Rutinkialakítás kezdőknek és haladóknak

Legyen neked is hosszabb távon tiszta és kacatmentes otthonod a lehető legkevesebb időráfordítással!

Takarítási és szelektálási tanácsok, praktikák azoknak, akik nem tudják vagy nem akarják másra bízni az otthonuk takarítását, és azoknak is, akik ki akarják szervezni ezt a „mindenképpelkellvégezni” feladatot.

Több, mint 10 tanfolyam egyhelyen takarítás és szelektálás témában.

Állandó kérdezési lehetőség, eredményt produkáló megoldásokkal.

Könyvek, amiben fogom a kezed, mondom és mutatom, hogy mit csinálj.

Személyes mentorálás, az otthonodra szabott megoldásokkal.

Folyamatosan bővülő tudástár írásban, hangban és videók által.

Garancia az otthonod állapotának változására, ha te is akarod és teszel érte.

Magányos farkasnak érzed magad az otthonod adta takarítási feladatok sokaságában?

Saját otthonba költözöl, de fogalmad sincs, hogy hogyan tudnád kialakítani a saját takarítási és szelektálási rutinodat? Megszületett az első gyermeked, káosszá alakult az otthonod és nem tudod, hogy hogyan tudnál egyszerűen és gyorsan káoszmentesíteni? Sokat dolgozol és semmi időd sincs már a takarításra? Tudod, hogy változtatnod kellene a takarítási rutinodon, mert eddig nem sok eredményt értél el, de nem akarsz anyóstól, anyától, barátnőtől kérdezni? Két kisgyerekkel vagy otthon és kilátástalannak látod azt, hogy egyszer nálatok is rend és tisztaság lesz?

Vajon milyen akadály ékelődött az otthonod és közéd?

Többféle eszközzel is segíthetek az akadályok leküzdésében! Az egyik eszköz a Rend egy kattintásra tudástára, a tanfolyamok tárháza. Lökjük meg együtt a rutinjaid szekerét, hogy tovább tudj haladni!

Mindig is érezted, hogy lehetne ezt másképp csinálni?

Régebb óta ott mocorog benned az érzés, hogy nem akarsz az otthonod rabszolgájává válni, hanem egy olyan elvárás- és zökkenőmentes takarítási és szelektálási rutint akarsz kialakítani, ami az épp aktuális életszakaszodhoz igazodik, ami téged szolgál, amit te irányítasz? A környezeted ufónak néz amiatt, hogy te teljesen másképp akarod csinálni?

Neked sem a legkedveltebb tevékenységeid között szerepel a portörlés, vízkőmentesítés, porszívózás, konyha takarítás, netán az ablakpucolás? Szeretsz főzni, de nem akarsz órákat robotolni a konyhában? A mosógép állandóan megy, de a foltok ragaszkodnak egy-egy ruhához?  Tudod, hogy az otthonod ontja az elvégzendő feladatok sokaságát, de nem akarsz a háztartásod rabszolgája lenni? Háztartásvezetést tanulnál, de nem az anyukádtól és nem az anyósodtól?

Megértem, hogy milyen az,  

amikor a káosz lesz az úr az életedben, és minden fejetetejére áll. Azt is tudom, hogy a mániákat és a rossz szokásokat nem könnyű elengedni. Engem a tisztaságmániám csúcsán ért a döbbent, hogy máshogy is élhetek, mint addig éltem, és elvárások nélkül is vezethetek háztartást. Szeretném, hogy sokak számára egyértelmű legyen, hogy ebből az ördögi körből ki lehet lépni, mindig lehet irányt változtatni.

Egy hosszabb távon tiszta és kacatmentes otthont kétféle módon tudsz kialakítani:

  • takarítónőt fogadsz,
  • vagy felgyűröd az ingujjadat, és kialakítod a rutinjaidat.

Akármelyik megoldást válsztod, a Takarítás és Szelektálás tanfolyamai között megleled a megoldást.

Mindaddig nehéz lesz bármin is változtatni, amíg nincsenek meg a megfelelő eszközeid és nincs egy olyan támogató környezet körülötted, akik ítélkezés és elvárások helyett, elfogadnak és támogatnak.

A Takarítás és Szelektálás tanfolyamok tudástára minden kérdésedre megoldást ad. Megismerkedhetsz a „tyúklépés” takarítási és szelektálási módszerrel, mellyel sokkal könnyebbé és egyszerűbbé válhat minden, és ezzel párhuzamosan a belső takarítást is el tudod kezdeni, meg tudod csinálni.  

Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Vannak életszakaszok, amiket meg kell ismerni és tudomásul kell venni. És vannak olyan rejtett képességeid, amiket elő kell csalogatnod és előtérbe kell helyezned. Ebben fogok neked segíteni. Nem kell hozzá semmilyen képesítés, hidd el!

