KOSZradír takarítási módszer

mely arany középút a minimalizmus és a maximalizmus között, akár magad végzed, akár kiszervezed.

A napjaid ugyanúgy telnek, mint mindig – áhítozol a nyugalomra, a takarítás nélküli napokra, a káoszmentes szekrényekre és sarkokra. Vágysz a rendre és a tisztaságra. Meg is teszel mindent annak érdekében, hogy az otthonod állapota végre változásnak induljon. Rengeteg előző generációktól ellesett szokásokat, rutinokat próbálsz működtetni, melyeket megspékelsz még az internetről összeollózott okosságokkal a tuti eredmény érdekében.

Napi 10-12 órákat dolgozol – hétvégén is.

Közben alig-alig változik körülötted valami – az otthonodban állandó vendég Káosz Úr, de már a napjaidat és az életedet is kerülgeti. Nem érted, mit rontasz el, hol a hiba.

Nem érted, neked miért nem működik – folyton azon morfondírozol, merre indulj, mit és hogyan csinálj.

Hiszen olyan sok az információ! Olyan sok mindent kellene egyszerre elvégezni!  – Ezért ide kapsz, oda kapsz. Bekövetsz ezeregymillió takarítási tippeket osztó oldalt, megnézel egy csomó takarítós videót, hátha tisztul a kép, de a helyzet változatlan.

Csak még inkább összezavarodsz!Hol kezdjem? Milyen tisztítószereket használjak, ami hatékony és környezetre ártalmatlan? Nekem is először szelektálnom kellene? Miért nem segítenek a családtagjaim? Konyha, nappali, fürdőszoba – hol kezdjem a rendrakást?

VÁGYSZ a hosszabb távon tiszta és rendezett otthonra, arra, hogy ne neked kelljen mindent csinálni.

De KÉTSÉGBE VAGY ESVE a fejedre nőtt feladatok sokasága miatt.

Közben pedig HARAGSZOL mindenkire.

Másokat HIBÁZTATSZ a káosz kialakulásáért.

Félsz szembenézni a tényekkel – a káosz miatt le kell mondanod a következő baráti összejövetelt. Kamuznod kell, hogy miért nem jöhetnek. Sőt! A gyerekeidnek is azt kell mondanod: hozzánk most nem jöhetnek a barátaitok.

Meddig akarsz a káosz közepén magadat sajnálva ücsörögni? Nem unod még?  

Ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint eddig,

akkor az eredmény is ugyanaz lesz, mint mindig.

KOSZradír takarítási módszer

Ismerd meg a módszeremet, melynek elsajátításával megváltoztathatod az otthonod állapotát és örökre búcsút inthetsz Káosz Úrnak!

KOSZradír takarítási módszer, egy arany középút a minimalizmus és a maximalizmus között. A módszer elsajátítása után neked is sikerülni fog a kaotikus, kacatokkal teli, „ide-nem-tudok-vendégeket-hívni” otthonodból csodálatos, rendezett, vendéghívogató, békés fészket varázsolni az aktuális életszakaszodtól függetlenül, és ha szeretnéd, akkor ezután már ki is tudod szervezni ezt a feladatot részben vagy akár teljes egészében.

Ahhoz, hogy az otthonod olyan tiszta és rendezett legyen hosszabb távon, amire vágysz, 5 szokást rendszeresen működtetned kell.

SZEMLÉLETMÓD VÁLTOZTATÁS

KÁOSZMENTESÍTÉS

SZELEKTÁLÁS

TAKARÍTÁS

KISZERVEZÉS

Azok a szokások, rutinok, melyeket a szüleinktől, nagyszüleinktől láttunk, tanultunk nagyszerűek és hasznosak, de a mi világunkban nem működőképesek 100%-ban, a ma élő emberek időbeosztásával és szokásaival nem kompatibilisek. Ezért a tanult és látott szokásokat, rutinokat át kell alakítanunk a saját igényeink szerint úgy, hogy a mai rohanó világ életvitelével összeegyeztethető legyenek. Vagyis személetmódot kell változtatnunk az otthonunk működtetésével kapcsolatban.

