Képzeld, én utálok főzni. Annak ellenére utálom, hogy nap, mint nap igyekszem változatos ételt tenni az asztalra. Nagy a család, így elég sokat kell főznöm egy-egy adagból, de mióta rátaláltam a Havi egy főzés módszerére, azóta ez már sokkal jobban kivitelezhető.

Zaláné Csörsz Eszter havi egy főzés módszerével mindennap friss ételt tehetünk az asztalra. Azt nem mondom, hogy a módszer elsajátítása után megszerettem a főzést, de azt határozottan állíthatom, hogy azt a bizonyos egy vagy két napot nagyon könnyedén átvészelem.

Havi egy főzés és a fagyasztás szakértője: Zaláné Csörsz Eszter

2014-ben, az első terhességem végéhez közeledve szembesültem azzal, hogy hamarosan egyedül kell ellátnom egy kisbabát a háztartás mellett. Segítségem nem volt a gyermekágyas időszakban, mivel a nagyszülők még aktívan dolgoztak.  

Bár megyeszékhelyen éltünk, az ételrendelést nem tudtuk megoldani, hiszen akkor még felénk nem szállított ki egy cég sem. Hogy könnyebb legyen a dolgom az első hetekben, feltöltöttem a fagyasztót elkészített ételekkel.

Ekkor még csak erre az egy alkalomra terveztem a fagyasztást. Az első hetekben nehezen ment az anyatejes táplálás, ezért nagyon jól jött, hogy csak benyúlok a fagyasztóba, kiveszem a már elkészített ételt, melegítem, és már neki is foghatunk az evésnek. Mire belelendültünk az anyatejes táplás örömeiben, és jól ment már a szoptatás, szembejött egy lehetőség, a nyelvvizsgám megszerzésére. De ezért esténként suliba kellett járnom a kicsi baba mellett. Belevágtam, lesz ami lesz alapon. Na de mikor lesz időm a baba és az iskola mellett a főzésre? Megbeszéltük a férjemmel, hogy az ételek fagyasztását folytani fogjuk. Így a baba és az iskola is kellő figyelmet tudott kapni a részemről.

Folyamatosan fagyasztottam ételeket úgy, hogy havonta egyszer vagy kétszer főztem. Fagyasztottam, hogy könnyebbé tegyem az életem. Fagyasztottam, hogy legyen lehetőségem a kisfiammal foglalkozni, mellette pedig nyelvet tanulni is.

Még nem volt egy éves a kisfiam, amikor várandós lettem a második gyermekemmel. Aztán hamarosan megszületett a harmadik gyermekem is. Mindvégig a havi egy főzés és a folyamatos fagyasztás módszerét alkalmaztam. Most pedig már a 3 gyerek mellet egy vállalkozásom és egy teljes munkaidős állásom is van. A havi egy főzés módszer pedig továbbra is hatalmas segítség számomra.

A fagyasztás szabaddá tesz!

A mai napig szeretem a mindennapos főzés terhét csökkenteni, ugyanakkor nem szeretnék lemondani, hogy az ételeinket saját magam készíthessem el. Azzal, hogy a családom részére én készítem el az ételeket, rengeteg pénzt spórolunk. Férjemmel otthonról hordjuk a munkahelyre az egész napra szánt ételt. Az otthon készített ételeknél figyelni tudok arra, hogy ne kerüljön bele olyan alapanyag, ami nálunk panaszt okozhat – például tej – és a diétámat is tartani tudom.

Munka után szeretek a gyerekeimmel közös időt tölteni, jelen akarok lenni az életükben és nem a konyhában tölteni a nap hátralévő részét.

A havi egy főzés módszerével olyan édesanyáknak nyújtok segítséget, akik hozzám hasonlóan saját maguk szeretik elkészíteni a család ételeit, de nem mindig van idejük hosszú főzésre. A módszer elsajátítása megoldás azoknak, akiknek gyakran kell választaniuk a család és a házimunka között. 

Elérhetőségeim

Zaláné Csörsz Eszter Havi egy főzés módszer szakértőjével, A KLUBban találkozhatsz akár személyesen is.

A Klub

ahol a KáOSZradír otthonszervezési módszert megismerheted, elsajátíthatod

Magyarország egyetlen olyan közössége, ahol mindent megtalálsz, amire egy tiszta és rendezett otthonhoz a mai világban szükséged lehet fizikai és lelki síkon.

A KáOSZradír otthonszervezési módszerem megismerésével haladunk lépésről-lépésre a káosztól a rendig és tisztaságig.

Gyere, és csatlakozz A KLUBhoz, ints búcsút Káosz Úrnak és legyen neked is egy hosszabb távon tiszta és rendezett otthonod.