A Takarítás és Szelektálás tanfolyamai által mindent megtanulhatsz tőlem a takarítási és szelektálási rutinokról.

Hogy érzed most magad az otthonodban?

Talán minden sarok dugig van felesleges cuccokkal, és így nem tudsz rendesen takarítani? Netán az előző nagytakarítást már évek óta halogatod? Vagy „csupáncsak” gyűjtögető és halogató életmódot folytatsz már egy ideje? Rányomja mindez a bélyegét az egész életedre?

Ne aggódj, a tudástárban megtalálható tanfolyamok segítségével mindent át tudsz alakítani, felül tudsz írni, és így egy hosszabb távon tiszta és kacatmentes otthont tudsz kialakítani.

Kezdd azzal, hogy szembenézel az otthonod állapotával! Folytasd a selejtezéssel! Majd jöhetnek a takarítási rutinok kialakítása.

De ettől sokkal több és konkrétabb segítséget találsz a Tudástárban!

Könnyen megvalósítható rendet és tisztaságot szeretnél az otthonodban hosszabb távon, de elakadtál a megvalósítással? Akkor itt a helyed!

Elköltöztél a szülői házból, nincsenek eredményt produkáló takarítási, szelektálási rutinjaid?

A megfelelési kényszered már nem boldogít, és szeretnéd ezt a szokásodat kidobni az ablakon?

Halogató vagy és Pató Pál Úr nyomdakaiba léptél? Változtatnál ezen, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

A maximalizmus jellemzi a napjaidat már egy ideje, és ezzel már a családtagjaidat kikészíted?

Tudod, hogy szelektálni, takarítani kellene, mert káosz van, de érzed, egyedül nem fog sikerülni?

Kiszerveznéd a takarítást, keresed a számodra megfelelő takarítót, de nem tudod, hogy hogyan és hol találod meg?

Próbálkoztál már a rutinok kialakításával, de valahogy nem sikerült eredményt produkálnod?

Nincs kitől kérdezned? Az interneten is csak „neszesemmifogdmegjól” tanácsokra bukkantál?

Tömve vannak a szekrényeid, de nehezen engedsz el dolgokat, hiszen hátha jó lesz az majd valamire?

Nem tudod, hogy az épp aktuális életszakaszodban milyen rutin lenne eredményes és kivitelezhető?

A Rend egy kattintásra tudástárában minden problémádra megtalálod a számodra megfelelő megoldást.

Most azt gondolod, igen, ez kell nekem…

…de eszedbe jut, hogy már milyen sokszor próbáltad, és nem sikerült.

Megértelek. Sőt… Nekem is ez lenne az első gondolatom!

Épp ezért, ezt szem előtt tartva állítottam össze a tanfolyamokat, a teljes tudástárat, egészen az alapoktól. Az első lépéstől indulunk, majd lépésről lépésre haladunk előre, közben fogom a kezed és együtt haladunk a célod felé.

A nevem Oberling Léna, és több, mint 10 éve dolgozom a takarító szférában. A magánházak és vendéglátóhelyek takarítási és szelektálási folyamatainak szakértője vagyok. Ez a két terület állt hozzám mindig is a legközelebb, ha takarításról volt szó. Igyekeztem a könnyen megvalósítható tisztaság világában még mélyebben elmerülni akkor, amikor 2012-ben elkezdtem Németországban a saját takarítócégemet felépíteni.

Nemcsak mint szakértő, hanem mint takarító és háztartást vezető nő is rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem a takarítócégem vezetése alatt, amelyek világossá tették, milyen rendkívüli kihívásokat tartogat egy otthon tisztán és rendezetten tartása mindegyik életszakaszunkban. És nem csak a kezdőknek, hanem bizony mindenkinek, hiszen az életszakaszaink változnak, és ezzel az otthonunk és saját igényeink is változnak.

Mi vár rád a tanfolyamokban?

Magyarország első és egyetlen, otthonok takarítására és szelektálásra specializálódott tudástára, ahol megtalálod a „tyúklépés” takarítási és szelektálási módszeremet, aminek elsajátítása után te is kevés időráfordítással tudod az otthonod tisztaságát és rendezettségét kialakítani és hosszabb távon élvezni.

Önállóan végezhető tanfolyamok részletes útmutatóval

Káoszmentesítés az otthonodban napi 30 perc takarítással

Megoldásfókuszú kurzus azoknak, akik hetek vagy akár hónapok óta nem tudták az otthonukat rendesen kitakarítani, napi 30 perc takarítással.

Nagytakarítás helyiségről helyiségre lépésről lépésre

avagy hol kezdjük, hol fejezzük be, és persze hogyan és mivel csináljuk, hogy az otthonunk valóban tiszta legyen, de erre a tevékenységre ne kelljen heteket rászánnunk.