Elsajátítható

Ahhoz, hogy az otthonod rendezett és tiszta legyen, rutinokat kell kialakítanod. Ahhoz pedig, hogy bizonyos feladatokat ki tudj szervezni, tisztában kell lenned a folyamatokkal. De a káosz kellős közepén mindkettő lehetetlen küldetés. A káoszmentesítés arról szól, hogy az otthonunk minden helyiségében az összes sarkot, fiókot, szekrényt, polcot és minden mást kacatmentesítjük, kitakarítjuk és rendezetten pakolunk vissza mindent. Csak ezek után van olyan rutinok kialakítására esély, és a kiszervezés sikerességére, amikkel valóban tartós eredményt tudsz produkálni.

MA MÁR SAJNOS NÉPBETEGSÉGNEK SZÁMÍT A KÉNYSZERES VÁSÁRLÁS, ÉS EZZEL PÁRHUZAMOSAN A FELESLEGES DOLGOK FELHALMOZÁSA.

A legnagyobb gondot napjainkban egy otthon rendben tartásánál az jelenti, hogy nincs elég hely a felhalmozott dolgok megfelelő tárolásához, ezért a takarítást sem tudjuk a megfelelő módon elvégezni. Ha a rendetlenség állandósul, és bizony a felhalmozás miatt ez elkerülhetetlen, akkor ez a rendetlenség megnehezíti az otthoni feladatok elvégzését. Előbb vagy utóbb, kialakul a káosz és ezzel párhuzamosan elkezd az otthonunk állapota romlani, ezért el kell kezdenünk rendszeresen szelektálni, vagyis szokásunkká kell tennünk ennek a feladatnak az elvégzését.

Ahhoz, hogy az otthonunk hosszabb távon tiszta maradjon, rendszeres takarítási feladatok elvégzésére van szükség. Ezeket napi, heti, havi, éves és extra takarítási feladatoknak hívjuk. Azért nevezzük ezeket rutinoknak, mert nemcsak hébe-hóba csináljuk, hanem rendszeresen és életünk végéig, de természetesen az épp aktuális életszakaszunk igényeit és lehetőségeit figyelembe véve. Hiszen van olyan életszakasz, amikor naponta érdemes felporszívózni és van olyan, amikor hetente egyszer.

A mai világban a hozott és tanult otthonszervezési szokások többsége nem hozza el a vágyott eredményt, hiszen nincs elég időnk az otthonunkkal foglalkozni. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy lusták vagy hanyagok vagyunk. Ez azért fordulhat elő, mert teljesen más munkabeosztással dolgozunk, más értékrendekkel bírunk, más a fontossági sorrend az életünkben, mint a szüleink vagy a nagyszüleink aktív időszakaiban. Ezért a kiszervezés hogyanját meg kell tanulnunk annak az érdekében, hogy ne váljunk az otthonunk rabszolgájává, de az otthonunk tiszta és rendezett maradjon. A kiszervezés is egy szokás, amit tanulni kell.

Ha ezt az öt szokást teljes mértékben elsajátítod, megismered, jól és rendszeresen működteted, akkor valóban egy mindig tiszta és rendezett otthonod lesz.

Erre a módszerre van szükséged, ha

nem hívsz be senkit az ajtón belülre, mert az otthonod állapotára ez jellemző: káosz a köbön

a felesleges dolgok vették át a hatalmat az otthonodban, mert a szelektálás szokása ismeretlen számodra.

a takarítás szó hallatán feláll a szőr a hátadon, mert tudod, hogy nem vagy benne világbajnok, és ez az otthonodon is látszik.

nincs kitől ellesned, megtanulnod az otthonszervezés fortélyait, vagy nem akarsz anyóstól, anyukádtól, barátnődtől tanácsot kérni.

szeretnél olyan rutinokat kialakítani, amik az épp aktuális életszakszodban működőképesek.

nem akarod a káoszt örökül hagyni a gyerekeidnek, unokáidnak.

szemléletmódot szeretnél változtatni és ehhez keresed a hasonló nézőpontokkal bíró közösséget.

a káosz már nem csak az otthonodba, hanem az életedbe is befurakodott.

Mi változik körülötted a módszer elsajátítása után?

 • Hosszabb távon tiszta és rendezet otthonod lesz.
 • Rend lesz az életedben, rend lesz az otthonodban.
 • Saját, eredményesen működő rutinjaid lesznek.
 • A téged nem szolgáló szokásokat felül tudod írni.
 • A kacatok száma az otthonodban jelentősen csökkenni fog.
 • Stresszementesen fog működni az otthonszervező éned.
 • A különböző életszakakaszaid sem fognak ki rajtad.
 • Megtanulsz priorizálni az otthonod adta feladatok között.
 • Elhagyod a halogatást.
 • Eredményesen tudsz kommunikálni a családtagjaiddal a feladatok megosztásával kapcsolatban.
 • Több időd lesz magadra, a családodra.
 • Stresszmentessé válik az életed.
 • Örökre búcsút mondhatsz Káosz Úrnak.

