Mese a rend fontosságáról

„Ezt a könyvet ide teszem, és legközelebb itt meglelem! – mondta Bende nevetve, és attól a naptól kezdve mindig ügyesen elpakolta a játékait. Mindent a saját helyére.”

Akik már olvasták…

Egyedülálló, háromgyerekes anyukaként jól tudom, milyen nehéz rávenni a lurkókat a rendrakásra és a takarításra. Ha a Bende mesék már a kamaszaim ovis korában kaphatók lettek volna, sokkal kevesebbet szenvedtem volna a takarítással és az állandó pakolással. Biztosan te is léptél már rá legóra, sípoló, villogó dínóra vagy gombnyomásra felugató plüsskutyusra, ami – lássuk be, soha nem kellemes élmény. Főleg, ha ez az utolsó éjszakai „csak-még-ránézek-a-gyerekre” betakargatáskor történik. Hogy ez soha többet ne forduljon veled sem elő, vedd meg Oberling Léna meséit, amelyek élvezetesen és játékosan tanítják meg a legkisebbeket is a pakolás szépségeire. Léna igazi profi, ráadásul már nagyi is, így tökéletesen tudja, mitől döglik a légy. Én is éltem ezzel a lehetőséggel, hiszen van még egy óvodásom és nem akarom a napjaim zömét pakolással tölteni. A Bende meséi végén még játékot is találsz, így valóban mindannyian csak nyerhetünk ezzel a sorozattal.

Davida Viktória "Davida"

3 gyermekes anyuka, vállalkozónő

A könyv fantasztikus! Imádtuk a kislányommal. 5 éves és eléggé rendszerető szerencsére. A történet és a rajzok végtelenül bájosak. A hozzá kapott színezőt mese olvasás után rögtön kiszínezte. Azóta mindennap olvassuk és izgatottan várjuk, mi lesz a következő részekben.

Buocz Alexandra és 5 éves kislánya

anyuka

A mesefüzetet már többször elolvastuk a gyereknek. Ma beszélgettünk arról is, hogy miért jó, ha az óvodában is mindent a helyére pakolunk. Ezután nagyon lelkesen fogtak neki a gyerekek a színezéshez.

Nagy Evelin

óvónéni, Nyíregyházi óvoda

Minden este úgy alszik el Hanna, hogy ezt a mesét olvasom fel neki. És másnap Bendével példálozva pakolja el a játékait. Ez a mese zseniális.

Kovács Evelin

pedagógus, Hanna anyukája

Bende rendet teremt mese varázsa

Minden este harcolsz a gyerekkel, hogy a játékok ismét a helyén landoljanak? A gyermeked nem érti, hogy miért fontos ez neked, hiszen holnap ismét játszani fog velük? Éjszaka gyakran felkiáltasz, mikor egy-egy legóra lépsz a hálószoba és a gyerekszoba között? Ráadásul nagyon unod már az állandó papolást a rendrakás fontosságáról?

Megnyugtatlak, van megoldás! Bende rendet teremt mesefüzet rendszeres olvasása közben ezeket a jelenségeket tapasztalhatod meg:

A gyerekek automatikusan rendet tesznek a játékok között. Megértik a rendrakás fontosságánák okát. Megtanulják, hogy mely feladatokat fontos mindennap megcsinálni. Elsajátítják a rendrakási szokásokat. Rájönnek arra, hogy ez miért fontos Anyának. Barátaiknak is eldicsekszenek, hogy a rendrakás és rend milyen jó buli.

Kulisszatitkok a Bende meséi mesesorozatról

A könyvekben színezőt, színesceruzát és névre szóló levélkét találsz.

A meséket Firkatica grafikus rajzai színesítik minden oldalon.

Bende unokám minden mese főszereplője, én pedig Mamiként segítek neki.

Ki írta a Bende meséi sorozatot?

Oberling Léna anya, nagymama, feleség és a takarítás folyamatok szakértője vagyok. Két rendetlen fiú mellett „öregedtem” meg állandóan keresve azokat a megoldásokat a rendrakással kapcsolatban, amivel valahogy „rendesebbé” nevelhetném őket. De semmi kézzelfogható nem volt akkoriban erről. Aztán sok-sok évvel ezután megszületett Bende unokám…

Bende születése után körbe néztem a könyvesboltokban, hogy vajon azóta íródott-e olyan könyv, ami a kisebb gyerekek takarítással, rendrakással kapcsolatos viszonyáról szól. Hát nem sok sikerrel jártam, mert bizony azóta sem gondolt senki erre, és azóta sem írt ezekről a dolgokról senki. Így nagy fába vágtam a fejszém! Majd megírom én! Így született meg a Bende meséi mesesorozat első mesefüzete, Bende rendet teremt címen. A mese a játékpolcon való rendrakás fontosságát meséli el. Remélem, szeretni fogjátok a mesesorozatot, és sokfelé eljuttatjátok a hírét!

Kinek ajánlom a Bende meséi mesesorozatot?

Szülőknek

Akiknek fontos a rend és a tisztaság, de nem akarnak ezért állandó harcot folytatni a gyerekeikkel. 

Gyerekeknek

1-6 éves korosztálynak, akik nem értik, hogy a felnőttek miért papolják, hogy fontos a rendrakás és a tisztaság.  

Nagyszülőknek

Mami mesélj! És Mami mesél arról, hogy ha minden dolgot helyre teszünk, sohasem kell keresgetnünk.

Óvónőknek, dadusoknak

A rend, a rendrakás a bölcsödében, óvodában is fontos. A mesék által pedig még érdekessé is válik.  

Bende rendet teremt mesefüzet

Mese a rendről, a rendrakásról és arról, hogy miért is fontos ezt megcsinálni. Mindezt játékos formában 1-6 éves gyerkőcöknek, szüleinek és nagyszüleinek.

Maradtak még kérdéseid a mesékkel kapcsolatban?

Nézd meg az általam összegyűjtötteket, hátha megtalálod köztük a választ.

Mikor várhatóak a következő részek?

A következő részek már készülnek. Amikor egy rész előrendelhetővé válik, máris jelzem azt az oldalaimon és a hírlevelemben.

Miért csak 1-6 éves korosztálynak ajánlod?

Minden korosztálynak más módon lehet megtanítani a rend és a tisztaság szeretetét. Ennek a korosztálynak a mesék által. Tervbe vannak a más korosztálynak készített könyvek is, de azok már nem mesék lesznek.

Nem élek Magyarországon, de szeretnék könyvet vásárolni. Van erre lehetőségem?

Igen. A szállítás ez esetben a postával történik, és a szállítási költség mindig az aktuális postai díjszámítás alapján történik. Külföldre való szállítás esetén a megrendelés mindig előre, átutalással fizetendő. Amennyiben külföldről szeretnél rendelni, ír nekem a hello@rendegykattintasra.hu e-mail címre és megírom a megrendelés részleteit.

Milyen méretű és hány oldala van egy könyvnek?

Mindegyik rész a Bende meséi közül A/5 méretben készülnek. (21×15 cm). 16 oldalas, minden oldala fényes papírból készült.

Óvodába vállalsz felolvasást?

Igen, nagyon szívesen. Ha te óvónő vagy és szeretnéd, hogy ellátogassak az óvodátokba, akkor írj a hello@rendegykattintasra.hu e-mail címre, hogy fel tudjam veled venni a kapcsolatot a részletek megbeszélése miatt.