Tele van a gardróbod sok-sok éve fel nem vett ruhákkal? A gyerekek szobájában annyi a játék, hogy egy ösvényen közlekedtek az ajtótól az ágyig?  A konyha átalakult háztartási kütyük boltjává, de ennek ellenére úgy érzed, hogy még mindig hiányzik valami?

Ma már nem lehet a sarokba söpörni azt, a tényt, hogy túl sok dolgot halmozunk fel feleslegesen. Ezek nagy része egyszer használatos, de sok közülük egyáltalán ki sem lett próbálva, vagy abszolút nem kerültek felhasználásra. Vannak, akik azt vallják, ha kevesebb tárgyat birtoklunk, azzal időt, energiát és pénzt takarítunk meg, de valahogy nem sikerül ennek az állításnak a gyakorlati megvalósítása.

Egy átlagos magyar ház mérete 80-100 nm. Ez a nagyság épp elég arra, hogy kényelmesen tudjunk élni, és minden olyan berendezési tárgyat el tudjunk helyezni amire szükségünk van, és ami az életünket megkönnyíti. Viszont manapság kétszer, háromszor annyi dolgot vásárolunk, mint 50 évvel ezelőtt, aminek köszönhetően minden második otthon túlzsúfoltá vált, válik. Átlagosan minden második vásárlás hitelből, vagy hitelkártya felhasználásával történik, ami szintén arra világit rá, hogy nincs szükség arra a bizonyos dologra, mert a lehetőségünkön felül tettünk szert rá.

Miért vásárolunk több holmit, mint amire szükségünk van? Miféle gondolkodásmód, élethelyzet kényszeríti az embereket arra, hogy pénzt költsenek olyasmire, amire nincs is feltétlenül szükségük? Miért gondoljuk azt, hogy ha valamiből több van az otthonunkban, akkor attól jobb lesz nekünk?

Ez a tartalom csak előfizetőknek elérhető. RÉSZLETEK ITT