Vélemények a KOSZradír takarítási módszeremről

„Amióta ismerlek teljesen más dimenzióban látom a háztartásvezetést, takarítást. Jó, hogy nem kell mindenáron megfelelnem, nem vagyok szigorúan számon kérve, a saját időbeosztásomhoz tudok igazítani mindent. Szervezettebben végzem a dolgokat, bár van még hová fejlődnöm. Egy élmény Veled minden, amit eddig egyébként utáltam.”

Szabóné Dajka Edit

„A legtöbbet a gondolkodás módomon formáltál. Már nem zavar, ha valaki beesik és nincs a legnagyobb rend, és már sikerül a családot is bevonnom a feladatokba. Bár én könyvmoly, infóéhes vagyok, azonban a háztartással kapcsolatban teljesen hidegen hagytak a tudnivalók eddig. De a te ” előadásodban” néha még élvezem is az új infók befogadását.”

Szente Kornélia

„Amióta Veled vagyok, sok mindent változtattam, illetve változott a gondolkodásmód is.

Már nem akarok mindenáron mindenkinek megfelelni, csak magamnak. Szervezettebben vezetem a háztartást, az általad tanított dolgokat, pl a takarítási rutin, “átkonvertálva” a mi életünkre.
Szeretem, hogy itt nincsenek elvárások, nincs számonkérés, van viszont rengeteg segítség!”
Bodrogi-Horváth Éva

„Missziója a tisztaság és a rend, amit nagyon őszinte, egyenes és “tiszta” kommunikációval terjeszt. A kisugárzása is egyedi, elképesztően céltudatos és energikus.”

Somogyi-Kovács Szilvia

A KOSZradír takarítási módszer

elsajátítható a Klubban, a könyveimből, a tanfolyamaim elvégzésével és a mentorálásom által.

Könyveim

Tanfolyamok

Tanácsadás

Miért bíz meg bennem?

Szia! Léna vagyok. Több, mint 10 éves németországi takarítói tapasztalattal a hátam mögött döntöttem úgy, hogy minden energiámat annak szentelem, hogy a nőknek ma sokkal kevesebbet kelljen takarítaniuk, mint az anyukájuknak vagy a nagymamájuknak.  

Miért? Mert a mai világban már nagyon kevés időnk van az otthonunk takarítására, de mi még a hozott mintákat követve hasonló szemléletmóddal állunk hozzá az otthonunk működtetéséhez, mint a szüleink, nagyszüleink.

Láttam, hogy egy rendszeresen működtetett rutinokkal csodákat lehet elérni az otthonunkban és az életünkben lévő elakadásokon való átlendülésen. De ezeknek a rutinoknak a kialakításához nem adtak tankönyvet és nem tanították meg nekünk úgy, hogy a mai igényekhez kompatibilisek legyenek.

Azon dolgozom, hogy mindenkinek tartós tisztaságot produkáló rutinjai legyenek kevés időráfordítással. Az, hogy ezt az illető saját maga vagy takarító által éri el, az már a saját igényektől függ.

Oberling Léna 🧹 A Takarító

takarítási és szelektálási folyamatok, a KOSZradír takarítási módszer szakértője, tisztaságkritikus, író

Küldetésem az, hogy a KOSZradír takarítási módszerem által te is képes legyél a kaotikus, kacatokkal teli, „ide-nem-tudok-vendégeket-hívni” otthonodból csodálatos, rendezett, vendéghívogató, békés fészket varázsolni. Hosszú távon pedig abban foglak támogatni, hogy ki tudd alakítani, jól és magabiztosan tudd működtetni azokat a tartós eredményt produkáló szokásokat, melyek a pillérek szerepeit töltik majd be az otthonod gondozásában.

Még nem vagy biztos, hogy mire is lenne szükséged? Először csak nézelődnél? Jobban megismernél? Akkor csatlakozz a Rend egy kattintásra Facebook csoportjához és inspirálódj kedvedre.

Kezdhetjük? Már több ezren vagyunk! Te miért maradnál ki?