Szia!

Ezen az oldalon véleményeket olvashatsz a KOSZradír takarítási módszeremről, a könyveimről, a munkámról, a Klubról és minden másról, ami a Rend egy kattintásra vonatkozásában megfogalmazódott. Inspirálódj kedvedre!

Kiút a KáOSZból című könyvről alkotott olvasói vélemények

A rendrakás és a takarítás kihívásaival naponta emberek milliói küzdenek, keresik rá a megoldást. A kiút a KáOSZból egy őszinte, mellébeszélés mentes és inspiráló könyv. Nem csupán a takarításról és a szelektálásról szól, hanem a lelki dolgokra, a különböző élethelyzetekre is figyelmet szentel. Léna jól tudja, hogy a korábbi kudarcok miatt a takarítás sokak számára egy terhes, szükséges rossz teendővé is válhat. És ahogy az otthonunk tükrözi az érzelmeinket, úgy az érzelmeink is kihatnak a környezetünkre.
Ha a takarítás eddig mumus volt számodra, de egy rendezett, harmonikus és tiszta otthon után vágyakozol, akkor Léna könyve neked íródott!
Zaláné Csörsz Eszter

haviegyfozes.hu, 3 gyermekes vállalkozó anyuka

Egy csodát alkottál! Miközben olvastam, azon gondolkodtam, hogy a könyved olyan, mint a Horváth Ilona szakácskönyv: minden háztartásban ott a helye!

Az egész könyvben azt hiszem ez a mondatod ütött a legnagyobbat – legalábbis nekem: „A legnagyobb probléma általában az szokott lenni minden életszakaszban, hogy nagyobb tisztaságra és rendre vágyunk, mint amit akkor meg tudunk valósítani.” 

Léna megtisztelt azzal, hogy előolvashattam a könyvét. Végig az járt a fejemben, hogy kinek ajánlanám a legjobb szívvel ezt a kötetet? Vajon melyik életszakaszban lehet a leghasznosabb? (Amellett, hogy mindegyikben.) Ki is rajzolódott a szemem előtt egy önálló életet kezdő nő, aki frissen költözött össze a párjával. Óriási változás ez. A szeretett embernek a legjobbat akarjuk nyújtani, immár önálló felnőttként. Azonban azt is látom, hogy a családból hozott minták a legtöbb esetben nem olyan megalapozottak. Sokszor a szülők maguk óvják túl a gyermekeiket, így az önálló élet porondján a háztartással kapcsolatos területek meglehetősen ködösek. Éppen ebben tud szeretettel-teli segítséget nyújtani Léna könyve. 
Léna szelíden, de határozott kézzel irányít.

 

Hacsavecz Beatrix

hacsaveczbetti.hu, természetgyógyász

Nagyon tetszett az őszinte stílusod. Nem szépítettél, nem a rózsaszínködös verziót adtad elő az anyaságról, takarításról, szelektálásról. Nem mentettél fel alóla, közben mégsem éreztem azt, hogy a kialakult káosz egyedül az én hibám lenne, éppen ezért egyedül nekem kellene vele megküzdenem. Végig azt éreztem, hogy ott vagy mellettem segítőkezet nyújtani.

Hú, nagyon profi munkát végeztél, gratulálok! 
Több, mint 30 éve vezetek háztartást, de teljesen beszippantott az olvasás. A tanácsaidat követve kedvet kaptam még jobban odafigyelni a rutinjaimra, mert a szép és rendezett otthon számomra is a nyugalom szigete. Szépen tagolt és jól követhető könyv. Nagyon várom a többi kötetet is.

 

Ila Krisztina

fitttorna.hu, Mozgásterapeuta

Azt éreztem, mikor olvastam, hogy ez tényleg nekem szól. A fenntartható gondolkodás alapja, hogy ismerjük magunkat, milyenek vagyunk? Mindegy, hogy ez az öltözködés a rendrakás vagy másról van szó. Mindig az alapoktól kell kezdeni. Ki vagyok én?! Erre már lehet építkezni. Ezt adod az olvasónak! Köszönöm, hogy az elsők között olvashattam a könyvedet.

 

Réti Éva

ujrahasznositoakademia.hu,

Lénát teljesen véletlenül ismertem meg végső elkeseredésemben. Lakásunkban folyamatos rendetlenség, káosz és zaklatottság uralkodott. Léna hathatós segítségével egyenesbe kerültem. Személyes közreműködésével eddig számomra ismeretlen terveket készítek a lakásom és az életem rendbetételéhez. Nagyon hálás vagyok, hogy megtanulhattam az általa tanított rendet, mert ez számomra új dimenziókat mutatott. Ajánlom szeretetel Léna módszerét mindenkinek, aki elvesztette az uralmát a káosz felett.

Kissné Csilla

Gilice panzió és étterem tulajdonosa

Amióta Lénát ismerem, teljesen más dimenzióban látom a háztartásomat és a takarítást. Szervezettebben végzem a dolgokat. Van még hová fejlődnöm, de igyekeszem Léna útmutatásai alapján haladni. Egy élmény vele minden, amit eddig amúgy utáltam a háztartásvezetésben.