Gondolatok és szokások hatalma - podcast gyűjtemény - korlátlan hozzáférés

Indítsd a napodat egy klassz hanganyaggal (100+), amely azon túl, hogy motivál, megváltoztatja a takarításhoz és a szelektáláshoz fűzödő viszonyodat.

Gardrób szelektálás és rendszerezés kezdőknek és haladóknak

Az elmúlt időszak felesleges vásárlásai utáni kacatmentesítés, rendszerezés és szekrény felfrissítés. A szekrényekben való rendszerezés, a tudatos vásárlás szokása

Mit főzzek ma? Menütervezés könnyedén

A menütervezéssel nem csak a „nekemmindegy” válaszoktól vagy a fejtöréstől szabadulunk meg, hanem időt is tudunk spórolni magunknak.

Tiszta és átlátható kamra

Hogyan tud ebben a kis helyiségben a káosz kialakulni? Hogyan lehet ezt minél előbb megszüntetni? Hogyan tudjuk hónapokon keresztül tisztán és átláthatóan tartani?  

Mosási kisokos

Azt mondják, hogy a legkönnyebb háztartási munka a mosás, hiszen mindenhol van már mosógép. A történet úgy szól, hogy csak be kell rakni a koszos ruhákat a mosógépbe..

Szelektálási útmutató fiókról fiókra

Hol kezdjem? Ez a szelektálási kisokos nem csak a kérdésedre ad választ, hanem az otthonod közel 50 fiókjában, szekrényében segít neked szelektálni és elengedni.

Takarítási rutin egyszerűen és könnyedén

A „tyúklépés” takarítási rutin módszeremmel ki tudod alakítani a saját takarítási rutinodat, amit rendszeresen tudsz majd működtetni az otthonodban.

Karácsonyi készülődés idegbaj nélkül

Ez az időszak gyermekeinket türelmetlen várakozással tölti el, bennünket pedig a kétségbeesés, hogy még rengeteg plusz tennivaló vár ránk a napi teendők mellett.

Takarító leszek - online képzés takarítóknak

Szeretsz takarítani és úgy gondolod, hogy ezt hivatásoddá teszed, de nem tudod, hogy merre indulj, mit csinálj? Ez a tanfolyam segítségedre lesz.

Kiszervezem a takarítást, takarítóm lesz!

Nincs időd a takarításra, de igényed lenne a tisztaságra? Tudod, hogy takarítóra van szükséged, de nem tudod hol kezd a keresést? A megoldást itt megtalálod.

Üzenetek számodra azoktól, akik már velem tartottak…

Maradok hű követőd mert tudod Te olyan példakép vagy nekem a háztartás terén, mint Rubint Réka a fittségét megőrzésében a három gyerek után.

Kondorné S. Tímea

3 gyerekes anyuka, Németország

Te lettél az én kis „barátnőm”! És húztál a munkában, ahogyan régen csináltuk a csajokkal. Köszönöm!!!

Schmidtné Balázs Katalin

vállalkozónő

Itt nem az a társaság van, akik odamondanak egymásnak és fröcsögnek, hanem csendben végzik a dolgukat és hallgatnak téged. Én pl minden feltett kérdésedet, felvetésedet megtárgyalom magamban, de nem öntöm ki az online térbe. De az dolgozik ott belül. Az a fél éve (akkor csatlakoztam a klubhoz) elültetett kis mag csírázik, érlelődik bennem, pedig akkor szégyenkezve ismertem magamra…

Luka Katalin

2 gyerekes anyuka, Budapest

Nagyon sok dolgot kaptam Tőled! A legfontosabb az, hogy végre látom az ESÉLYét annak, hogy egyszer majd olyan legyen a lakásom, amilyennek szeretném. A második, hogy megértettem, ezért NEM KELL túlvállalni magam s a lakásom rabszolgájává válni. A segítségeddel, a praktikus tanácsaiddal a SZAKÉRTELMEDDEL irányt mutatva terelgetsz ezen az úton. Bizony van olyan dolog, amiben 4-8-10 éves elmaradásaim/ halogatásaim vannak. … szóval feladat van bőven! Nagyon jó, hogy bármikor KÉRDEZHETEK. Szeretem a KIHÍVÁSOKAT is, ha nem is mindegyik sikerül, az egyik ilyen billentett át a holtponton, hogy megértsem van esély álmaim rendjét és tisztaságát elérni a lakásomban. APRÓ LÉPÉSEKBEN tudok csak haladni, de minden pillanata egy igazi ÉLMÉNY ennek az útnak. S az, hogy személyesen is találkozhattunk, csak hab a tortán, a közvetlenséged és a humorod azonnal elvarázsolt. HÁLÁS vagyok és KÖSZÖNÖM!

