntetik a mosás során kialakuló merevséget a szövetben, így vegyszerek alkalmazása nélkül lágyítják a ruhákat. A labdán lévő dudorok összesűrítik és lágyítják a szövetet, és egyben fellazítják és csökkentik a merevségét. Azt azért jó, ha tudod, hogy a szárítólabda élettartama mosógépben használva sokkal rövidebb, mintha csak szárítógépbe használnád. Ezért érdemes két-három labdát beszerezni.

Ha szárítólabdát használsz minden szárítás alkalmával a szárítógépbe, akkor a vasalást a háztartási feladatok listáján a legutolsó helyre tudod száműzni. Szerintem megéri beszerezni azokat a labdákat. Nekem négy is van. 🙂

Rendre Fel!