Szabóné Dajka Edit

gazdasági vezető

Örülök, hogy elkezdtél a takarítási rutinokról is beszélni, már nagyon vártam! Annak pedig különösen örülök, hogy rögtön kitérsz a kisgyerekesekre is, és nem kell megvárnom egy másik hanganyagot, ami erről szólna. Őszintén szólva a szelektálással kapcsolatos mondandód hatalmas változást hozott a gondolkodásmódomban. Nagyon hálás vagyok érte! A férjem is becsatlakozott, így a könyvespolcunk is alakul. Csak így tovább, megyek veled az úton (vagyis jössz velem az utamon ) a változás felé, ami a vágyott állapothoz visz.
Szegedi-Hock Hajnalka

2 kisgyerekes anyuka

“Amióta Veled vagyok, sok mindent változtattam, illetve változott a gondolkodásmód is.

Már nem akarok mindenáron mindenkinek megfelelni, csak magamnak. Szervezettebben vezetem a háztartást, az általad tanított dolgokat, pl a takarítási rutin, “átkonvertálva” a mi életünkre.
Szeretem, hogy itt nincsenek elvárások, nincs számonkérés, van viszont rengeteg segítség!”
Bodrogi-Horváth Éva

Kiskunhalas

“A legtöbbet a gondolkodás módomon formáltál. Már nem zavar, ha valaki beesik és nincs a legnagyobb rend, és már sikerül a családot is bevonnom a feladatokba. Bár én könyvmoly, infóéhes vagyok, azonban a háztartással kapcsolatban teljesen hidegen hagytak a tudnivalók eddig. De a te ” előadásodban” néha még élvezem is az új infók befogadását.”

Szente Kornélia, német tanár, 2 gyerekes anyuka

“Missziója a tisztaság és a rend, amit nagyon őszinte, egyenes és “tiszta” kommunikációval terjeszt. A kisugárzása is egyedi, elképesztően céltudatos és energikus.”

Somogyi-Kovács Szilvia, marketing szakértő

“Itt nem az a társaság van, akik odamondanak egymásnak és fröcsögnek, hanem csendben végzik a dolgukat és hallgatnak téged. Én pl minden feltett kérdésedet, felvetésedet megtárgyalom magamban, de nem öntöm ki az online térbe. De az dolgozik ott belül. Az a fél éve (akkor csatlakoztam a klubhoz) elültetett kis mag csírázik, érlelődik bennem, pedig akkor szégyenkezve ismertem magamra…

Luka Katalin, Budapest

A mai projekt a középső lányom könyvesszekrényének rendbe tétele volt. Együtt csináltuk vele és az ovisommal. Mindketten élvezték, és elégedettek voltak, voltunk az eredménnyel. A mai nap extra hozadéka, hogy – gondolom – látva a mi tevékenykedésünket, a szomszéd szobában a kamasz lányom magától elkezdett pakolni, rendet rakni – Léna módszerrel. Szóvel ez tényleg ragadós.

Kardos Anikó

hordozási tanácsadó, 3 gyerek anyukája

Léna kedves! Csak azért írok, hogy méltassam a munkádat! Annyira okos, összeszedett, tényleg szívvel-lélekkel, alapossággal, empátiával, megértéssel és odaadással végzed a munkádat! Emelem kalapom a perfekt, kitartó, áldozatos és igen hasznos munkád iránt. Ugyan mi még építési területen élünk, mégis követlek, mert olvasmányos, hasznos és szeretetteli az általad megosztott tartalmak. Jó Téged még csak olvasni is, és raktározom a segítő feladataidat. További kitartó, lelkes, sikeres munkát Neked!
Jakab Gyöngyi

Coach

Csak gratulálni szeretnék a szelektálás kihívás anyagához! a bevezető anyagot a fürdőben hallgattam, talán kicsit idősödő fürdőjátékok között, amikkel már nem játszanak, de emlékeztet arra az időszakra, amikor játszottak… Na jó, a penészeseket mindig kidobáltam, de akkor is, talált, süllyedt. Nagyon jól sikerült összeállítani a témákat, a “hasznos részt”, a részletes útmutatót (fogd meg, nézd meg, döntsd el, tedd oda, stb), egy kis lelki hátteret jó arányban. Nem mondom, hogy mindent sikerült megcsinálnom, sőt meghallgatnom sem, de szeretném bepótolni szeptemberben, és nagyon jól előjöttek a mumus témák, és egy kicsit az is, hogy miért lett mumus egyik-másik.

Seenger Marianna

A takarítás régebben sokszor rossz érzéssel párosult nálam, mert úgy nőttem fel, ha ablakot mosunk, akkor az egész házon végig megyünk. Én ezt a mintát vittem tovább mindenben. Ha pl. ki szerettem volna takarítani a konyhaszekrényt és nem volt időm az egészre, akkor nem is kezdtem hozzá, de persze a gondot rátettem ezzel a hátamra. Mióta követlek Téged, ez megváltozott. Képes vagyok, ha csak kevés időm van, akár egy polcot is letakarítani és ettől olyan boldog vagyok, mintha az egész házat totál kifényesítettem volna. Ma már nem okoz gondot az egész ház rendbetétele és folyamatosan, tudatosan szelektálni és rendet tartani. Hálás vagyok érte Neked.

Réti Éva

Réthy Újrahasznosító Akadémia tulajdonosa

Takarítási rutin lépésről lépésre

6 részes e-mail sorozat, amivel el tudod kezdeni

a saját takarítási rutinod kialakítását.

*** szülinapod megadása nem kötelező, viszont ha kitöltöd megleplek a jeles napodon