Kisbáró Emese

alsó tagozatos tanár, Pécs

“Végtelenül hálás vagyok mindazért amit csinálsz, ahogy tudatosságot viszel a nők életébe. Nagyon bátor és dicséretes felvállalás. Több ilyen ember kell, mint amilyen Te is, több területről és hatalmas csodás eredményeket érnek el. Mert így lehet újjáépíteni mindazt ami már nem működik! Köszönöm Léna, hogy vagy!!!”

Molnár Violetta

4 gyerekes anyuka, vállalkozónő, Pécs

Regisztrálj most, és férj hozzá azonnal a Magyarország első és egyetlen takarítással és szelektálással kapcsolatos tudástárához!

Kezdj el válogatni a már feltöltött tanfolyamok közül helyiségről helyiségre haladva, életszakaszok figyelembevételével, rutinjaid kialakításának fontosságának sorrendjédbem. Ez mellett a napi főzésedet is le tudod egyeszerűsíteni és útmutatót kapsz a takarítóeszközök, tisztítószerek és háztartási gépek világához is. Sőt! Még a gondolataidban is rendet tudsz teremteni a podcastok segítségével.

Kérlek válassz! Önállóan végezhető tanfolyamok? Netán első lépésként tanácsadás?

Gyakran ismételt kérdések

Csak bankkártyával lehet fizetni a tanfolyami regisztrációt és a mentorálást?

Igen, csak bankkártyával – így Neked és Nekem is egyszerűbb, és gördülékenyebb.

Átutalásra, SZÉP Kártyás fizetésre nincs lehetőség, köszönöm a megértést!

Én csak bankszámláról tudok utalni? Lehetséges ez?

Átutalásra átmenetileg/ideiglenesen sincs lehetőség.

Ha nincs bankkártyád vagy nem szeretnéd itt használni, akkor kérd meg egy közeli családtagod vagy ismerősöd, akivel meg tudod beszélni, hogy az övével jelentkezz – erre volt már példa. Ha nem sikerül megoldani, akkor sajnos nem tudsz  a tanfolyamokhoz hozzáférni.

Nem fogadja el a rendszer a bankkártyámat, mi lehet a gond?

Master Card és Visa kártyát gond nélkül elfogad a rendszerem, ha ilyennel van gond, kérlek ellenőrizd a bankkártya lejárati dátumát, illetve hogy van-e rajta fedezet. Ha minden rendben, kérlek próbáld újra – előfordul hogy egyszerre sokan jelentkeztek, és lelassul a weboldalam.

Maestro kártyánál előfordulhat, hogy nem fogadja el, próbáld meg és remélem sikerül! Ha nem, akkor próbáld meg egy másik bankkártyával a jelentkezést.

2021. január 01. óta csak erős ügyfél-hitelesítéssel lehet online vásárolni – nem csak nálam, mindenhol.

Ez azt jelenti, hogy banktól függően vagy SMS-ben kapott kód megadásával, vagy alkalmazásban kell megerősíteni az online vásárlást. Ennek a részleteivel kapcsolatban kérlek, keresd fel a bankodat.

Külföldi bankkártyával tudok fizetni?

Ha a külföldi bankkártyád Master Card / Visa / Maestro, és minden adatot meg tudsz adni amit a fizetési rendszer kér (16 jegyű bankkártyaszám, lejárati idő hh/éé, 3 jegyű titkos kód a kártya hátulján), akkor igen.

Ellenkező esetben próbáld meg egy másik bankkártyával a jelentkezést.

Lejárt a bankkártyám. Hol tudom az adatai módosítani?

Ezt az adatot is a Fiókodba belépve tudod megváltoztatni.

Nem működik a jelszó, nem tudok belépni a tudástárba, mit kell tennem?

Miután regisztráltál egy tanfolyamra, azonnal elküldöm e-mailben a belépési adataidat. Abban a levélben egy automatikusan generált jelszó van – amit használhatsz hosszútávon, vagy megváltoztathatod egy olyanra, amit jobban meg tudsz jegyezni.

Ezen az oldalon tudod megváltoztatni a jelszavadat >>

A későbbiekben bármilyen problémád van a belépéssel, arra az a megoldás, ha megváltoztatod a jelszavad.

Akkor is ha elfelejtetted, vagy ha bár jót írsz be de mégsem enged be; illetve akár be vagy lépve akár nem a jelszó változtatás előtt.

Kérlek, először olvasd el a jelszóváltoztatás lépéseit a fent linkelt oldalon.

Ha ezek után sem tudsz belépni, vagy nem sikerül megváltoztatni a jelszavad, írj Nekem a hello@rendegykattintasra.hu e-mail címre.